Anchete

Dan Lazar, prorector UBB, catre Limoniu: "Zic, bă! Ce pula mea, zic! Io-s ultimul care aflu?! Că de aia te-am sunat, zic! Că doară mă suna dacă se vindea U Cluj…". Dan Lazar, omul lui Boc, era Becali-ul echipei: stia tot, ca un presedinte!

Scris de 4,039

Dan Lazar, ascuns ca un batracian de balta sub sigla UBB, de unde incaseaza salarii babane in calitate de prorector, crede ca poate scapa de responsabilitatea morala a distrugerii U Cluj. Nu poate. Din postura de amic intim al lui Boc, Dan Lazar a avut o cariera fulminanta trecand in nici 6 ani de la lector universitar in cadrul UBB la ditamai postul de secretar de stat in Ministerul Finantelor, dus acolo, evident, de prietenul sau, premierul Emil Boc. Intre 2009 si 1 noiembrie 2012, cand are loc convorbirea de mai jos, Dan Lazar a fost un soi de manager sportiv neoficial al U Cluj, reprezentand interesele lui Boc la echipa, fiind informat la zi si secunda despre meciuri, jucatori, antrenori, posibili investitori. Conexiunea sa directa era varul sau, Ioan Marginean, zis si Limoniu, la randul sau, mana dreapta a lui Florian Walter, patronul Universitatii.

Alianta mainilor drepte a functionat ca si curea de transmisie intre Boc si Walter ani de zile. In ciuda acestor legaturi intime, doar Walter a decontat in penal. Dan Lazar si Boc si-au batut joc de el vanzandu-i gogosi si dandu-i ca bonus sa tina in mana cartoful fierbinte al Universitatii.

Dar Dan Lazar nu a fost niciodata la DIICOT sa dea cu subsemnatul si ne intrebam de ce. De fapt, ne intrebam de ce a insistat Emil Boc sa isi planteze tocilarii smenari de la UBB (Dan Lazar, Cosmin Irimies, Calin Hintea) in siajul U Cluj. Unii dintre ei au si incasat cascaval ca retributii, altii au profitat de renumele Universitatii, altii pur si simplu si-au batut joc de ea.

 

Irimies s-a oparit la colaborare

 

Oparit ca i-am mentionat numele, universitarul Cosmin Irimies, care si azi se baga in seama la clubul Universitatea, ne scrie un soi de drept la replica, iritat ca i-am mentionat numele ca prezumtiv denuntator al lui Walter. O spun niste stenograme, iar numele sau e rostit in ele. 

Sa citim ce ne scrie domnul Irimies:

“Pentru a completa/ clarifica informatiile publicate in data de 13  ianuarie 2018, pe tema cercetarilor legate de perioada in care FC Universitatea Cluj se afla sub conducerea lui Florian Walter, vreau sa stiti ca nu am depus niciodata plangere impotriva cuiva, iar acest lucru poate fi verificat la orice instanta din Romania. 

Colaborarea din acea perioada a avut in vedere strict proiectul U Cluj, motiv pentru care am revenit, in august 2010, in Cluj, dupa 12 ani de activitate in Bucuresti si am parasit clubul dupa 10 luni (in februarie 2011), in momentul in care viziunile au inceput sa difere. Nu a fost o colaborare politica, intrucat intreaga mea activitate, in orice domeniu, este una strict profesionala, nicidecum politica. Nu am fost niciodata angajat politic. Am revenit la U Cluj in 2016, ca reprezentant al UBB, pentru a pune umarul, pro bono, la proiectul de reconstructie a echipei pe o baza sanatoasa, asa cum au nevoie atat clubul, cat si clujenii care il sustin”.

Acceptam orice blablauri din partea domnului Irimies, dar nu putem inghiti porcaria “Nu a fost o colaborare politica”. Mai, domnilor Lazar, Hintea, Irimies, nu v-ar fi, BA, rusine sa mancati atata rahat cu perje spunand si crezand asta? Ce, ma, ati avut studii de management sportiv la Lausanne, de v-ati calificat la carma destinelor Universitatii? NU! Ati fost pusi politic de Boc, fiindca erati oamenii lui Boc!

Ba, nulitatilor, ba sinecuristi academici ce sunteti, ii datorati totul lui Boc. O sa vedem daca intr-o zi o sa vina si ziua deconturilor. Ati arestat U Cluj, acum ati sechestrat UBB si FSPAC, iar din mainile voastre ies numai absolventi nevolnici ce sterg tejghelele la Mc Donalds!

 

 

Dar revenind la adevaratul tartor al U, bagatorul de seama Dan Lazar, mare smecher ce facea legatura intre Boc si Walter, intermedia intalniri si verifica statusul investitorilor, haideti sa il vedem in toata splendoarea conversatiei cu “universitarul” Limoniu. Din postura de prorector al UBB, “pula” e cel mai academic cuvant al prorectorului de la Babes Bolyai.

 

MĂRGINEAN IOAN VS. DAN LAZĂR

DATA: 01.11.2012

ORA: 18:00

MĂRGINEAN IOAN: Da, DANE!

DAN LAZĂR: Mă, ați vândut?!

MĂRGINEAN IOAN: Cum?!

DAN LAZĂR: Zic că ați semnat, ați vândut?!

MĂRGINEAN IOAN: Nu!

DAN LAZĂR: No, mă sună tătă lumea că s-o vândut, că nu știu ce… Și eu zic, bă io nu cred, nu știu, n-am auzit nimic…no…

MĂRGINEAN IOAN: Dacă n-o mai venit nemții, bă, cu planu’, bă!

DAN LAZĂR: Îhîmm…

MĂRGINEAN IOAN: No, păi…

DAN LAZĂR: Am văzut, prin ziare o declarat că…

MĂRGINEAN IOAN: Păi da, mă, or declarat și ei, acuma, trebuie să facă un plan cu banii! Și or zis că vin, când vin, îs bine primiți. Deocamdată, io mă duc la Iași cu italienii mâine, să vadă echipa…

DAN LAZĂR: No, bine. Și ei or zis că merg la Iași.

MĂRGINEAN IOAN: Mă, io nu știu, acuma, să mor io! Nu merg, îți spun eu, că n-or venit în România!

DAN LAZĂR: Ba da, mă! Or venit! Citește în Știri de Cluj și nu știu ce… Cică…

MĂRGINEAN IOAN: Bă, lasă-mă bă în pace, hoo!…

DAN LAZĂR: Hî?

MĂRGINEAN IOAN: N-or venit bă! Ei își vor lua bilet de avion mâine, înțelegi?

DAN LAZĂR: Aha…

MĂRGINEAN IOAN: Și… vor să facem afacerea sâmbătă, da’, oamenii ăștia vin și ei cu un plan și îi trimit la Iași cu cineva!

DAN LAZĂR: Aha…

MĂRGINEAN IOAN: Cu avionul, bineînțeles! Îi însoțește… Păi, de aia ți-am zis, că nu mai pot să vină.

DAN LAZĂR: Aha… No, păi nu-i problemă…

MĂRGINEAN IOAN: Aicea vin, or văzut echipa la Vaslui și le-o plăcut! Ăștialalți nu i-o mai văzut, știi?

DAN LAZĂR: Aha…

MĂRGINEAN IOAN: Cu Galațiul…

DAN LAZĂR: Aha…

MĂRGINEAN IOAN: Da’ le-o plăcut echipa! Foarte bine cum or jucat la Vaslui, da’ o zis că n-avem atacant de clasă!

DAN LAZĂR: Aha…

MĂRGINEAN IOAN: Păi, de unde atacant de clasă, că n-are România?…

DAN LAZĂR: Da, și apăi fundași, ce pula mea, avem fundași?…

MĂRGINEAN IOAN: No, păi ce vrei să faci? Acuma, la Vaslui am jucat chiar bine!

DAN LAZĂR: Da, da, da! Păi, de aia am zis! Ăla.. și cu Galațiul … ăăă…CIUPE s-o mișcat …oo…LUPU ăla o fost foarte slab, m-am mirat…

MĂRGINEAN IOAN: Păi, ERICO e suspendat acuma, aia e prost…

DAN LAZĂR: Îhîm…

MĂRGINEAN IOAN: No, păi io i-am trimis mai tare ca să vedem, să promită o primă, ceva, că ăștia or mai promis o primă odată, știi?

DAN LAZĂR: No, aha.

MĂRGINEAN IOAN: No, păi imaginează-ți, oamenii se ocupă numai de fotbal, deci…

DAN LAZĂR: Aha…

MĂRGINEAN IOAN: Deci, mă! Noi stăm pe loc, acuma bine că or venit și ăștia! Îs foarte încântat că or venit și ăștia! Deci, ăștia… Or fost cei mai serioși până la urmă italienii, da’ io n-am făcut tam-tam, vezi?!

DAN LAZĂR: Cum?

MĂRGINEAN IOAN: Italienii!

DAN LAZĂR: Da…

MĂRGINEAN IOAN: Deci, de la început ei or luat-o profesionist! Or evaluat totul, datoriile, nu? Ăilalți, mare tam-tam, că-s mari, că-s tari, da’ ei n-or venit cu niciun plan!

DAN LAZĂR: Îhîmm…

MĂRGINEAN IOAN: No, păi acuma noi suntem datori să așteptăm!

DAN LAZĂR: Păi da’ vai de mine, nu vă aruncați!

MĂRGINEAN IOAN: Nu, da io…

DAN LAZĂR: Zic bă! Ce pula mea, zic! Io-s ultimul care aflu?! Că de aia te-am sunat, zic! Că doară mă suna dacă se vindea…

MĂRGINEAN IOAN: Păi da’, te anunțam…

DAN LAZĂR: Că-s semnate actele, că din alea! Și în Ziua și în Știri de Cluj și peste tot…

MĂRGINEAN IOAN: Nu.

DAN LAZĂR: Acuma… M-o sunat și ăștia…ăăăă…(nr. neinteligibil) și ALEX MUREȘAN, polițistul și tăți mă sună că s-o vandut… Ce știu io…no…

MĂRGINEAN IOAN: Păi, asta nu-i mare vânzare, mă, îi preluare practic!

DAN LAZĂR: Da.

MĂRGINEAN IOAN: În fine…

DAN LAZĂR: No…

MĂRGINEAN IOAN: Se știe…

DAN LAZĂR:  No bine, mă!

MĂRGINEAN IOAN: Bine dragă! Bă! Da’ io ți-am spus că te anunț mă, cum îi aia, doară te anunț, dar dacă n-or revenit, acuma sincer…

DAN LAZĂR: Da’ nu mă… deci io nu…

MĂRGINEAN IOAN: Da’ oamenii să știi că dau dovadă de seriozitate, ne-or trimis mail, și-or cerut scuze, or avut ședință de cinci ore, azi de trei ore, că ei vor…Lor le trebuie fonduri, nu?

DAN LAZĂR: Cine…

MĂRGINEAN IOAN: Nemții!

DAN LAZĂR: Aha…Mă, io n-am nimic, io asta…io nu-s agitat sau asta! Voi știți mai bine, că doară îi afacerea voastră!

MĂRGINEAN IOAN: Da’ noi le-o dădeam dacă bătea…dacă veneau să facem actele, dar n-or venit, no, acuma ce să facem? Ne grăbim pentru o zi, ca fata mare la măritat?!

DAN LAZĂR: A, nu mă! Ăăăă… Io ți-am spus, ți-am zis că acuma’ îi agitație, tătă lumea s-o…

MĂRGINEAN IOAN: Nu-i agitație mă! Io m-am zbătut, le-am dat salariile pe iulie, ca să nu devină niciun jucător liber, sau ceva, să nu fie probleme…

DAN LAZĂR: Aha…

MĂRGINEAN IOAN: Le-am promis primă de joc, apăi io ce să știu zice?! Să vedem, no…

DAN LAZĂR: Da… No bine mă MĂRGICĂ! Tu când vii încoace?

MĂRGINEAN IOAN: Păi, ar trebui normal să viu luni, cu noii investitori, să-i instalez!

DAN LAZĂR: Îhîmm…

MĂRGINEAN IOAN: Că-i Adunare Generală…

DAN LAZĂR: Hîmmm…

MĂRGINEAN IOAN: De aia le-am spus! Bă! Trebuie să ne grăbim că la Adunarea asta Generală să terminăm cu totul, țac-pac! Știi?

DAN LAZĂR: Da.

MĂRGINEAN IOAN: După aia, până… două săptămâni la Registrul Comerțului, să intrați în plin!

DAN LAZĂR: Luni, ăăăă….Cred că luni sau marți îl mai prindem pe ăsta! (n.r Boc) Cred că de miercuri am înțeles că pleacă nu știu unde! Știi?

MĂRGINEAN IOAN: Hîmmm, păi dacă ar fi luni, ar fi grozav! Că i-aș șine pe ăștia pe loc, să nu mai meargă în Italia!

DAN LAZĂR: Păi, tu ai zis că că nu pot, numai miercuri!

MĂRGINEAN IOAN: Păi… Mă, ei îs patroni, mă! Înțelegi? Ei or zis că au…La ei …. Ei or zis că le e rușine, Doamne ferește să se întâmple ceva, să nu poată, știi? Și acuma, a doua oară, să nu vii! Îi rușine, știi?

DAN LAZĂR: Îhî… Da, da…

MĂRGINEAN IOAN: Și or zis să lăsăm cincizeci, cincizeci…

DAN LAZĂR: Da…îhî…

MĂRGINEAN IOAN: No… Păi nici io n-am insistat că n-am di ce!

DAN LAZĂR: Păi nu, mă…

MĂRGINEAN IOAN: Dacă era bătută palma cu ei, și…

DAN LAZĂR: Deci ăsta o fost foarte deschis, zice, da mă, cum să nu, oricând, oricum, zice, da’ numa’ să vină la sfârșitul săptămânii sau cel târziu luni, că zice, că miercuri mi-o zis că nu știu unde trebuie să plece, no! (n.r. – despre Boc)

MĂRGINEAN IOAN: Da…

DAN LAZĂR: No…

MĂRGINEAN IOAN: DANE!…

DAN LAZĂR: Lasă că facem o…. Mi-o răspuns și o zis că de acord! Sâmbătă iară, că i-am zis, dacă nu, în week-end, zice sâmbătă îi plecat până la…taică-so…la cimitir, la mormânt…

MĂRGINEAN IOAN: No…

DAN LAZĂR: Că și taică-so o murit anu’ ăsta, no….

MĂRGINEAN IOAN: Îți spun eu mai multe, mâine! Mâine seară!

DAN LAZĂR: Ce? Aaa, mai multe de tranzacție…

MĂRGINEAN IOAN: Păi da, căă…hîmmm…cu ăștia suntem foarte avansați, cu italienii ăștia, da’ suntem…trebuie să fim nebuni, trebuie să așteptăm și nemții!

DAN LAZĂR: Da…

MĂRGINEAN IOAN: Ăștia, ăștia îi tot plimbăm, înțelegi?

DAN LAZĂR: Cum?!

MĂRGINEAN IOAN: Tu gândește-te că pe ăștia, pe italieni, îi tot plimbăm din data de 2 octombrie!

DAN LAZĂR: Aha…

MĂRGINEAN IOAN: Înțelegi?

DAN LAZĂR: Îhîm…

MĂRGINEAN IOAN: Oamenii au bănuți, au jucători, la ei e problema că de ce se joacă trei etape din retur! Știi?

DAN LAZĂR: Îhîm…

MĂRGINEAN IOAN: Că-i… Că pentru ,,U” contează astea trei etape, știi?

DAN LAZĂR: Păi da!

MĂRGINEAN IOAN: No vezi? Plus că…

DAN LAZĂR: Ei are vrea să încarce jucătorii, să-i…no…io îi înțeleg și pe ei! Să-i…pregătire, alea…

MĂRGINEAN IOAN: E o listă cu patru jucători importanți! Unul de la Fiorentina, unul de la…cum îi zice la aia…Genoa…

DAN LAZĂR: Îhî…

MĂRGINEAN IOAN: Ăia le plătește salarul…

DAN LAZĂR: Aha…

MĂRGINEAN IOAN: Ei or văzut ce ne lipsește nouă!

DAN LAZĂR: Păi, îți dai seama, dacă ai zis că se pricep, căăă… Primavere și din ălea…

MĂRGINEAN IOAN: Păi da…

DAN LAZĂR: Înseamnă că…

MĂRGINEAN IOAN: Nemții….Să mor io! Îs cam amatori! Când auzi MIRIUȚĂ, COSTEA, no… Pula mea…

DAN LAZĂR: Io ți-am zis!! Da ai zis că ce?! Dar totuși, mă io zic că … or…. Dacă ăsta-i antrenor la ENERGIE COTTBUS, de liga a doua din Germania, e de liga Întâi la noi, nu-i…

MĂRGINEAN IOAN: Nu-i mă! Că-i la echipa a doua mă!

DAN LAZĂR: Aaaaa!

MĂRGINEAN IOAN: Da…

DAN LAZĂR: No, păi io am crezut că-i în liga a doua, no…

MĂRGINEAN IOAN: Nu mă! E antrenor la echipa ,,primavera”!

DAN LAZĂR: Ahaa! No, am înțeles! No bine atunci, îi clar!

MĂRGINEAN IOAN: Da’ nu știu bă! Pe banii lor, nu asta-i problema!

DAN LAZĂR: Păi da!

MĂRGINEAN IOAN: Problema-i că, oamenii-s foarte amabili și o zis să așteptăm până sâmbătă, că ei vor să pornească… în două săptămâni să scape de toate datoriile!

DAN LAZĂR: Aha…

MĂRGINEAN IOAN: Și își creează bugetul! Noi, păi, om fi nebuni să nu așteptăm!

DAN LAZĂR: Da…

MĂRGINEAN IOAN: Deci, cu orice risc, așteptăm!

DAN LAZĂR: No bine mă!

MĂRGINEAN IOAN: Oricum, nu puteam face nimica acuma, azi, mâine, nu?!

DAN LAZĂR: Apăi clar, nu! Nu, io…. Bă! Deci nu mă înțelege greșit, io nu te-am sunat să vă grăbesc, io te-am sunat să te întreb, pula mea! Vindeți și nu spuneți nimic?!

MĂRGINEAN IOAN: Nuuu….mă! Io ți-am spus! Acolo-i băgat Consiliul Județean, care s-ar părea că-s prieteni cu ei, că ăia ar urmări să ia stadionul, știi?

DAN LAZĂR: Aha…

MĂRGINEAN IOAN: Deci, acolo-i potul!! Înțelegi?

DAN LAZĂR: Aha! Cine? Nemții?

MĂRGINEAN IOAN: Da!

DAN LAZĂR: Îhî! Am înțeles!

MĂRGINEAN IOAN: Deci ăla-i potul! Ei …. Și-s băgați cu SPORIȘ ăla, bagabontu’ ăla!…

DAN LAZĂR: Da, da, da!

MĂRGINEAN IOAN: Care-i bărbatu’ lu’ aia care o fost avocata care ne-o făcut ciur aicea la toți, ce ne-o făcut!…

DAN LAZĂR: Da?

MĂRGINEAN IOAN: Și sigur îs, că s-o tot întâlnit cu ei! Știi?

DAN LAZĂR: Cine?! Avocata aia?!

MĂRGINEAN IOAN: Nu avocata, mă! Bărbatu-so, SPORIȘ!

DAN LAZĂR: Păi nu mă, avocata aia de la club, e nevasta lui SPORIȘ?!

MĂRGINEAN IOAN: Da!

DAN LAZĂR: No, mă! Nici nu am știut!! No…

MĂRGINEAN IOAN: Apăi…Deci asta a fost problema! De asta io am insistat să vie la BOC, ca să nu …. Cum pula mea, io mă duc la dușman în casă, așa?! Știi?!

DAN LAZĂR: Ha, ha…

MĂRGINEAN IOAN: De aia insistam! Bă, normal, nemții… Primăria-i baza!

DAN LAZĂR: Aha…

MĂRGINEAN IOAN: La nemți, așa-i! Primaru-i ca ministrul, tată!!

DAN LAZĂR: Da! Ha, ha! No bine!

MĂRGINEAN IOAN: Mă, DANE, îi foarte bine că avem! Că dacă n-aveam…. Acuma nu trebuie să ne mai grăbim ca fata mare la nuntă!

DAN LAZĂR: Corect!

MĂRGINEAN IOAN: Corect?

DAN LAZĂR: Aiai-i clar!

MĂRGINEAN IOAN: Io ți-am spus că te sun, da?

DAN LAZĂR: Bine, bine…

MĂRGINEAN IOAN: Te pup! Ciao!

DAN LAZĂR: Pa!

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 57 mins In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 2 hours PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 3 hours Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 3 hours General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 4 hours Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 5 hours Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 5 hours In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
 • Acum 8 hours In vizor
  După 9 ani de Cluj, doi tineri s-au mutat în Bucovina: “Clujul a devenit un oraș care nu mai e prietenos cu oamenii care stau acolo”
 • Acum 8 hours Rautacisme
  În sfârşit a aflat şi Emil Boc că guvernul i-o desconsideră pe “Antonia” şi face “cloud-ul IT regional” la Beclean
 • Acum 9 hours Din oras
  COŞMAR ÎN TRAFIC: Lucrările la Calea Mănăștur au dat traficul peste cap: “500 metri în 20 de minute!” Cei din autobuzele CTP au ales să meargă pe jos. Măcar “vinerea verde” a fost un succes!
 • Acum 10 hours Politica
  DIGITALIZAREA ÎN VIZIUNEA PNL: Prioritatea la coadă la ghişeu
 • Acum 10 hours FOTOGRAFILA
  După ce-şi bat joc cu lunile de afacerile celor care nimeresc în “şantierele” lui Boc, mai pun în pericol şi viaţa clienţilor acestora
 • Acum 11 hours Eveniment
  CĂUTAT DE POLIŢIE: A violat o fată de 14 ani!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE