Din oras

Dacian Cioloș și Dan Barna vor să ducă România în Europa, din Ardeal. Liderii Alianței 2020 USR – Plus își prezintă, la Cluj, candidații la alegerile europarlamentare

Scris de 401

Liderii Alianței 2020 USR – Plus, Dacian Cioloș și Dan Barna, își pun speranțele în Cluj și în Ardeal că vor înclina balanța în favoarea lor, în 26 mai, când au loc alegerile europarlamentare. Cei doi se află sâmbătă la Cluj, unde își prezintă candidații Alianței pentru aceste alegeri.

Dacian Cioloș a declarat în cadrul unei conferințe de presă că România trebuie să își asume valorile europene, iar la alegerile din 26 mai, românii trebuie să dea un semnal clar că își doresc să fie în Europa și nu la marginea acesteia.

“Am încheiat campania de semnături pentru alegerile europarlamentare, am strâns peste 400 000 de semnături,mai multe decât era necesar. Nu întâmplător am ales Clujul ca să încheiem această campanie, deoarece Clujul va juca un rol esenţial în rezultatul acestor alegeri. Clujul a fost, întotdeauna, o poartă de deschidere a României spre Europa. Clujul dovedeşte că o Românie europeană poate să fie una prosperă, dezvoltată care să ofere perspective de bunăstare. Pornim în campania pentru europarlamentare cu convingerea că Clujul şi Ardealul vor putea să încline balanţa rezultatelor alegerilor spre o Românie europeană, pentru că asta se joacă la alegeri. (…) Din păcate, PSD vrea să ducă România la periferia Uniunii Europene, prin comportamentul şi deciziile pe care le ia. Românii trebuie să dea un semnal clar că valorile europene sunt şi ale României, că statul de drept, respectarea justiţiei, cinstea, onestitatea şi profesionalismul sunt fundaţia pe care vrem să construim o Românie modernă şi europeană”, a spus Dacian Cioloş.

Pe de altă parte, Cioloș a mai precizat și că în Cluj nu se iau încă măsurile necesare unui oraș mare, dezvoltat.

“Clujul este un oraș unde, dacă nu se iau măsuri în perioada următoare, va ajunge victima propriei dezvoltări”, a punctat co-președintele Alianței USR – Plus.

Celălalt co-președinte al Alianței 2020, Dan Barna a avut un discurs asemănător cu al lui Cioloș și a punctat că România trebuie să demonstreze că este parte din Europa.

“În ultimii doi ani s-a discutat mai mult despre cum să scape Dragnea de pușcărie, decât despre ce contează cu adevărat. Propun românilor un pariu, a cărui miză sunt alegerile din 26 mai. Trebuie să arătăm că vrem să fim parte din Europa și că nu vrem să fim ținuți la marginea imperiului sovietic, așa cum vrea PSD să țină România”, a spus Dan Barna.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 4 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 6 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 6 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 6 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 7 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 9 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 9 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 9 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 10 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 10 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 11 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE