Eveniment

David Ciceo, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor acuză Guvernul de discriminare: "La celelalte moduri de transport s-a acceptat ridicarea restricţiilor"

Scris de 642

Preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din Româna, David Ciceo, consideră că transportul aerian a fost discriminat comparativ cu alte tipuri de transport, precum cel rutier sau feroviar şi spune că operatorii din domeniu solicită credite garantate de stat pentru a putea acoperi pierderile înregistrate în perioada crizei sanitare.

El argumentează că aeroportul din Cluj, al cărui manager este, are pierderi, în luna mai a acestui an, de 97% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Un motiv pentru care solicităm reluarea zborurilor este că este o discriminare faptul că celelalte moduri de transport la care s-a acceptat de la 1 iunie ridicarea restricţiilor” a afirmat David Ciceo sâmbătă, într-o intervenţie la Digi 24, potrivit news.ro.

El a adăugat că standardul privind respectarea măsurilor sanitare pe aeroporturi şi în transportul aerian este mai ridicat comparativ cu transportul rutier şi feroviar.

Acesta a arătat că pierderile înregistrate de domeniul transportului aerian sunt „uriaşe”, iar revenirea va fi foarte dificilă şi de durată.

El a dat ca exemplu faptul că aeroportul din Cluj, al cărui manager este, are pierderi, în luna mai a acestui an, de 97% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

”Reluarea, să ştiţi că va fi foarte grea pentru toate aeroporturile din România având în vedere că gradul de încărcare este scăzut. (…) Va fi o reluare treptată, punctual, pentru aeroportul Cluj considerăm că în decembrie 2020 vom avea doar 20-25% faţă de decembrie 2019.probabil aeroportul Henri Coandă, Otopeni, fiind capitală, va avea o revenire mai rapidă, dar pentru aeroporturile regionale din România, putem vorbi de relansare doar anul viitor” a mai afirmat preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor .

David Ciceo a mai arătat că reprezentanţii aeroporturilor au solicitat întâlniri cu reprezentanţii Guvernului şi solicită credite garantate de stat „pentru întreaga aviaţie civilă” a cărei situaţie este una „dificilă” în prezent.

Ciceo a arătat că foarte mulţi români ajung în ţară după ce iau avionul până pe aeroporturi din Budapesta, Sofia sau Belgrad, după care iau microbuze până în ţară.

„Riscul rămâne, pentru că tot ajung în ţară şi de asemenea considerăm că ne fac concurenţă incorectă cele trei aeroporturi, Budapesta, Belgrad, Sofia, considerăm că au furat startul şi este un mare dezavantaj nu numai pentru aeroporturile din România, dar şi pentru aviaţia civilă în general” a mai declarat David Ciceo.ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 9 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 10 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 11 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 11 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 12 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 12 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 13 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 13 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 14 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 14 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE