FOTOGRAFILA

DE ZIUA INTERNAŢIONALĂ A CIOCOLATEI, Emil Boc le mai ÎNDULCEŞTE VIAŢA funcţionarilor din Primărie cu nişte spor de „mită salarială” pentru „condiţii vătămătoare de muncă”

Vorba activistului clujean Szakats Isvan: „Azi în Consiliul Local, la inițiativa primarului, funcționarii din Primărie o să mai capete niște sporuri pentru condiții de lucru vătămătoare. Ok. Cu același elan, propun să acordăm sporuri și pentru cetățenii Clujului, având în vedere condițiile de viață vătămătoare. Dacă scopul e oricum fidelizarea unor segmente de electori, poate dă domnul primar cu banu’ din elicopter.”

Păi, azi e Ziua Internaţională a Ciocolatei, le îndulceşte Emil Boc viaţa funcţionarilor care-şi riscă zilnic viaţa pe frontul „Minesweeper”, împingând cărămzi pe şantierele „Tetris” şi ingalând praf de la cum mută tone de cărţi „Solitaire”…

Clujeanul? Clujeanul să marce banul şi să-şi petreacă viaţa în trafic, că şi aşa nu mai ştie dacă vine, sau dacă pleacă, la (de la) serviciu.

Clujeanul îşi merită soarta de individ încremenit 12 ani în Funar şi alţi (imediat) 20 de ani de Emil Boc. Să ia cu ciocolata bulshitt-urilor promisiunilor conjugate la viitor de către acest primar al Urbaniştilor de Cumetrie.

10.000.000 lei plătește angajaților primăria Cluj Napoca pentru condiții grele de muncă. Deja. Mai merge o tură. Să se rostogolească şi atleţii Poliţiei locale clujene după băbuţele care vând ilegal pătrunjel.

Dar, susţine Emil Boc: „este nevoie ca angajații să primească aceste sporuri, având în vedere că este un drept legal.” „Drept legal” tăiat cu arcanul în criza din 2009. Acuma nu mai e criză. Nu gâgâie lumea de foame, cărătorii lui de geantă să trăiască!

„Trebuie să ne gândim la funcționari. Nu poți să ceri, ci trebuie să le și dai. Ei trebuie să găsească și noaptea soluții. Lumea obișnuită nu cunoaște toate aceste lucruri. Munca lor nu se rezumă doar la un simplu contact cu publicul, partea din spatele este cea mai importantă” – zice Emil Boc.

Partea din sptele cui e vătămătoare, Excelenţa Ta, Însuşi Şeful? Cea a funcţionarului gras căruia i se toceşte fundul căţărat în spinarea „burjuiului” privat – că acela e costeliv şi-l răneşte cu omoplaţii osoşi?

CITEŞTE: “Tetrisul” la locul de muncă e cu “risc de morbiditate” printre funcţionarii municipalităţii clujene. Aşa că vor lua un spor salarial că mor de plictiseală

„Căci aceasta este ipocrizia politică a lui Emil Boc, a PNL, a celor care imprechează public Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, HG nr. 569/2017 şi OUG 57/2019; să ne amintim cum declara că toate acestea sunt “emanaţii populiste şi împovărătoare ale bugetelor” ale odioasei guvernări PSD, dar intervin cu sporul salarial înspre cei din subordinea lor – majoritari lipitori de afişe ai partidului, sinecurişti, pile, cunoştinţe, relaţii. “Că legea o permite”. Ori e bună, ori e rea, prevederea legii, Maestre! Numai că Vrăjitorul Minciunilor, Emil Boc, ne serveşte duplicitate şi ipocrizie din orice poziţie. El, premierul care a tăiat otova prin salarii şi s-a opus cu HG-ul ca pensionarii să cumuleze şi un salariu la stat, are angajaţi amici pensionari de lux în funcţii plătite la fel de luxos. Marceluş Bonţidean, şeful Poliţiei Locale cu pensie de peste 10 mii de lei şi salariul identic. Pantelică de la RADP, cel care a realizat dezastrul numit “Centura de Diamant a Clujului” (de la preţul exorbitant pe kilometru), la fel de pensionar, la fel de funcţionar. Başca sinecurile CREIC, Polivalenta şamd.”