Politica

De ziua luptei împotriva consumului de droguri, Bode s-a trezit de pe bancheta din spate: ”Drogurile distrug vieţi. Am solicitat tuturor structurilor mai multă implicare”

Scris de 304

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat cu ocazia Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri că a solicitat tuturor structurilor din cadrul ministerului mai multă implicare şi eficienţă atât în activităţile de combatere, cât şi în cele de prevenire şi a susţinut că faţă de întreg lanţul care întreţine acest flagel, dar şi faţă de acei reprezentanţi ai instituţiilor statutului care se dovedesc complici “nu trebuie să existe niciun fel de toleranţă”.

Cum s-ar zice, Lucian Bode cere mai multă atenție și mai multă implicare pentru combaterea traficului de droguri. Câtă ipocrziie! De ani de zile autoritățile statului nu-și fac datoria decât din gură.

“Astăzi, de Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, vreau să trag încă o dată un semnal de alarmă cu privire la aceste fenomene care distrug vieţi, dezbină comunităţi, subminează modernizarea şi evoluţia statelor! Am solicitat tuturor structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne mai multă implicare şi eficienţă atât în activităţile de combatere, cât şi în cele de prevenire.

Faţă de întreg lanţul care întreţine acest flagel, dar şi faţă de acei reprezentanţi ai instituţiilor statutului care se dovedesc complici nu trebuie să existe niciun fel de toleranţă”, a afirmat ministrul, duminică, în mesajul său.

CITEȘTE: Impostura administrativ politică din România a reuşit performanţa ca, în 16 ani, să scadă vârsta consumatorului de droguri: de la 14 ani, la 10 ani!

Despre impostura și impotența criminală a celor care reprezintă statul român în problema consumului de droguri s-a scris mult în momentul în care cinci tineri au ajuns la spital din cauza consumului de droguri la festivalul de muzică SAGA, care a avut loc luna aceasta la Arena Națională din București.

Trei dintre ei se aflau în stare gravă și doi dintre ei au decedat. Tragedia a iscat mii de reacții în mediul online cu privire la ce fac autoritățile pentru a combate traficul și a descuraja consumul.

”Sunt ani buni de când Agenția Națională Antidrog (ANA) a devenit o structură irelevantă, preocupată doar de plata salariilor celor peste 300 de angajați și operații cosmetice de PR precum ultima campanie de protocoale de colaborare cu restaurantele din Constanța”, a scris într-o postare pe FB medicul psihiatru Eugen Hriscu de la Clinica Aliat, specializată în dependențe.

Sunt ani buni de când la Electric castle, la Neversea, la Untold se cosnumă droguri sub ochii autorităților și prea puțini sunt cei care ajung să plătească. Ân special plătesc consumatorii, că dealerii s-ar putea să fie acoperiți de-ai autorităților – și așa nu-i prea controlează nimeni, doar din când în când mai calcă câte unul pe bec și suntem informați și noi. Ultimele două cazuri sunt din acesastă lună: doi polițiști, în concediu de ”maternitate” care vindeau și droguri.

CITEȘTE: Românii încep să consume droguri de la vârste tot mai mici: “Încep de pe la 10-12 ani”

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 18 mins FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 2 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 2 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 2 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 3 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 4 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 5 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 6 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 6 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 7 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 7 hours In vizor
  Licitația de 180 de milioane de euro pentru 20 de renuri electrice, ”dintre care patru vor circula pe rute din Cluj”, desființată de Asociația Pro-Infrastructură
 • Acum 8 hours Jos palaria
  David Popovici, dublu campion european
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE