Rautacisme

De bicicletă s-a săvârșit! Preoții din Cluj-Napoca te lasă fără vehicul cât ai zice Amin! Să ia lecții Emil Boc!

Slujitorii Domnului au câteodată un simț al umorului atât de mare încât li se revarsă din suflete ca apele Iordanului când sunt învolburate. Știm, cu lucruri sfinte nu se glumește că e păcat lăsat de la bunul Dumnezeu, dar situația de mai jos este demnă de bancuri cretine cu popi. Și Iisus Hristos râde când vede ce i-a născocit mintea preotului sau cine știu cărui alt slujbaș din parohie. Nu vă mai ținem în suspans, vă dezvăluim cine și ce a creat pentru binele Bisericii. Pe o foaie A4, a fost listat următorul mesaj:

„Bicicletele pot fi lăsate în jurul Bisericii doar în timpul slujbelor. Altfel, ele vor fi considerate donație.Vă mulțumim pentru înțelegere!”

afis biciclete hasdeu

Afișul a fost apoi lipit de gardul de lângă biserica din campusul studențesc Hasdeu din Cluj-Napoca. Adică cum (sic!) ar veni, slujitorii Domnului sunt îngăduitori cu bicicliștii numai „pă interesul” Bisericii. Odată ce s-a terminat slujba, preotul & co. își dau jos uniforma și se transformă într-un soi de „panseluțele Bisericii”. Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale aka șeful „panseluțelor”, este invidios pe elanul angajaților Bisericii, care au dublă specializare: oameni buni la suflet, slujbași ai lui Dumnezeu când e slujbă în biserică, apoi, gata cu atâta bunătatea, intră în scenă oamenii de acțiune, care își apără teritoriul de vrăjmașii năvălitori cu bicicletele lor de hipsteri. Și îl apără nu cu sabia ca pe vremuri, ci cu vorba dură și cu confiscarea bunurilor. Dintr-o dată înțelesul vorbei „de sabie s-a săvârșit” este adaptată vremurilor actuale. Dacă nefericitul biciclist rămâne fără vehicul, este clar, de bicicletă s-a săvârșit. 

Râdem glumim, dar de când Biserica are dreptul să confiște bunurile altora?

Dacă Emil Boc se va inspira din acest caz și va de o Hotărâre de Consiliu Local prin care va confisca definitiv autoturismele parcate neregulamentar? Atunci să vedeți ordine și disciplină! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *