Politica

De ziua luptei împotriva consumului de droguri, Bode s-a trezit de pe bancheta din spate: ”Drogurile distrug vieţi. Am solicitat tuturor structurilor mai multă implicare”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat cu ocazia Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri că a solicitat tuturor structurilor din cadrul ministerului mai multă implicare şi eficienţă atât în activităţile de combatere, cât şi în cele de prevenire şi a susţinut că faţă de întreg lanţul care întreţine acest flagel, dar şi faţă de acei reprezentanţi ai instituţiilor statutului care se dovedesc complici „nu trebuie să existe niciun fel de toleranţă”.

Cum s-ar zice, Lucian Bode cere mai multă atenție și mai multă implicare pentru combaterea traficului de droguri. Câtă ipocrziie! De ani de zile autoritățile statului nu-și fac datoria decât din gură.

„Astăzi, de Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, vreau să trag încă o dată un semnal de alarmă cu privire la aceste fenomene care distrug vieţi, dezbină comunităţi, subminează modernizarea şi evoluţia statelor! Am solicitat tuturor structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne mai multă implicare şi eficienţă atât în activităţile de combatere, cât şi în cele de prevenire.

Faţă de întreg lanţul care întreţine acest flagel, dar şi faţă de acei reprezentanţi ai instituţiilor statutului care se dovedesc complici nu trebuie să existe niciun fel de toleranţă”, a afirmat ministrul, duminică, în mesajul său.

CITEȘTE: Impostura administrativ politică din România a reuşit performanţa ca, în 16 ani, să scadă vârsta consumatorului de droguri: de la 14 ani, la 10 ani!

Despre impostura și impotența criminală a celor care reprezintă statul român în problema consumului de droguri s-a scris mult în momentul în care cinci tineri au ajuns la spital din cauza consumului de droguri la festivalul de muzică SAGA, care a avut loc luna aceasta la Arena Națională din București.

Trei dintre ei se aflau în stare gravă și doi dintre ei au decedat. Tragedia a iscat mii de reacții în mediul online cu privire la ce fac autoritățile pentru a combate traficul și a descuraja consumul.

”Sunt ani buni de când Agenția Națională Antidrog (ANA) a devenit o structură irelevantă, preocupată doar de plata salariilor celor peste 300 de angajați și operații cosmetice de PR precum ultima campanie de protocoale de colaborare cu restaurantele din Constanța”, a scris într-o postare pe FB medicul psihiatru Eugen Hriscu de la Clinica Aliat, specializată în dependențe.

Sunt ani buni de când la Electric castle, la Neversea, la Untold se cosnumă droguri sub ochii autorităților și prea puțini sunt cei care ajung să plătească. Ân special plătesc consumatorii, că dealerii s-ar putea să fie acoperiți de-ai autorităților – și așa nu-i prea controlează nimeni, doar din când în când mai calcă câte unul pe bec și suntem informați și noi. Ultimele două cazuri sunt din acesastă lună: doi polițiști, în concediu de ”maternitate” care vindeau și droguri.

CITEȘTE: Românii încep să consume droguri de la vârste tot mai mici: “Încep de pe la 10-12 ani”