In vizor

DE RASUL LUMII: Au amplasat ilegal o chitara in centrul istoric si acum o pazesc non-stop

Cum e sa pazesti o chitara, 12 ore pe zi, pe Bulevardul Eroilor? “Ma infunda rasul!”, spune omul de securitate angajat sa pazeasca “minunatia” plantata in capatul pietonal al Bulevardului Eroilor. Chitara are in centru o plasma, pe care ruleaza spoturi publicitare ce anunta evenimentul Zilele Prieteniei Bergenbier, ce se va desfasura in acest sfarsit de saptamana, in Piata Unirii. Cu toate acestea, regulamentul de publicitate outdoor interzice astfel de reclame in zona protejata a municipiului Cluj-Napoca. Dupa cum se vede, primarul Boc, cel care semneaza acordul temporar de ampasare a recamelor, considera Zilele Berii un eveniment cat se poate de…cultural!

“Hai sa traim experienta verii impreuna la Zilele Prieteniei Bergenbier! Pe 18 si 19 iulie, vino cu gasca în Piata Unirii sa petrecem impreuna cu artistii nostri preferati doua zile dedicate prieteniei!”, este mesajul abia deslusit, care ruleaza pe chitara galbena ce troneaza pe Bulevardul Eroilor. Ceea ce-ti atrage atentia nu este neaparat obiectul in sine, ci un domn care ii da tarcoale pe toate partile. Este angajat la firma de paza Nera Security si asta este jobul lui: sa pazeasca chitara 12 ore pe zi. Seara, la opt, il schimba un alt coleg.

“Dupa unii, se pare ca poate sa fie furata… Nu stiu cat o sa stea aici. De abia astept sa scap de ziua de azi. Stau 12 ore si ma uit, mai privesc lumea, nu stau toata ziua sa ma uit la idiotenia asta, dar ma rog…”, spune angajatul Nera Security.

“Pe mine ma infunda rasul, dar n-am ce sa fac. Este o chestiune hilara… Azi m-au mai intrebat doua persoane ce e cu ea. Stau planton. Macar de-ar fi un aparat de pazit… Oricum, in timpul zilei, nimeni nu cred ca si-ar permite sa o vandalizeze sau sa o fure”, isi spune el oful.

Primarul a semnat acordul de amplasare, desi Festivalul berii nu e eveniment cultural

Dincolo de ineditul situatiei, Regulamenul de publicitate outdoor interzice astfel de reclame in zona protejata a municipiului Cluj-Napoca.

“In zona protejata a municipiului Cluj-Napoca este acceptata publicitatea (panouri, banere s.a.), numai pentru evenimentele temporare si in interesul comunitatii”, arata articolul 9 din regulamentul adoptat de municipalitate.

Se pare ca, in aceasta situatie, evenimentul “Zilele prieteniei Bergenbier” este unul cat  se poate de cultural sau stiintific. Acelasi regulament arata ca “acordul pentru publicitate temporara va fi eliberat pentru evenimente stiintifice, manifestatii culturale sau sportive, de catre primarul municipiului Cluj-Napoca”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *