Editorial

De frică să nu-i dea amendă lui Ciolacu, Guvernul a lăsat Paștile la liber

Când și când, liderul PSD, Marcel Ciolacu, ține să se bage în seamă. Cineva, nu știu cine, i-a băgat în cap că are umor, că e un zăcământ nesecat de ironie fină. Și Ciolacu l-a crezut. Așa se face că numai ce ne trezim cu el scremându-se de-o ironie. Îi iese cam cum îi iese mortului un vânt. Sau lui Ghiță cititul.

După ce anul trecut a anunțat că își va petrece Paștile cuminte, departe de biserică, acasă, în familie, anul acesta s-a răsucit. Fără ca cineva să fi pomenit măcar de vreo restricție, Ciolacu a anunțat, dârz, că anul acesta va merge la Înviere. Va înfrunta pericolul amenzii, va sacrifica, stoic, purcoiul de bani care-i ieșea din haină, pe altarul credinței strămoșești pentru a lua lumină direct de la sursă. Io-te unde era mucenicul! Și noi nu știam nimic.

Numai că, așa după cum se știe, diavolul nu doarme niciodată, lucrează. De frică să nu-i dea amendă lui Ciolacu și să se trezească cu martiru-n poartă, Guvernul a lăsat Paștile la liber.

Aflând vestea, Ciolacu a ieșit degrabă la declarații. Zise domnia sa: „Am înțeles că avem și vești bune de la Guvern. O veste extraordinară – au aflat românii că nu se mută nici ora Învierii și au totuși voie să meargă la biserică. Eu am o veste și mai bună, am scăpat de amendă, că anunțasem că o să merg la biserică”.

Săracul, a vrut să fie ironic, că așa i-a spus lui cineva. Doar că, pare-mi-se, a căzut de prost. Auziți la el: o veste și mai bună decât una extraordinară! De unde până unde? Ca să vezi! Eu credeam până acum, relativ la gradele de comparație, că mai mult decât bun este foarte bun și mai mult decât foarte bun este extraordinar. Dar, dacă zice Ciolacu, așa o fi. Căci cine suntem noi să contrazicem un lider de partid? Cum ar veni, ca să înțelegem mai bine tărășenia, Dăncilă a fost extraordinară, dar Ciolacu este și mai bun. Merg mai departe și constat că, rămânând în logica amestecată a superlativelor lui Ciolacu, vestea cea mare nu este că oamenii pot merge la Înviere, ci că a scăpat el de amendă. Așa, ca de Buna Vestire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *