Politica

De la Cluj, ministrul Agriculturii, Petre Daea, se luptă cu procesatorii: ”Nu fiți lacomi, reduceți profitul. Să scadă prețul laptelui, dar nu la fermieri”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a transmis, joi, de la Cluj-Napoca, un mesaj procesatorilor de lapte cărora le-a spus că nu fie lacomi și să își reducă profitul pentru ca prețul laptelui să scadă, dar nu la fermieri.

”Azi dimineață la 7,30 am ținut videoconferința de la Cluj și iau informații din țară dacă a scăzut prețul la laptele de 1,5 și 3,5 grăsime, ca urmare a înțelegerii. Consiliul Concurenței verifică punerea în aplicare a acestei proceduri astfel încât prețul laptelui să scadă cu 20%.

Lucrurile le urmărim iar informațiile au fost mai îmbucurătoare pentru că am putut constata că o serie de unități de comercializare au intrat în acest tipar, în această cadență a reducerii prețurilor, însă această reducere să nu se întâmple la fermieri.

Am avut în vedere să păstrăm fermierul în confortul de producție, să își poată desfășura activitatea și să onorăm consumatorul cu produse cu un preț mai mic.

În niciun caz această reducere să se translateze către fermier pentru că atunci pierdem producția și nu am făcut nimic.

În întâlnirea pe care o vom avea luni cu toți reprezentanții lanțului de producție și valorificare, în prezența Consiliului Concurenței, vom cunoaște ce se întâmplă în țară și vom luăm toate măsurile ca să nu scadă prețul la producătorul de lapte.

E bine să mai reducem profitul unora, să nu fim atât de lacomi, că nu ne prinde bine lăcomia”, a spus Daea.

Ministrul Agriculturii a fost prezent, joi, la Cluj-Napoca, la o întâlnire de lucru organizată de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

 

Sursa: Cluj24.ro