In vizor

De ce nu s-a deschis inca restaurantul de la Cluj Arena

Desi proprietarii au estimat deschiderea restaurantului “Fragment” pentru sfarsitul lui mai, inceputul lui iunie, localul nu este deschis nici acum. Ferestrele spatiului de la baza stadionului Cluj Arena sunt acoperite cu folii de nailon si inauntru se vad schele prafuite. Problemele care au dus la intarziere sunt complexe.

In 12 mai, Vasile Hotca, proprietarul localului declara pentru Ziar de Cluj ca isi doreste ca restaurantul sa fie incadrat la categoria “high class”. El a marturistit ca totul a implicat o investitie considerabila si amenajari care au durat doi ani si ca un bucatar din Franta a intocmit meniul si a instruit personalul. Fragment ar fi urmat sa concureze nume ca Baracca, Via sau El Toro.

 “Amenajarile sunt 90% si personalul e ales. Mai trebuie sa punem la punct mici detalii, cele care fac diferenta. Asteptam si o finantare. Ideea de a amenaja un restaurant aici mi-a venit in urma cu doi ani. Am vazut in presa locala ca la Cluj Arena se inchiriaza mai multe spatii, intre care si pentru asa ceva. Eu lucrez in constructii si vanzare de mobilier, insa daca mi s-a deschis aceasta oportunitate si mi-a placut amplasarea am decis sa incerc si domeniul acesta. Am vazut, am participat la licitatie, am castigat si m-am apucat de treaba”, a precizat atunci Hotca.

Investitia era estimata initial la 250.000 de euro, insa ajunsese la aproximativ 410.000 de euro. Spatiul are o suprafata de 280 metri patrati, din care sala de mese are 170 metri patrati. Restaurantul va avea 70 de locuri.

Intarzierea are mai multe posibile cauze.

Surse din administratia localului sustin faptul ca restaurantul nu a fost deschis nici acum, la mijloc de septembrie, ar avea drept cauza intarzierea aprobarii unui credit bancar.

In acelasi timp, Radu Ratiu, directorul Cluj Arena, sustine ca nu mai e mult pana la inaugurare.

“Din cate stiu, acum se fac mostre de mancare, se testeaza preparatele”, a precizat Ratiu.

Reprezentantul oficial al restaurantului, Andrei Temneanu a declarat insa ca amanarea se datoreaza in mare parte “estimarii gresite a timpului de executie pentru lucrarile de amenajare interioara precum si livrarea greoaie a materialelor de constructie premium folosite la designul special pentru care au optat proprietarii brandului”.

„Dorim ca Fragment sa aiba parte de o pozitie buna pe piata restaurantelor din Cluj-Napoca, motiv pentru care ne straduim sa cream o ambianta cu totul speciala pentru viitorii nostri clienti. Incepand cu meniul perfect, textura fetelor de masa, calitatea farfuriilor, dimensiunile meselor, greutatea paharelor, calitatea si originalitatea materialelor de constructie, designul special al spatiului si terminand cu performanta echipamentului folosit in bucatarie si cooptarea unui bucatar excelent, samd, ne dorim ca fiecare aspect legat de brandul Fragment sa fie nu mai putin decat perfect.

Materialele de constructie speciale pentru care am optat la amenajare spatiului ne sunt si astazi livrate la comanda din Germania, Franta, UK, Mexic si nu numai. Numai din lipsa seriozitatii furnizorilor nostri a rezultat si amanarea deschiderii restaurantului. Suntem, insa, aproape si impartasim entuziasmul si nerabdarea viitorilor nostri clienti”, a precizat Temneanu, PR al Fragment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *