Din oras

De ce se inunda strazile Clujului: la ultimele reparatii, lucratorii au uitat sa puna guri de scurgere

Dupa doar cateva ore de ploaie, orasul comoara al Ardealului e complet inundat. Si nici macar n-a fost furtuna. Strazile arata insa ca dupa potop, iar pietonii, daca au nesansa sa circule prea aproape de carosabil, sunt tinte sigure ale unui dus din cap pana-n picioare – cu noroi. In mai multe zone din oras, canalizarea nu face fata cantitatilor mari de apa, ajungand sa se inunde strazile. Ultimul exemplu este strada Plopilor, care arata ca un mare lac.

Reprezentantii Companiei de Apa Somes spun ca echipele intervin prompt la orice sesizare, si ca principala cauza este infundarea gurilor de scurgere. Numai ca pe Splaiul Independentei si pe Plopilor, gurile de canalizare lipsesc cu desavarsire.

“In proiectul de refacere al strazii, dupa refacerea liniei de tramvai, nu au fost prevazute guri de canalizare. Nu exista niciun recipient care sa duca apele meteorice in canalizare. Acesta este motivul pentru care strazile se inunda acolo la fiecare ploaie. Dar in proiectul Primariei care prevede o alta modernizare a strazii este specificat si acest fapt”, a aratat Lucian Croitoru, purtatorul de cuvant al Companiei de Apa Somes.

Ultimele lucrari la aceste strazi au fost facute odata cu modernizarea liniei de tramvai. Asocierea SWIETELSKY Baugesellschaft mbH – Astalrom – Euroconstruct – Transferoviar Grup a primit, in 2011, peste 100 de milioane de lei de la municipalitate, care a accesat fonduri europene nerambursabile pentru realizarea proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *