Editorial

DE CE SĂ MUNCEASCĂ TINERII?

Scris de 903

Rata de șomaj în rândul tinerilor între 16 și 24 de ani este de 22,2%, conform datelor pe luna martie publicate de Institutul Național de Statistică.

Într-o țară în care nu există cultul muncii, nu e de mirare că tinerilor le pute munca. Avem, în shimb, cultul misecuvenismului. TOTUL ni se cuvine, doar pentru că suntem ființe unice și irepetabile, iar lumea asta rea nu ne înțelege valoarea!

De ce să muncească tinerii, dacă nu li se oferă din prima un post de manager?

De ce să muncească tinerii, dacă nu li se dă din start un salariu de minim 2.000 de euro?

De ce să muncească tinerii, dacă toată lumea e proastă și doar ei sunt deștepți?

Nu, frate, să nu muncească! Să stea s-o frece pe banii părinților care i-au crescut ca pe niște păpădii care nu trebuie deranjate nici măcar cu gândul!

De ce să muncească tinerii, dacă au fost obișnuiți să primească totul pe tavă?

Părinți fără dinți în gură, dar copiii lor au ultimele telefoane.

Părinți care fac rate ca să-și pună fata silicoane, să fie în rând cu lumea.

Părinți care se împrumută ca să-și ia băiatul ultimul model de „bolid”, că doar n-o fi el mai prost ca alții!

„Lasă, să aibă, că noi n-am avut!”, zic părinții ăștia. Și bagă atât de mult în fundurile lor tinere, încât îi decuplează de la realitatea românească și îi transformă în niște bule de săpun care se sparg la prima adiere.

La 23 de ani trăim ca niște dive de 40: manichiură, pedichiură, ultimele haine, silicoane, botox în buze, ca să „înfrumusețeze” lipsa culturii. De ce să muncească tinerii?

Nu zice nimeni că nu trebuie să ai grijă de tine la 20-25, da’ există în viață niște chestie foarte extravagante, cum ar fi cumpătarea și simțul realității. Iar realitatea are darul să-ți livreze un baros în moalele capului când ți-e lumea mai dragă. Pentru că viața nu e un balon de silicon, ci o piatră de moară.

De ce să muncească tinerii, dacă nu se găsesc job-uri pentru nivelul lor stelar? Patronii efectiv nu înțeleg cât de bine pregătiți sunt tinerii! „Pregătire” pe care au dobândit-o în școală, în care și-au băgat picioarele. Școala e de rahat, toți profesorii sunt proști, îi umilim la ore, ba chiar îi luăm și la bătaie. Ieșim analfabeți din facultate, dar vrem să apărem la televizor direct la o oră de maximă audiență!

NOUĂ SĂ NI SE DEA, PENTRU CĂ SUNTEM TINERI EUROPENI ȘI AVEM DREPTURI!!!

Vinovați? În primul rând, părinții și doar apoi sistemul de învățământ, care știm că e praf.

Dar dacă părinții nu toarnă fundația, degeaba se apucă tinerii să-și construiască acoperișul.ULTIMA ORĂ

 • Acum 12 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 14 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 19 hours In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
 • Acum 20 hours Politica
  Cum vrea Guvernul să oprească greva profesorilor de marți
 • Acum 23 hours Din oras
  Greva generală din învățământ continuă. Profesorii din Cluj pregătesc noi proteste în fața Prefecturii
 • Acum 1 day In vizor
  JOCURILE DE CABANĂ ALE SECURITĂȚII ÎN IMAGINI EXCLUSIVE: Coldea, Dîncu & finuțul Popică au prânzit cu doamnele la libanez! Claudiu Târziu a ”băgat” și el capul în tabloul aproape familial
 • Acum 2 days Politica
  FIE GREVA CÂT DE GREA, GUVERNUL UN BAN N-AR DA: Ministrul Muncii zice că ar vrea, dar nu poate că scârți-scarți rezolvă cu angajamentul din PNRR până marți
 • Acum 2 days Eveniment
  Roger Federer, în vizită în România
 • Acum 2 days In vizor
  OPTIMISM: În plină grevă a profesorilor, Ministerul Educației a anunțat datele pentru înscrierea la bacalaureat
 • Acum 2 days Jos palaria
  Profesoară din Cluj, mesaj către guvernanți: ”Așa arată școala mea, la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca. Am amenajat sala de clasă pe banii mei”
 • Acum 2 days Eveniment
  Preşedinta Ungariei, Novak Katalin, a fost primită cu aplauze la locul pelerinajului de la Şumuleu Ciuc. Sute de pelerini din Ungaria au trecut prin gara Cluj-Napoca în drum spre pelerinaj
 • Acum 2 days Sanatate
  Sindicaliştii din sănătate reclamă „nedreptăţi” privind salarizarea asistenţilor medicali: Pentru debutanţi, salarii mai mici decât în educaţie, iar salariul mediu al asistenţilor este sub cel mediu pe economie
 • Acum 2 days General
  Protecția Consumatorilor a lansat o adresă de e-mail pentru consumatorii care vor să reclame probleme cu creditele bancare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE