Politica

Daniel Buda a lătrat, dar încă nu muşcă

Preşedintele PNL Cluj, Europarlamentarul Daniel Buda i-a băgat în şedinţa pe PNL-işti la începutul campaniei şi i-a convins să voteze „în unanimitate”, în 10 noiembrie, ca cei care nu îşi vor face treaba în campanie să plătească scump.

Mai exact, Articolul 1 al Deciziei 1/10.11.2016 prevede ca scorul electoral al PNL un fiecare UAT trebuie să fie egal sau mai mare ca media obţinută de partid la nivel judeţean la alegerile parlamentare.

Ce se întâmplă în caz contrar? Ne lămureşte cel de-al doilea articol: neatingerea acestui target de către consilierii locali şi judeţeni se sancţionează cu retragerea sprijinului politic şi excluderea, conform unei prevederi din Statutul PNL.

„Sigur că întotdeauna, înaintea oricăror scrutinuri electorale se iau decizii, se iau toate măsurile necesare pentru a face performanţă. Puteţi fi sigură că va avea loc o evaluare şi va urma o analiză la nivelul filialei, penru că sunt locuri în care lucrurile n-au mers bine. Niciodată, însă, nu mi-am propus să vin cu sancţiuni şi să se „taie capul” la cineva, ci să găsim împreună cu cei lipsiţi de performanţă formulele şi cele mai bune resurse pentru viitoarele alegeri.

Eu nu ameninţ pe nimeni ca la grădiniţă, nici eu şi nici partidul. Pentru că acolo au fost decizii luate în unanimitate, nu le-am luat eu. Cine vrea să facă performanţă politică rămâne într-o structură şi face performanţă politică, cine crede că este suficient de bun şi crede că poate să facă performanţă în afara partidului, merge independent. Dar nu pot să îmi permit să rămân mai departe în acea logică în care unii consilieri sau unii colegi primari, pe zonele pe care ei activează au performanţe de 65% , iar pe altele, nu vreau să nominalizez, de 15%”, a declarat Daniel Buda.

Se pare că în luna februarie, maxim martie, vom vedea o nouă faţă a PNL, având în vedere că vor fi alegeri.

„Partidul oricum va intra într-un proces de alegeri în perioada următoare, maxim în 3 luni de zile vor fi alegeri pe toate palierele şi evident că cei care au condus structuri politice neperformante… Va fi o evaluare serioasă şi se vor lua deciziile cele mai bune. Însă nu pot să nu remarc faptul că la nivel de Cluj suntem unul dintre cele 3 judeţe în care PSD nu ne-a bătut şi este o performanţă de a păstra judeţul în afara sferelor de influenţă ale PSD.

O să fie alegeri, până atunci se vor face analize la nivel de fiecare UAT şi evident că, cu ocazia alegeilor se vor reflecta şi aceste chestiuni la nivelul structurilor de partid”, a completat europarlamentarul.

I-am cerut lui Daniel Buda să ne spună, concret, pe cine şi cum va pedepsi.

Măsurile pe care Buda intenţionează să le ia sunt „cele statutare” (şi am văzut din Decizia din cadrul BPJ care este decizia statutară nominalizată), dar nu crede că este important dacă ia sau nu ia o anumită măsură, dacă dojeneşte mai tare sau mai puţin tare. „Nu cred că asta e imporant. Important este să găsim, în primul rând, explicaţiile logice şi pertinente de ce în anumite zone au fost anumite rezultate, iar în altele nu s-a putut. O să evaluăm tot ce trebuie”, a mai punctat Buda.

Daniel Buda s-a făcut că nu înţelege întrebarea „Aţi avut emoţii atunci când s-a pus problema de demisii la nivel de conducere centrală, având în vedere rezultatele alegerilor” şi a încercat să scoată în evidenţă faptul că judeţul Cluj, alături de încă două judeţe, a ţinut ridicat stindardul PNL într-o mare roşie. N-a spus nici da, nici nu, şi a ţinut să scoată în faţă că „alţii trebuie să ia lecţii de la noi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *