Din oras

De ce lucrările la strada Ferdinand nu au început în timpul verii, când orașul a fost liber? Boc promite că se va circula din 1 decembrie, deși lucrările durează 11 luni

Scris de 845

Modernizarea străzii Ferdinand, care a început în 26 august, va fi gata abia peste 11 luni. În tot acest timp, circulația este un calvar atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni. Toată lumea i-a bătut obrazul primarului Emil Boc din cauza demarării lucrărilor în toamnă, odată cu începerea școlii și a cursurilor universitare. Conducerea Primăriei Cluj-Napoca a făcut public motivul oficial pentru deschiderea șantierului atât de târziu: abia acum au venit banii europeni.

„Am demarat lucrările acum la sfârșit de august, început de toamnă pentru că acum a venit contractul cu fonduri europene, acum s-a semnat contractul. Orice întârziere însemna pierderea banilor europeni. Din costurile de realizare a lucrărilor de pe Fedinand, 80% sunt bani europeni. Nu-mi pot permite să pierdem acești bani, de aceea am anticipat înainte de începerea lucrărilor, ne-am cerut scuze clujenilor pentru deranjul pe care îl avem 11 luni”, a declarat Emil Boc, luni dimineața, la un post de radio local.

Dacă riscăm să dăm crezare promisiunilor primarului, pe Ferdinand se va circula din 1 decembrie, deși lucrările au ca termen de finalizare luna iulie a anului viitor.

„Pentru această componentă care este cea mai importantă, adică circulația în oraș, va trebui să facem un efort și să scurtăm acest calvar. Ne-am luat angajamentul că până la 1 decembrie va fi gata Ferdinand la nivelul de uzură, ca să se poată circula”, a precizat Boc.

Lucrările la strada Ferdinand au fost perturbate și de descoperirea vestigiilor arheologice ale Turnului Podului Porții. Arheologii au lucrat la foc continuu astfel încât să nu întârzie prea mult șantierul.

Citește și:

Povestea Turnului Porții Podului, descoperit pe șantierul străzii Ferdinand. De ce se numea așa și ce au aflat arheologii

De luni, 26 august 2019, circulația auto este complet închisă pe strada Regele Ferdinand, sensul nord-sud (dinspre strada Horea/Piața Mihai Viteazu, latura nordică/strada G. Barițiu înspre Piața Unirii), iar pe sensul înspre Gară, circulația se va desfășura doar pe prima bandă.

Transportul în comun pe direcția spre centru folosește ca și ruta alternativă străzile I.P. Voitești și F.J. Curie (liniile 9, 19, 22, 29, 42, 52). Linia de troleibuz nr.1 circulă pe ambele sensuri ale străzii Paris – B-dul 21 Decembrie 1989. Stația din Piața Mihai Viteazu, zona pod Traian, spre centru este suspendată temporar și înlocuită de stația de pe strada I.P. Voitești.

Pe strada F.J. Curie s-au desființat provizoriu parcările de pe partea stânga pe sensul de mers pentru a permite circulația mijloacelor de transport în comun.

Pe toată perioada de execuție a lucrărilor, sunt închise circulației auto și străzile E. Zola și S. Pușcariu, asigurându-se doar culoare pentru pietoni.ULTIMA ORĂ

 • Acum 21 mins Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 4 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 4 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 4 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 6 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 6 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 7 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 8 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 9 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 18 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 23 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 1 day PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE