Politica

Dacian Ciolos despre inlocuirea prefectului Gheorghe Vuscan: ”Cand ma gandesc la inlocuiri, le si fac, nu le comentez”

Prezent azi, la Cluj-Napoca, premierul Dacian Ciolos a avut in cursul acestei dimineti o intrevedere cu reprezentantii de varf ai administratiei publice locale si judetene. In cadrul intalnirii desfasurate la Prefectura Cluj, la care au luat parte Emil Boc, Marius Manzat si prefectul Gheorghe Vuscan, discutiile au vizat proiectele locale care asteapta o sustinere si din partea Guvernului. In ceea ce priveste viitorul de prefect al lui Gheorghe Vuscan, Dacian Ciolos asteapta un raport de evaluare pentru a lua o decizie.

Principalele proiecte cu impact social major, care vor avea sustinere financiara in acest an din partea Guvernului, sunt Spitalul Regional de Urgenta din Floresti si centura metropolitana care ar urma sa decongestioneze traficul din comuna. 

“Am vorbit despre centura metropolitana care sa faca legatura si cu autostrada si sa decongestioneze partea de transport marfa, sa o scoata din oras. Centura este inclusa in Masterplanul de transport pe care Guvernul urmeaza sa il adopte. O sa vedem, in functie de posibilitati, cand si cum poate sa fie finantata. Din perspectiva noastra, proiectul va ramane in Masterplan. Am inteles importanta lui si semnificatia pentru Cluj. Despre Spitalul Regional de Urgenta, este unul pe care si Guvernul actual s-a angajat sa il considere unul dintre proiectele prioritare si sa pregatim lucrurile, astfel inca,t sa fie demarat pana la sfarsitul mandatului meu”, a declarat Dacian Ciolos.

Dupa ce a eliberat in ultima perioada din functie mai multi prefecti, in cadrul conferintei de presa premierul Dacian Ciolos a fost intrebat daca are o evaluare a activitatii si se gandeste la o inlocuire a prefectului Gheorghe Vuscan. Posibila schimbare din functie a lui Gheorghe Vuscan va veni cel mai probabil dupa ce premierul va primi evaluarea acestuia.

“Atunci cand am evaluari si ma gandesc la inlocuiri le si fac, nu le comentez intre timp, ati vazut, de fapt”, a afirmat Dacian Ciolos.

Gheorghe Vuscan “a intrat in istorie” odata cu actiunea de cautare a victimelor tragicului accident aviatic din Apuseni, cand a coordonat activitatea folosind o harta turisitca. Totodata, prefectul a intreprins, in timpul mandatului sau, o serie de actiuni de sustinere prin care si-a aratat simpatia fata de partidul care l-a promovat in functie, si anume, PSD. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *