Din oras

De mâine, Primăria Cluj-Napoca va începe să împartă măști de protecție gratuite

Începând cu întâi septembrie, persoanele care trăiesc în medii defavorizate vor primi din partea municipalității măști de protecție gratuite. Fiecare persoană care se încadrează în normele prevăzute de OUG nr. 78/2020 va primi câte o cutie cu 50 de măști de protecție.

Este vorba despre persoanele care beneficiază de ajutor social în baza Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, persoanele care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei, pensionarii care au pensii de până la 704 RON, precum și persoanele cu handicap care realizează venituri exclusiv din prestații sociale.

Persoanele care se încadrează la ajutor social sau alocație pentru susținerea familiei vor putea să ridice pachetele direct de la sediul Direcției de Asistență Socială și Medicală, de pe strada Venus. Pensionarii vor putea să ridice măștile de protecție de la Cluburile de pensionari din cartiere, în funcție de adresa de domiciliu.

Distribuția echipamentelor de protecție se va face între orele 08:00 – 15:30, până în data de 4 septembrie. Beneficiarii sunt rugați să respecte măsurile de protecție și distanțare fizică, reglementate prin lege. Fiecare beneficiar trebuie să aibă asupra sa buletinul sau cartea de identitate în original. La Cluburile de pensionari se pot deplasa și aparținători, însă doar cu condiția să aibă asupra lor actele de identitate originale atât ale beneficiarului, cât și ale aparținătorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *