Anchete

De la o companie de stat la alta: Florin Gliga a lăsat conducerea Fabricii de Încălțăminte Clujana pentru Poșta Română

Florin Valentin Gliga, consilier local PNL, a părăsit de curând conducerea Fabricii de Încălțăminte Clujana, al cărei acționar principal este Consiliul Județean. A deținut funcția de director general și administrator al fabricii din 2015 până în urmă cu câteva săptămâni, când a trecut la Poșta Română, unde ocupă funcția de director Sucursala Regională Cluj-Napoca.

Potrivit CV-ului său, Gliga este expert contabil și oferă servicii profesionale de contabilitate, expertiză contabilă și analiză financiară. Din 2007 este asociat și manager la Intelligent Credit Office Cluj-Napoca, firmă care oferă servicii de consultanță pentru afaceri și management.

În perioada 2006 – 2007 a fost director financiar la SC Armătura SA, iar în perioada 2004 – 2006 a ocupat aceeași funcție la Combinatul de Celuloză și Hârtie Dej.

Timp de un an, în perioada 2003 – 2004, Gliga a fost consultant financiar pentru Chimcomplex Borzești (companie care face parte din grupul Serviciile Comerciale Române deținut de Ștefan Vuza). În 2003 a început colaborarea lui Gliga cu omul de afaceri Ștefan Vuza, care a durat până în 2006.

Directorul regional al Poștei Române Cluj este și membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal Dej și în Adunarea Generală a Acționarilor la Compania de Transport Public (CTP) Cluj.

Florin Valentin Gliga nu și-a publicat declarația de avere aferentă anului trecut, deși data limită a fost 15 iunie. În aceste condiții ne vom referi doar la declarația depusă anul trecut, în care este a precizat că nu are nici terenuri, nici imobile, nici autoturisme. În declarație apare vânzarea unui apartament, tranzacție în urma căreia a obținut suma de 108.800 euro. Mai apar acțiuni și părți sociale la societăți comerciale în valoare de 480 lei. La capitolul venituri salariale, Gliga a declarat 11.600 lei – indemnizația de consilier, 7600 lei – administrator A6 Impex, 42.500 lei – administrator Clujana SA, 20800 lei – servicii de contabilitate, 45.300 lei – dividende.

Compania Națională Poșta Română SA este deținută de statul român, prin Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (93,52% din acțiuni) şi Fondul Proprietatea SA (6,48% din acţiuni).

În 2018, Poșta Română a avut o cifră de afaceri de peste 248 milioane euro, un profit de 8,2 milioane euro și un număr mediu de 23.404 angajați.

Compania Poșta Română SA este condusă de Horia Grigorescu, care ocupă funcția de director general provizoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *