In vizor

Dan Tămaș, directorul DGASPC Cluj, o nouă victorie în instanță în fața lui Alin Tișe: ”Președintele CJ și apropiații săi recidivează în a mă hărțui neîncetat”

Președintele CJ Cluj Alin Tișe și directorul DGASPC Cluj Dan Tămaș poartă încă din 2017 un război care se poartă în confruntări verbale și procese. racă de trei ani să îl demită pe Tămaș, fără succes până acum. Dan Tămaș a câștigat un proces cu Consiliul Județean Cluj prin care a contestat demiterea sa abuzivă chiar în aces an. Acest lucru nu l-a împiedicat pe Tișe să îi ofere din nou calificativul nesatisfăcător și să îl elibereze din funcția de director. Tămaș s-a adresat din nou instanței care i-a dat și de această dată dreptate. 

”Tribunalul Cluj a respins decizia prin care, de curând, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, m-a demis din funcția de director general al DGASPC, invocând calificativul profesional de nesatisfăcător. Desigur, CJ Cluj are drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. În orice caz, decizia de ieri a instanței generează o jurisprudență deloc de neglijat, care arată cum nu se poate mai clar că președintele CJ și apropiații săi, în special versatul si “experimentatul” șef al Corpului de Control al CJ, Călin Cotârlă, recidivează fără jenă și fără niciun fel de etică sau cenzură morală în a mă hărțui neîncetat, sperând că vor putea pune mâna pe funcția de director general al DGASPC Cluj. Am fost evaluat de președintele comisiei buget finanțe, Haiduc fără să țină cont de raportul meu de activitate, de nimic, fără să verifice documentele, fără să cunoască instituția. Solicit demisia lui Haiduc care nu s-a făcut remarcat decât printr-o caterincă ieftină. Am obosit, este regretabil. Astăzi au descins la mine acasă, sub pretextul că vor sa facă poze. Au intrat pe drumul meu privat, si in curtea mea și au făcut poze la mașina de la DGASPC. Sunt disperați. Cotârla confundă instituția CJ cu instrumentul de politie politică 2 si un sfert unde a fost in 2010. Mi se pare regretabil ca imaginea instituției Consiliului Județean are de suferit prin asocierea cu acest fost milițian”, a dclarat Dan Tămaș.

Dincolo de acest aspect, Dan Tămaș atrage atenția asupra faptului că Direcției nu i-au fost alocate fonduri pentru achiziția de materiale de protecție.

”Ce nu înțeleg domniile lor este că DGASPC nu este o instituție unde poți instala la conducere un personaj rupt de realitate, dar și că oricine ar ajunge acolo trebuie să aibă experiență profesională solidă și să se implice total, pentru că tot ce face echipa DGASPC are ca beneficiari direcți oamenii, de toate categoriile de vârstă, cu sau fără handicap și cu un grad crescut de vulnerabilitate. Criza Covid19 a arătat că cine gestionează o instituție ca DGASPC trebuie să fie capabil să ia decizii rapid, fără să-și permită luxul de a face prea multe greșeli. Domnilor, nu este o joacă și vă avertizez să încetați această hărțuire! În plină in stare de urgență și acum de alertă, Consiliul Județean merge pe aceeași partitura ieftină de zero alocări pentru echipamente de protecție. Suntem singura Direcția din țară în această situație. Facem solicitări zilnic, am cerut fonduri prin adrese repetate. Am constatat ca nici nu catadicsesc să meargă la muncă, nu se afla în instituție nici președintele nici vicepreședintele. Nu îi interesează soarta beneficiarilor. Sunt 1000 de angajați ce au stat 14 zile izolați si i-au ajutat pe beneficiari să depășească această perioadă grea. Am discutat și cu șefa Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor și nu și-a imaginat ca se poate întâmpla așa ceva într-un județ ca și Cluj”, menționează Dan Tămaș.

Iată soluția pe scurt pronunțată de Tribunalul Cluj:

Respinge excepţia autorităţii de lucru judecat, invocată de pârâtul P.C.J.C., ca fiind neîntemeiată. Respinge cererea de chemare în judecată, formulată de reclamant în contradictoriu cu pârâtul C.J.C. – prin P.C.J.C., ca fiind formulată în contradictoriu cu o persoană lipsită de calitate procesuală pasivă. Admite în parte cererea de chemare în judecată, având ca obiect suspendare executare act administrativ, formulată de reclamantul T.D.C. în contradictoriu cu pârâţii P.C.J.C. şi J.C. – prin P.C.J.C.. Dispune suspendarea executării Dispoziţiei nr. 540/21.04.2020 emisă de Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, privind eliberarea din functia publică de conducere de director general al Directiei Generale de Asistentă Socială și Protecția Copilulul Cluj, a reclamantului T.C.D. şi a Raportului de evaluare a performanţelor individuale ale funcţionarilor publici din data de 21.04.2020, emis de Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, privindu-l pe reclamant, până la pronunţarea instanţei de fond. EXECUTORIE. Obligă pârâtul J.C. – prin P.C.J.C. la plata sumei de 3.808 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, către reclamant. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Cluj. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei, azi, 14.05.2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *