Editorial

De ce trebuie apărată Curtea Constituţională a României? Oamenii sunt vremelnici, Instituţiile Democratice ale Statului de Drept trebuie să dăinuie. Asta nu pricep co-autorii tentativei de lovitură de stat din vara anului 2012!

Premierul Mandolină al Guvernului lui Kalustrare a rămas blocat în câtecelul despre CCR care „nu-l lasă” să-şi pună miliţienii la abuzat cu amenzi nesimţite populaţia.

Citez: „Este inadmisibil, în nici o ţară din Europa nu s-a întâmplat aşa ceva, şi anume autorităţile să fie lipsite de instrumentele necesare pentru aplicarea regulilor şi a legilor, mai ales în situaţia creată de pandemia de coronavirus.”

Inadmisibil şi nu s-a întâmplat în nici o ţară din lume este că în România s-a amendat în proporţie de 10 la 1 faţă de cât s-a testat.

Inadmisibil şi nu s-a întâmplat în nici o ţară din lume este faptul că au stabilit, fără noimă, amenzi cu un cuantum astronomic faţă de salariul mediu al românilor. Nu toţi românii beneficiază de o mână băgată în bugetele Patriei, de salarii nesimţite cumulate cu pensii nesimţite, aşa ca lipitorii de afişe ai “sistemului”, pentru a putea plăti în această viaţă o astfel de amendă.

(şi nemernicia este cu atât mai mare cu cât un milion de români şi-au pierdut sursa de  venit în aceste două luni – de unde bani?)

S-au neantizat 26 de miliarde euro din cifra de afaceri a companiilor. 96% din IMM-uri înregistrează scăderi a cifrei de afaceri. Sunt peste 150.000 de companii în dificultate. Peste 320.000 de români au rămas, efectiv, fără loc de muncă, iar peste 930.000 sunt în șomaj tehnic. Conform ultimelor date disponibile (cele din februarie că, deh, transparenţa comunicaţională s-a abolit prin Ordonanţă militară!), deficitul de cont curent este în creștere cu 70%, iar Investițiile Străine Directe sunt mai mici cu 85%. Avem, în primul trimestru, un Deficit public mai mare cu 330% decât în primul trimestru al anului 2019. Avem o gaură la venituri de 12 miliarde lei în primul trimestru şi o datorie publică estimată la final de an de 43% din PIB, în creștere către 15 miliarde de euro. La schimb, avem, de la începutul anului, împrumuturi de 8,6 miliarde de euro, cheltuieli cu dobânzile în primul trimestru cu 12,3% mai mari decât în perioada similară a anului precedent şi o creștere a nivelului dobânzilor la titlurile de stat. IMM INVEST, singurul program lansat, are un efect mai mult decât marginal şi un număr de credite insignifiant. Nu există nici un plan integrat pentru redeschiderea sectorului de servicii. Transporturile sunt în cădere liberă. Cu 30% scădere, la fel şi consumul.

În atari condiţii, inadmisibil este că au lăsat la cheremul „organului” decizia de a stabili, după urma de la chipiu, care este valoarea amenzii aplicate şi faptul că au stabilit că trebuie să existe şi plan de amenzi. Adică l-au instigat pe „organ” la abuz.

Nu neg că cei care au făcut abuz ca cetăţeni nu trebuiau amendaţi. Din contră, dar există o măsură în toate. Când amendezi un moş de 90 de ani coborât la Farmacia din colţ să-şi ia medicamentul de care are nevoie că nu are „ausweiss” de deplasare, în loc să-l atenţionezi, numai idiot poţi fi. Iar fapta există: au reuşit să amendeze până şi un moş 90 de ani care habar nu avea că trebuie să scrie pe o hârtie că se duce până la colţul străzii. Măcar din respect faţă de părinţii lor, puteau să-i educe pe miliţienii din dotare  că la presupusul abuz al cetăţeanului plătitor de taxe, nu se răspunde cu abuzul încasatorului de salariu din taxe.

Să înveţe că sunt în slujba cetăţeanului, nu a vremelnicilor care le „dau” salarii, că nu le dau de la mă-sa şi de la tac-su din buzunare. Să înveţe că există prevenţie şi îndrumare înainte de a aplica pălituri de osândă cu chitanţierul – şi cu pumnul după cum am văzut cazuri. Apropos ce se mai aude de acel caz de abuz flagrant din Bucureşti?

Să-şi fi făcut legile corect, fără virgulă şi portiţe de scăpare la fiecare final de paragraf. Legea nu izvorăşte din burta oricărui politruc aflat vremelnic la putere şi nu poate încălca drepturi şi libertăţi civile, există o măsură în toate, ori exact lipsa de măsură a fost amendată de către Decizia CCR.

(tocmai ei, miliţienii, să se plângă că nu sunt respectaţi ca poliţişti când îi vedem bot în bot cu interlopii? când tu, ca cetăţean, nu mai ştii care e hoţul şi care e vardistul, ce pretenţie la respect mai vor să aibă?)

Inadmisibil este faptul că nu s-au luat măsuri să fie dotaţi medicii cu echipament de protecţie. Şi nu s-a întâmplat în nici o ţară din lume ca spitalele să fie focarele de infecţie cu COVID-19.

Inadmisibil este ajutorul simulat că s-ar fi dat cetăţenilor României pe timpul acestor două luni de stare de necesitate.

Inadmisibil este cum cei aflaţi la guvernare şi acoliţii lor au profitat de Ordonanţe ca să restrângă dreptul la informare corectă cu privire la modul în care şi-au făcut cumpărăturile pe timp de Coronacriză. Cum au abuzat în interes personal de bugetele Patriei, asta este inadmisibil!

Astea şi multe altele sunt inadmisibile!

„Decizia CCR este un îndemn la nerespectarea Constituţiei, o instigare la nerespectarea legii şi nerespectarea regulilor.” – mai zice Orban.

Orăcăilelie sale publice sunt un îndemn la nerespectarea unei instituţii democratice a Statului de Drept şi a deciziilor acesteia.

Orăcăielile de acest gen li le-am mai auzit şi când au participat, la ştanga tovarăşilor de Alianţă, Ponta şi Antonescu (PNL şi PSD, de mânuţă), să dea o lovitură de stat în vara anului 2012.

După opt ani, tot setaţi pe nerespectarea instituţiilor democratice ale statului au rămas Ludovic Orban, Klaus Iohannis şi gaşca lor de răspânditori ai acestui tip nedemocratic de mesaj.

Ca şi în 2012, când am apărat Instituţia Prezidenţială, nu pe preşedintele Traian Băsescu, nu-mi pasă cine e acum judecător CCR (sunt acolo şi au stabilit ce au stabilit în unanimitate, inclusiv cei numiţi de PNL şi de către Iohannis). Oamenii sunt trecători şi vremelnici, dar mi se pare INADMISIBIL să instigi împotriva unei Instituţii Democratice a Statului de Drept, aşa cum o fac aceşti neterminaţi ce-şi zic liberali de câteva zile!

Şi, gata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version