Editorial

DE CE SĂ MUNCEASCĂ TINERII?

Rata de șomaj în rândul tinerilor între 16 și 24 de ani este de 22,2%, conform datelor pe luna martie publicate de Institutul Național de Statistică.

Într-o țară în care nu există cultul muncii, nu e de mirare că tinerilor le pute munca. Avem, în shimb, cultul misecuvenismului. TOTUL ni se cuvine, doar pentru că suntem ființe unice și irepetabile, iar lumea asta rea nu ne înțelege valoarea!

De ce să muncească tinerii, dacă nu li se oferă din prima un post de manager?

De ce să muncească tinerii, dacă nu li se dă din start un salariu de minim 2.000 de euro?

De ce să muncească tinerii, dacă toată lumea e proastă și doar ei sunt deștepți?

Nu, frate, să nu muncească! Să stea s-o frece pe banii părinților care i-au crescut ca pe niște păpădii care nu trebuie deranjate nici măcar cu gândul!

De ce să muncească tinerii, dacă au fost obișnuiți să primească totul pe tavă?

Părinți fără dinți în gură, dar copiii lor au ultimele telefoane.

Părinți care fac rate ca să-și pună fata silicoane, să fie în rând cu lumea.

Părinți care se împrumută ca să-și ia băiatul ultimul model de „bolid”, că doar n-o fi el mai prost ca alții!

„Lasă, să aibă, că noi n-am avut!”, zic părinții ăștia. Și bagă atât de mult în fundurile lor tinere, încât îi decuplează de la realitatea românească și îi transformă în niște bule de săpun care se sparg la prima adiere.

La 23 de ani trăim ca niște dive de 40: manichiură, pedichiură, ultimele haine, silicoane, botox în buze, ca să „înfrumusețeze” lipsa culturii. De ce să muncească tinerii?

Nu zice nimeni că nu trebuie să ai grijă de tine la 20-25, da’ există în viață niște chestie foarte extravagante, cum ar fi cumpătarea și simțul realității. Iar realitatea are darul să-ți livreze un baros în moalele capului când ți-e lumea mai dragă. Pentru că viața nu e un balon de silicon, ci o piatră de moară.

De ce să muncească tinerii, dacă nu se găsesc job-uri pentru nivelul lor stelar? Patronii efectiv nu înțeleg cât de bine pregătiți sunt tinerii! „Pregătire” pe care au dobândit-o în școală, în care și-au băgat picioarele. Școala e de rahat, toți profesorii sunt proști, îi umilim la ore, ba chiar îi luăm și la bătaie. Ieșim analfabeți din facultate, dar vrem să apărem la televizor direct la o oră de maximă audiență!

NOUĂ SĂ NI SE DEA, PENTRU CĂ SUNTEM TINERI EUROPENI ȘI AVEM DREPTURI!!!

Vinovați? În primul rând, părinții și doar apoi sistemul de învățământ, care știm că e praf.

Dar dacă părinții nu toarnă fundația, degeaba se apucă tinerii să-și construiască acoperișul.