In vizor

De ce are Clujul cele mai mari prețuri la locuințe? Datorită condițiilor bune de trai create de Boc

Dacă nu știați de ce are Clujul cele mai mari prețuri la imobiliare, tocmai ne-a luminat primarul Emil Boc. Datorită domniei sale. Boc a făcut acest oraș atât de atractiv, încât se face coadă la porțile cetății pentru a plăti 2500 euro/mp pentru o locuință.

„Noi nu putem interveni în economia de piață. Nu ne certați pe noi că am creat condiții bune de viață la Cluj, și lumea vrea să vină la Cluj și suntem noi vinovați pentru treaba asta. Este un raport între cerere și ofertă. Noi nu putem să intervenim, nici să plafonăm prețuri. Putem continua procesul de extindere a Clujului cu un nou cartier, centură metropolitnaă, metrou. De a face un oraș verde, nepoluant. Este o corelare între dezvoltarea economică și prețuri. Avem cele mai mari venituri după București sunt la Cluj”, a declarat primarul.

La Cluj curge lapte și miere, bunăstarea stă pe garduri, este visul oricărui român. Nu contează că nu avem centuri, că se pietonalizează tot mai multe străzi fără a avea o alternativă, că dacă vrem aquapark mergem la Oradea (da, ei au și centuri), că spitalele sunt de acum un secol, că spațiile verzi dispar încet, încet sub betoane, că în loc de o clădire nouă pentru Filarmonică am rămas cu câteva parcări, că anual 1000 de copii nu au locuri în creșe, că străzile de la marginea Clujului sunt niște ulițe fără asfalt, fără lumină și fără trotuare, că este o aventură să de deplasezi cu un cărucior pe străzile din cartiere pline de mașini deoarece parkingurile au fost doar pe hârtie. Dar astea sunt lucruri despre care vorbesc doar unii. Ceilalți înghit toată gargara primarului Boc. Sunt fericiți cu pozele frumos colorate și imaginea poleită prezentată de acesta, fără să vadă ce se ascunde dedesubt.

Știm că ego-ul primarului e foarte mare, dar Clujul este atractiv datorită investitorilor care au ales Clujul datorită Universităților ce produc anual mână de lucru. Clujul oferă locuri de muncă bine plătite și e un magnet pentru tinerii din alte orașe ale țării. Și da, dacă nivelul veniturilor e ridicat și prețurile sunt ridicate, dar Clujul e supraevaluat. Chiar ieri a fost publicat un raport realizat de doi sociologi a căror concluzie a fost că orașul nu mai este prietenos cu cei cu venituri mici, din punct de vedere al costurilor serviciilor.

Și nu, Clujul nu e Silicon Valley, și nu toată lumea are venituri de mii de euro lunar.

Exit mobile version