Rautacisme

Dacă Viktor Orban spunea la Tușnad: ”Kelemen Hunor este un prostoi plătit de noi”, acesta se ridica în picoare și declara că “Este un lucru firesc, dacă te duci la un astfel de eveniment, aplauzi şi dacă ai fost de acord, şi dacă n-ai fost de acord”?

Scris de 581

Pe scurt, aa să nu muște mâna lui Viktor Orban, sponsorul și binefăcătorul UDMR, Kelemen Hunor a ales să se umple de ridicol.

Deja e ca o aproape loc comun: Viktor Orban, slugoiul lui Putin este și rasist, și exenofob – este rasă pură. Acesta, a susținut într-un discurs, la Băile Tușnad, în Transilvania, România, teoria rasismului, sintetizată în fraza-cheie „Nu vrem să devenim o rasă mixtă”. De 5 ori a folosit iliberalul cuvântul „rasă” în discurs. În esență, Viktor Orban ar dori ca rasa lui să rămână o rasă pură, europeană, necontaminată de populațiile migratoare, așa cum i-a lăsat-o probabil moștenire strămoșii săi care, din păcate pentru ”puritatea” sa rasială, au fost niște migranți de altă cultură decât cea existentă în Panonia, la data migrării.

În urma acestui discurs care a indignat pe bună dreptate lumea, liderul UDMR,Kelemen Hunor, sluga prea plecată, explică că „nu există niciun pic de rasism la Viktor Orban”. Apoi face, la modul penibil (deh, limba-n dosul sponsorului se ține la temperatura optimă), „teoria aplauzelor”, încercând să justifice de ce colegii săi din UDMR, prezenți la eveniment, au reacționat cu aplauze la scenă deschisă la rasismul lui Orban:

„Chiar nu văd sensul de ce să explicăm, să spunem cine de ce aplaudă un discurs. Este un lucru firesc, dacă te duci la un astfel de eveniment, aplauzi şi dacă ai fost de acord, şi dacă n-ai fost de acord”.

Cum sănu, este plin în arhivele de filme de imagini cu indivizi care mai întâi au aplaudat frenetic discursurile unui idiod însetat de sânge și imbecilizat de credința purității rasiale (Adolf Hitler), apoi s-au dus să dea foc Europei. Rezultatul acestul ”lucru firesc”, precum aplauzele? Epurări și gazări de 5 sau 6 milioane de victime, sute de milioane de soldați și civili morți în măcelul mondial pornit de la aceste niște simple apaluze, care nu trebuiesc justificate.

Prin urmare, dacă Viktor Orban zicea că “Hunor e un rahat cu ochi plătit de noi, Guvernul Ungariei, să aplaude orice prostie zicem”, Hunor sărea de pe scaun, cu lacrimi în ochi, și izbucnea în urale. Așa, ca strămoșii lui puri de la Congresele PCR?

Kelemen Hunor se dovedește a fi un politician la fel de găunos, de gângav și de tupeist ca oricare altul. Nu vede „niciun pic de rasism” în situația de față, ne spune că ni se pare, se învârte în jurul cozii, se face că nu înțelege. Doar nu are să renunțe la banii lui Viktor Orban și la electorat. Doar afacerea e afacere și banii nu miros, iar UDMR care suge și de la guvernare, suge mai mult de la FIESZ. Patronul e la Budapesta, nu la București. Patronul, de fapt, e la Moskova, via Budapesta. Așa că, pentru că nu poate mușca mâna lui Viktor Orban, Kelemenică Hunorel preferă să se umple de ridicol în fața unui public românesc pe care oricum nu dă doi bani.

Trebuie să fii extrem de prost sau de ticălos ca să vinzi rasismul în 2022. După ce a înțeles nenorocirile pe care teoria raselor le-a provocat doar în secolul XX, omenirea a încercat să-și găsească antidot la rasism, pentru ca, de pildă, atrocitățile naziste să nu se mai repete niciodată. Astfel, liderii rasiști sunt niște paria, sunt marginalizați, sunt carantinați, tocmai pentru ca teoriile lor toxice să nu fie „aplaudate” de alții.

De aceea, orbirea vicepremierului României și aplauzele liderilor UDMR, partid de guvernare, sunt atât de grave. Iată aplaudacul maghiar, Uniunea Aplaudacului Maghiar din România.

De aceea UDMR trebuie să dispară de la guvernare. UDMR este fermentul AURolacilor români, este catalizatorul naționalismului cretin de contrapartidă din România. Fără UDMR nu exista PUNRT, PRM, PP-DD, AUR și ce alte acronime care să desemneze indivizi minusculi care se cred cu Istoria mare se vor mai naște.

Mardeiașii din AUR nu ar exista fără UDMR.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 1 hour Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 1 hour PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 4 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 4 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 5 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 5 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 6 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 7 hours In vizor
  Licitația de 180 de milioane de euro pentru 20 de renuri electrice, ”dintre care patru vor circula pe rute din Cluj”, desființată de Asociația Pro-Infrastructură
 • Acum 8 hours Jos palaria
  David Popovici, dublu campion european
 • Acum 20 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 22 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE