In vizor

De ce nu s-a deschis inca restaurantul de la Cluj Arena

Scris de 1,252

Desi proprietarii au estimat deschiderea restaurantului “Fragment” pentru sfarsitul lui mai, inceputul lui iunie, localul nu este deschis nici acum. Ferestrele spatiului de la baza stadionului Cluj Arena sunt acoperite cu folii de nailon si inauntru se vad schele prafuite. Problemele care au dus la intarziere sunt complexe.

In 12 mai, Vasile Hotca, proprietarul localului declara pentru Ziar de Cluj ca isi doreste ca restaurantul sa fie incadrat la categoria “high class”. El a marturistit ca totul a implicat o investitie considerabila si amenajari care au durat doi ani si ca un bucatar din Franta a intocmit meniul si a instruit personalul. Fragment ar fi urmat sa concureze nume ca Baracca, Via sau El Toro.

 “Amenajarile sunt 90% si personalul e ales. Mai trebuie sa punem la punct mici detalii, cele care fac diferenta. Asteptam si o finantare. Ideea de a amenaja un restaurant aici mi-a venit in urma cu doi ani. Am vazut in presa locala ca la Cluj Arena se inchiriaza mai multe spatii, intre care si pentru asa ceva. Eu lucrez in constructii si vanzare de mobilier, insa daca mi s-a deschis aceasta oportunitate si mi-a placut amplasarea am decis sa incerc si domeniul acesta. Am vazut, am participat la licitatie, am castigat si m-am apucat de treaba”, a precizat atunci Hotca.

Investitia era estimata initial la 250.000 de euro, insa ajunsese la aproximativ 410.000 de euro. Spatiul are o suprafata de 280 metri patrati, din care sala de mese are 170 metri patrati. Restaurantul va avea 70 de locuri.

Intarzierea are mai multe posibile cauze.

Surse din administratia localului sustin faptul ca restaurantul nu a fost deschis nici acum, la mijloc de septembrie, ar avea drept cauza intarzierea aprobarii unui credit bancar.

In acelasi timp, Radu Ratiu, directorul Cluj Arena, sustine ca nu mai e mult pana la inaugurare.

“Din cate stiu, acum se fac mostre de mancare, se testeaza preparatele”, a precizat Ratiu.

Reprezentantul oficial al restaurantului, Andrei Temneanu a declarat insa ca amanarea se datoreaza in mare parte “estimarii gresite a timpului de executie pentru lucrarile de amenajare interioara precum si livrarea greoaie a materialelor de constructie premium folosite la designul special pentru care au optat proprietarii brandului”.

„Dorim ca Fragment sa aiba parte de o pozitie buna pe piata restaurantelor din Cluj-Napoca, motiv pentru care ne straduim sa cream o ambianta cu totul speciala pentru viitorii nostri clienti. Incepand cu meniul perfect, textura fetelor de masa, calitatea farfuriilor, dimensiunile meselor, greutatea paharelor, calitatea si originalitatea materialelor de constructie, designul special al spatiului si terminand cu performanta echipamentului folosit in bucatarie si cooptarea unui bucatar excelent, samd, ne dorim ca fiecare aspect legat de brandul Fragment sa fie nu mai putin decat perfect.

Materialele de constructie speciale pentru care am optat la amenajare spatiului ne sunt si astazi livrate la comanda din Germania, Franta, UK, Mexic si nu numai. Numai din lipsa seriozitatii furnizorilor nostri a rezultat si amanarea deschiderii restaurantului. Suntem, insa, aproape si impartasim entuziasmul si nerabdarea viitorilor nostri clienti”, a precizat Temneanu, PR al Fragment.ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 12 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 14 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 14 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 16 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 16 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 17 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 18 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE