Din oras

Dai un ban, dar știi că nu-l mai ai! Cât costă la Cluj demolarea unui garaj zidit sau din tablă?

Cum Marea Demolare a Garajelor este în toi, la Cluj-Napoca s-a născut o nouă meserie – cea de demolator de garaje.

Pe garajele din zona Parâng, vizate de demolări, au început să apară lipiți fluturași prin care demolatorii își fac reclamă:

Ziar de Cluj a sunat la numărul de pe fluturaș pentru a vă informa cât costă dărâmarea unui garaj de tablă și cât a unuia zidit:

„Depinde și cum trebuie demolat. Vreți să duceți materialul undeva la țară sau să îl recuperați? Că atunci altfel trebuie tăiat! Dacă nu, se taie, că e mai ușor. Eu am generator, am flexuri, am tot ce îmi trebuie! Eu vă las terenul gol. Eu vi-l dau jos cu totul, vă las teren arabil, frumos măturat acolo, vin cu băieții și în câteva ore l-am rezolvat! Undeva la 450-500 de lei! Tot, tot, tot, eu vi-l duc de acolo! 500 de lei și vă las acolo curat!

Trebuie văzut, că dacă are și placă deasupra, dacă e tencuit, trebuie dat la baros și tăiat cu flex diamantat și discurile costă altfel și transportul… Știți care e problema? Se lua la Colina, dar acuma nu mai ia că fac acolo ceva liceu, nu știu exact ce. Acolo a fost un loc unde luau cu 37 de lei tona de spărturi, de moloz, de plăci. Acuma trebuie să îl duci la Gilău și acolo te costă un milion jumate numai ca să ți-l ia, plus mașina… În Pata Rât știu că se ia și se ia la Gilău.

Pentru garajele zidite costă undeva la 1500 de lei demolarea. Cele de tablă, mâine dacă doriți! Numai trebuie eliberat! Acolo pe Parâng știu că sunt oameni chiar vizavi de puntea aia, care au rafturi, au minuni, butoi de varză, toate minunile pe acolo! Dar și-l eliberează omul acolo cu ce are și eu într-o zi îl duc!

Dar vedeți că vin sărbătorile și se aglomerează, că le-au pus la oameni autentificare și vin și Paștele, să vă decideți în timp util! Că, dacă le dărâmă Primăria, e 4000 amenda numai! Și după aceea demolatul! Acolo, pe Micuș, în Mănăștur, acuma a plătit unul care a fost ocoș, și s-au dus cu buldozerul, l-au dat jos și 4500 am înțeles că i-a dat amendă Primăria! Deci nu e totuna, totuși, umila mea părere! Și îți rămâne locul, îți rămâne ție, dacă îți rezolvi tu cazul, dar acolo pe Parâng nu cred că mai face, că nu are unde acolo să facă iar parking. Dar omul care își demolează, în mod normal, rămâne! Grăbiți-vă că vin sărbătorile și e aglomerat, că ăștia nu glumesc!”, ne-a transmis demolatorul din Mănăștur.

Așadar, să vă demolați garajul vă costă 500 de lei dacă e din tablă, 1500 dacă e zidit, de tip „garsonieră”. Dacă vi-l dărâmă Primăria, veți scoate din buzunar în jur de 4000 de lei. Practic, dai un ban, dar știi că nu-l mai ai! În cel mai bun caz, primești în schimb un loc de parcare sub cerul liber, unde mașina îți va deveni imediat gri, din cauza prafului de la șantierele din apropiere, ori un loc de parcare într-un parking nou, unde îți curge apa pe plafonul mașinii ca în peșteră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *