Rautacisme

De ce se cearta Emil Boc cu Anca Buzoianu, rectorul UMF Cluj, pe capul lui Petrica Susca, seful Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj

Saptamana trecuta, Petrica Susca, seful Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj, a fost demis pentru cateva ore de ministrul Sanatatii, din scaunul pe care il ocupa de atatia ani si de unde face atatia bani sub protectia lui Ucu Rus si a gastii din jurul sau.

Dupa cateva ore, demiterea a fost anulata. Asta fiindca a intervenit, potrivit surselor noastre bine informate, insusi Emil Boc, influentul primar de Cluj care face tot ce vrea muschiul lui in PNL, iar Ludovic Orban se executa.

Demisia fusese ceruta de Anca Buzoianu, sefa UMF Cluj, si pe buna dreptate: Susca e un batanau a carui viziune e cashul si doar pentru sine si stapanii sai. Prostoiul de ministru a acceptat in prima faza argumentele Buzoiencei, dar si-a luat-o rau in freza pe plan politic, cand i-a venit decisiva de la Orban, care i-a spus ca la loc comanda. 

Un amanunt, pana sa intram in subiect. Suntem singurul ziar fara reclama electorala de la Alin Tise, dar tot trebuie sa va spunem ceva ce am aflat de la varful PNL. In mod suspect, desi in alte judete, peneleii au ras tot ce era pesedist in fruntea descentralizatelor, desi Tise cere cu tot mai mare iritare acelasi lucru, Bocul nu vrea sa schimbe nimic pe la Cluj. Dovada clara a blatului pe care il are Boc cu Ucu Rus. Si nu numai.

Revenind, se pune intrebarea de ce Buzoianca e in conflict cu influentul lider PNL-ist, nu ca ea ar fi mai prejos, controland UMF, o universitate bogata si cu mare reputatie? Ei bine, trebuie sa mergem putin in trecut cand, inainte de alegerea Ancai Buzoianu, piticul atomic Boc i-a facut o vizita femeii, stiind ca va fi aleasa si ca s-au facut cartile pentru ea, cerandu-i nici mai mult, nici mai putin, sa il lase pe neurochirurgul Stefan Florian in continuare la sefia Senatului, ca nu stiu ce, ca o fi, ca o pati, ca macar pana in iunie. Buzoianca i-a dat un raspuns socant, dar misto: nenea Boc, eu va promit ca nu ii voi pune talpa, dar nu pot sa va garantez ca va iesi, UMF nu e parohia primariei sa poata sa creada cineva ca ii influenteaza pe profesori in turma. 

Si asa s-a si intamplat. Buzoianca nu s-a bagat. Dar a venit proful George Dindelegan, tanar si cu vorbele la el, si mi ti l-a troznit pe Florian inainte de sesiunea de alegeri, de a intors votul. 

De atunci poarta suparare mare Boc pe Buzoianca, fiindca zice ca l-a sfidat. Or, nici vorba. Boc efectiv a luat-o razna cu aerele si traficul de influenta, crede ca i se cuvine orice. Si ca poate orice. Bine, ce crede el e una, ca procurorii nu vad traficul de influenta, inclusiv in cazul Susca, e altceva.

Scaunul lui Susca insa se clatina tot mai nasol. 

Intrebare: care deputat si care mare mason (deci, 2 persoane, da?) conectati la lumea medicala sunt in vizorul procurorilor pentru niste smenuri grele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *