Rautacisme

De ce speculațiile privind schimbarea lui Mircea Rus din fruntea Poliției clujene, nu au susținere

Presa centrală a primit, pe surse, o listă cu șefii de poliție pe care i s-ar fi pus pata noului ministru de Interne Marcel Velea, că ar trebui să fie schimbați din varii probleme. Cică: „Harta ‘pătaților’ din Poliție. Toți șefii controversați”. Măi, măi, printre cei pe care noul ministru ar vrea să îi schimbe apare și șeful IPJ Cluj, Mircea Rus.

Motivul? „În 2017, Rus a dat examen pentru ocuparea postului de șef al Poliției Cluj, dar a luat nota 3. Ulterior, Carmen Dan l-a împuternicit șef la IPJ Cluj. Rus este suspectat de presa locală și de faptul că ar fi nașul fiului unui interlop clujean. În toamna lui 2018, el a luat însă examenul pentru șefia IPJ, fiind scos din perioada de interimat.”

Și, ar mai fi zis pe gură ministrul (privitor la „Harta ‘pătaților’ din Poliție. Toți șefii controversați”:

„Toți polițiștii care sunt mână în mână cu interlopii și pe cale administrativă vor fi sancționați. Controalele se referă la relații care sunt publice între polițiști sau șefi de poliție cu clanurile interlope în unele județe. Evident că și serviciul de Protecție Internă și presa au scos la iveală informații. Ca măsură evidentă va fi sesizarea Parchetului Militar și a DIICOT cu privire la ceea ce fac polițiștii pentru că spre bucuria mea sunt foarte mulți polițiști de calitate care nu tolerează ce fac colegii lor. Pe viitor încercăm să profesionalizăm structurile și să nu mai depindă de factorul politic numirile”.

Noi despre Mircea Rus nu știm să aibă legături cu interlopii – nici nu mai știm dacă, în afară de cei din administrația publică locală și bosuleții economici aflați în relație cu aceștia, mai există și alți interlopi la Cluj. Dar știm că, odată ce un om a câștigat un post prin concurs, acesta nu poate fi schimbat numai pe fixații politice. Așa că, voința ministrului de Interne nu face și putirință decât prin intermediul legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *