PubliNews

DASPI, COSTUME BĂRBĂTEȘTI FABRICATE DE 25 DE ANI ÎN ROMÂNIA

Calitatea unui costum depinde de textura materialului folosit și de cusăturile impecabile. Alegerea lui ține cont însă de bugetul pe care îl avem, de siluetă, dar și de asortarea cămășii, a cravatei și a pantofilor, pentru o ținută impecabilă, fie ea una business, casual sau de seară.

Reporter: Suntem la magazinul Daspi, astăzi vom vorbi despre costumele bărbătești, despre cum putem alege un costum de calitate și cum îl putem accesoriza. Alături de noi este Ilinca Rus, managerul magazinului și ea ne va vorbi despre tradiția Daspi, care este o firmă românească cu peste 20 de ani de existență.

Ilinca Rus, reprezentant magazin DASPI Central: Avem o tradiție de 25 de ani pe piața românească, avem produse pentru toate categoriile de clienți, pe diferite talii. Clienții sunt de cele mai multe ori încântați cănd aud că produsele sunt fabricate în țara noastră, pentru că produsele românești sunt de bună calitate.

Reporter: Când dorim să cumpărăm un costum bărbătesc, la ce să fim atenți când îl cumpărăm, cum facem diferența între unul de bună calitate și altul de o calitate medie?

Ilinca Rus, reprezentant magazin DASPI Central: Trebuie atenție la compoziția materialului, la ce procentaj de lână are țesătura. Cusăturile sunt iarăși importante, ele trebuie să fie perfecte la un costum de calitate. Ne uităm la butoniere, la manșete, să nu existe ațe ieșite inestetic. În costumele Daspi, procentul de lână este în principiu de 65%, în combinație cu vâscoză sau elastan, dar avem și costume 100% din lână.

Reporter: Când alegem un costum, există diferențe în materie de croi, în ceea ce privește silueta bărbătească? Dacă vine o persoană scundă, îi recomandați un alt tip de costum, un alt croi, comparativ cu una înaltă?

Ilinca Rus, reprezentant magazin DASPI Central: Sigur că da, costumele sunt pe diferite croiuri și pe diferite talii. Avem talia 1 pentru persoanele înalte și talia 2 pentru cele scunde. Avem costumele cu croiuri slim și clasic, domnii mai în vârstă prefer de regulă costumele cu un croi clasic. Cele clasice nu au atâtea pense și nu subliniază atât linia corpului, ascunzând poate zonele mai inestetice.

Reporter: Vorbiți-ne un pic despre culori. De regulă, când ne gândim la un costum bărbătesc, vorbim de tonuri închise la culoare, dar aici observăm multe nuanțe de albastru, de gri petrol, de cafeniu, Ce se poartă anul acesta?

Ilinca Rus, reprezentant magazin DASPI Central: Ca în fiecare an, se poartă mult bleumarin și negru, dar anul acesta s-au purtat mult carourile, s-au purtat mult nuanțele de bordo.

Reporter: Dacă ne gândim acum la un costum de ocazie, un costum de gala, spre ce culori ne orientăm?

Ilinca Rus, reprezentant magazin DASPI Central: Cel mai mult se merge pe negru, chiar dacă e la modă din nou și catifeaua, care se poartă și pe bordo sau albastru.

Reporter: Pentru o ținută de la A la Z, putem alege de la Daspi și toate accesoriile necesare, în afară de piesa central, costumul. Cum asortăm cămașa și o cravata la costum?

Ilinca Rus, reprezentant magazin DASPI Central: Dacă cămașa este uni, punem o cravat care să o evidențieze – cravată mai colorată, mai înflorată, cu modele, depinde de gusturi. Dacă cămașa are modele, optăm întotdeauna după o cravat uni.

Reporter: Pe lângă cămașă și cravat, există și alte detalii care dau clasă unei ținute bărbătești și mă refer acum la curea, pantofi sau la butoni. Cum asortăm la costum cureaua și pantofii?

Ilinca Rus, reprezentant magazin DASPI Central: Cureaua o asortăm mereu cu pantofii, deci dacă pantofii sunt maro, alegem și cureaua maro. În cee ace privește costumele de seară, nu păstrăm întotdeauna cravata, ci o înlocuim cu papionul, care este mult mai elegant.

Reporter: La ce preț se ridică un costum bărbătesc, aici la Daspi?

Ilinca Rus, reprezentant magazin DASPI Central: Costumele casual încep de la 570 de lei, până la 680 de lei, iar costumele de seară sunt majoritatea la 720 de lei, dar pot ajunge până la 910 lei.

Reporter: Dacă la acest preț adăugăm tot ceea ce mai ține de o ținută completă, adică o pereche de pantofi de calitate, o cămașă, o cravată asortată, poate o curea și butoni, la ce preț final ajungem?

Ilinca Rus, reprezentant magazin DASPI Central: Undeva la 1200 de lei putem avea o ținută complete. Cămășile pornesc de la un preț de la 90 de lei până la 190 de lei, în funcție de ceea ce-și dorește clientul.

Interviul integral îl găsiți în materialul video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *