Politica

De unde are să scoată Consiliul judeţean Cluj peste 406 milioane de euro pentru a construi viitorul Spital Pediatric Monobloc din Borhanci?

Scris de 558

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean de miercuri se află și un proiect privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii Spital Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca. Peste 406 milioane de euro ar urma să coste ridicarea acestui Spital Pediatric Monobloc situat în Borhanci. Consiliul Județean Cluj susţine că banii pentru ridicarea spitalului ar urma să vină din bugetul Consiliului Judeţean Cluj pe anii 2022-2026 și din fonduri europene. Deci nu din PNRR, sau “Anghel Saligny” cum ni se spunea până acum. Urmează şi aici să “OSĂ”. Important este să meargă hârtiile, măcar etapele birocratice să fie depăşite. SUntem campioni la împins hârtii şi la comunicate despre ceea ce urmează să se întâmple, când s-o întâmpla.

În urmă cu câteva zile, ni se comunica pe mail că „în cel mai scurt timp posibil indicatorii tehnico-economici aferenți primului spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate în domeniul pediatriei vor fi supuși aprobării plenului forului administrativ județean”.

Şi că, potrivit proiectului de hotărâre, valoarea totală a viitorului spital este de 1.991.571.570 lei (TVA inclus) / 406.443.177 euro.

În rest parametri tehnici despre ceea ce “OSĂ” se construiască când “OSĂ” existe banii.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 17 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 19 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 21 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 23 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 23 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 24 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 2 days Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE