General

DAR SĂ NU-MI IEI NICIODATĂ PENSIA! Andrea Chiș anunță că a depus cererea de pensionare

Valul de pensionări din sistemul de justiție, început după discuțiile privind reducerea pensiilor speciale, continuă la vârf. Andreea Chiș, judecătoare CSM din aripa reformistă, anunță că a depus cererea de pensionare.

”După 27 de ani în magistratură, ani în care am parcurs treptele profesionale de la judecător de judecătorie, la tribunal și curte de apel, cariera fiindu-mi încununată de încrederea cu care m-au investit colegii mei, alegându-mă să-i reprezint în Consiliul Superior al Magistraturii şi punându-şi cariera în mâinile mele, azi am depus cererea de eliberare din funcția de judecător prin pensionare. Motivele le voi aduce la cunoştință publică în ședința Secției pentru judecători de mâine, 3 noiembrie 2023”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de Andreea Chiș.

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat luni dosarele de pensionare depuse de 63 de judecători, potrivit agendei publice. Este un număr fără precedent de pensionări într-o singură zi și vine la o săptămână după ce CSM a avertizat că foarte mulţi magistrați s-ar putea pensiona acum pentru a evita o eventuală reformă a pensiilor speciale.

Unul dintre liderii coaliţiei de guvernare, preşedintele UDMR Kelemen Hunor, a declarat la TVR INFO că România s-a angajat la Bruxelles să facă o reformă a pensiilor speciale până la sfârșitul anului. Altfel, se pierd bani din PNRR.

CITEȘTE ȘI: LUAȚI-LE LEGILE, NU CE-I ÎN BLID. CÂRÂITUL MAȚELOR ACOPERĂ ”VOCEA” CONȘTIINȚEI: Revoltă a magistraților pentru a nu se schimba regulile de pensionare. În prezent, pensia depășește ultimul salariu

Andrea Annamaria Chiș este judecător de peste 26 de ani, membru al Consiliului Superior al Magistraturii și lector universitar dr. la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. A scris și a coordonat proiectul TAEJ – Transparență, Accesibilitate și Educație Juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar, având ca și componente comunicarea interprofesională offline și online, precum și cu celelalte puteri ale statului și mass media. A participat în proiecte internaționale privind comunicarea (United Nations Office on Drugs and Crimes – UNODC – Use of Social Media by Judges) sau având ca și componentă comunicarea (European Judiciary Training Network – EJTN – project on Rule of Law in Europe) și a coordonat astfel de proiecte în cadrul unor organizații internaționale (European Network of Councils for the Judiciary – ENCJ – project Public Confidence and the Image of Justice 2017-2019). A absolvit diverse cursuri de soft skills și este implicată în procesul de stare de bine la nivel organizațional și personal în interiorul sistemului judiciar.

CITEȘTE ȘI: “Hipsteriţa” CSM, inconfundabila judecătoare Andrea Chiş: 12.967 de euro pe lună, bani publici. Să tot „reziști” de banii aceștia!

Exit mobile version