Din oras

De ce se inunda strazile Clujului: la ultimele reparatii, lucratorii au uitat sa puna guri de scurgere

Scris de 364

Dupa doar cateva ore de ploaie, orasul comoara al Ardealului e complet inundat. Si nici macar n-a fost furtuna. Strazile arata insa ca dupa potop, iar pietonii, daca au nesansa sa circule prea aproape de carosabil, sunt tinte sigure ale unui dus din cap pana-n picioare – cu noroi. In mai multe zone din oras, canalizarea nu face fata cantitatilor mari de apa, ajungand sa se inunde strazile. Ultimul exemplu este strada Plopilor, care arata ca un mare lac.

Reprezentantii Companiei de Apa Somes spun ca echipele intervin prompt la orice sesizare, si ca principala cauza este infundarea gurilor de scurgere. Numai ca pe Splaiul Independentei si pe Plopilor, gurile de canalizare lipsesc cu desavarsire.

“In proiectul de refacere al strazii, dupa refacerea liniei de tramvai, nu au fost prevazute guri de canalizare. Nu exista niciun recipient care sa duca apele meteorice in canalizare. Acesta este motivul pentru care strazile se inunda acolo la fiecare ploaie. Dar in proiectul Primariei care prevede o alta modernizare a strazii este specificat si acest fapt”, a aratat Lucian Croitoru, purtatorul de cuvant al Companiei de Apa Somes.

Ultimele lucrari la aceste strazi au fost facute odata cu modernizarea liniei de tramvai. Asocierea SWIETELSKY Baugesellschaft mbH – Astalrom – Euroconstruct – Transferoviar Grup a primit, in 2011, peste 100 de milioane de lei de la municipalitate, care a accesat fonduri europene nerambursabile pentru realizarea proiectului.ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 mins Rautacisme
  A fost desființată o tabăra ilegală în Parcul Est. Administrația locală îi roagă pe clujeni să patruleze în locul Poliției locale care este pusă la îngrășat, să-și merite ”Prima de Osânză”
 • Acum 1 hour Justitie
  Bode vs UBB Cluj-Napoca începe cu o amânare
 • Acum 3 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 3 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 3 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 4 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 4 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 4 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 4 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 5 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 6 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 6 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
Citește și...
NOROC DE CACAO Din oras

Rahat românesc, ultimul răcnet

Nouă atracție în centrul orașului Cluj-Napoca pe strada Dávid Ferenc! În apropiere de magazinul Sora, […]

Recomandările redacției
TOP CITITE