In vizor

Daniel Tămaș, directorul DGASPC, a fost demis astăzi de Consiliul Județean Cluj

Daniel Tămaș, directorul DGASPC, a fost demis astăzi din funcție de către Consiliul Județean Cluj. În luna februarie, la evaluarea performanțelor profesionale pentru anul 2016, consilierii județeni i-au acordat directorului Tămaș calificativul „necorespunzător”. Pe baza acestui calificativ, acum l-au eliberat din funcție „pentru incompetență profesională”. Daniel Tămaș are posibilitatea de a contesta în instanță hotărârea Consiliului Județean.

Demiterea de astăzi este o victorie a președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, aflat într-un război de uzură cu Daniel Tămaș, încă din vara anului trecut, când cei doi șefi de instituții s-au acuzat reciproc de diverse ilegalități. 

„Inclusiv în perioada în care era în procedură de anchetă disciplinară, Direcția a făcut angajări ilegale, v-am comunicat în mapă ultimele angajări în care, într-o adresă venită ieri, se recunoaște că s-au făcut angajări ilegale. Adică, chiar în procedura în care noi eram în anchetă disciplinară, Direcția a continuat să facă angajări pentru posturi care nu erau prinse în statul de funcții. Aceste lucruri nu pot fi tolerate”, a declarat Alin Tișe, în cadrul ședinței de Consiliu Județean.

Conflictul dintre Tișe și Tămaș a debutat vara trecută, în urma dezvăluirilor făcute în exclusivitate pentru Ziar de Cluj de Ioan Rusu, președintele sindicatului DGASPC, care a scos la iveală o serie de nereguli din Direcție. Astăzi, Ioan Rusu a fost prezent la ședința de CJ, pentru a savura momentul demiterii lui Tămaș.

„Dezvăluirile din Ziar de Cluj au fost începutul. Știți, ca și la un fir, la un ghem. Până îi găsești capătul, că apoi te poți duce ușor pe ghem. Ce s-a întâmplat după a fost doar să se confirme și s-au confirmat absolut toate dezvăluirile care au fost în Ziar de Cluj”, a declarat Ioan Rusu.

Daniel Tămaș a declarat că va contesta în instanță hotărârea destituirii sale din funcție:

„Am contestat toate: calificativul dat de Consiliul Județean, sancțiunea de 20% (diminuare salarială – n.r.) dată de Consiliul Județean și, mai ales, această eliberare din funcție. Va fi contestată în instanță, va fi probabil un proces lung în care, până la urmă, sunt convins că voi proba toate acuzele, ca fiind neadevărate.”

Așadar, acesta nu este finalul lungului război politic dintre Tișe și Tămaș. Poate fi doar o victorie de etapă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *