Din oras

De la mana larga intinsa catre Loreen, Primaria strange cureaua in fiecare an de Zilele Clujului

In 2013, Primaria Cluj-Napoca platea 57.000 de euro pentru concertul fostei castigatoare a Eurovisionului, Loreen, din Piata Unirii. Anul trecut, municipalitatea s-a zgarcit in tot ceea ce priveste evenimentul “Zilele Clujului” si a avut doar trei nume pe afisul ce anunta sarbatoarea de sapte zile: Loredana, Cargo si Lala Band. Anul acesta, primaria a strans cureaua si mai tare – a renuntat la afis, iar manifestarea s-a scurtat si mai tare – au ramas doar cinci zile.

Cinci zile din care au contat doar trei, cele de la finalul saptamanii trecute. Desi Zile ale Clujului au fost si cea de ieri si de astazi, sarbatoarea a incetat sa se mai faca simtita inca de duminica seara. Pana si biroul de presa al municipalitatii a trimis comunicate de presa cu programul festiv doar in zilele de vineri, sambata si duminica. Astazi, in centrul Clujului nu a fost organizat niciun eveniment care sa marcheze zilele de sarbatoare, iar acelasi lucru s-a intamplat si ieri. Niciun concert, nicio reprezentatie care sa marcheze zilele orasului in Piata Unirii. Asta dupa ce evenimentul a debutat cu un concert Iris cu Cristi Minculescu si Felicia Filip, si Dan Bittman.

Cu toate acestea, pentru brosurile de promovare ale manifestarii s-au cheltuit 40.000 de lei din banii orasului. Iar bugetul festivalului “Zilele Clujului” s-a ridicat in acest an la 175.000 de euro, adica aproape 800.000 de lei. 70% din costuri au fost suportate din sponsorizari, iar municipaliitatea a “cotizat” cu 200.000 de lei pentru organizarea sarbatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *