Politica

De unde are să scoată Consiliul judeţean Cluj peste 406 milioane de euro pentru a construi viitorul Spital Pediatric Monobloc din Borhanci?

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean de miercuri se află și un proiect privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii Spital Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca. Peste 406 milioane de euro ar urma să coste ridicarea acestui Spital Pediatric Monobloc situat în Borhanci. Consiliul Județean Cluj susţine că banii pentru ridicarea spitalului ar urma să vină din bugetul Consiliului Judeţean Cluj pe anii 2022-2026 și din fonduri europene. Deci nu din PNRR, sau „Anghel Saligny” cum ni se spunea până acum. Urmează şi aici să „OSĂ”. Important este să meargă hârtiile, măcar etapele birocratice să fie depăşite. SUntem campioni la împins hârtii şi la comunicate despre ceea ce urmează să se întâmple, când s-o întâmpla.

În urmă cu câteva zile, ni se comunica pe mail că „în cel mai scurt timp posibil indicatorii tehnico-economici aferenți primului spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate în domeniul pediatriei vor fi supuși aprobării plenului forului administrativ județean”.

Şi că, potrivit proiectului de hotărâre, valoarea totală a viitorului spital este de 1.991.571.570 lei (TVA inclus) / 406.443.177 euro.

În rest parametri tehnici despre ceea ce „OSĂ” se construiască când „OSĂ” existe banii.