Editorial

Dacă un “prostănac” “instabil” e bun pentru NATO, e bun și pentru România. “Licuriciul” să trăiască!

Scris de 1,087

Mircea Geoană a fost numit secretar general adjunct al NATO, urmând să preia funcția din luna octombrie, potrivit unui anunț oficial al Alianţei Nord Atlantice. Cu alte cuvinte, americanii l-au reevaluat pe “Prostănac”, chiar dacă în 2009 îl pârau diplomatic c-a fost la ruși cu avionul lui Vântu. De două ori. Cât de curând va fi reevaluat și de către Unitățile Militare Mass Media din România. O să aflăm că a fost cel mai bun ambasador al României la Washington și cel mai eficient ministru de Externe. Şi, poate, la toamnă, cel mai bun contracandidat al lui “Şlafănzi” Iohannis.

Salut, sunt Victor Lungu și până nu apucă ăștia să modifice trecutul ca și în romanul “1984” al lui Orwell, vreau să facem o trecere în revistă a aventurilor lui Mister Mircea Geoană from The Buleni.

Începem cu un stop-cadru în “minunata noapte a democrației” din 2009 în care Mircea Geoană a țopăit că e președintele României pentru câteva minute. Nasol a fost când a trebuit să pună la loc dopul de la sticla de șampanie. Toată lumea a pus eșecul pe seama prezenței lui Mircea Geoană la băiţă la SPA-ul lui Sorin Ovidiu Vântu, “sponsorul” deplasărilor la Moscova. ”Mihaeladragosteamea” Geoană a declarat cu privire la acel episod: „Am aflat de apariția fotografiilor cu câteva minute înainte de a intra în platou (la dezbaterea cu Traian Băsescu). Victor Ponta, care era purtătorul de cuvânt al campaniei, mi-a spus: «Dacă vă întreabă dacă ați fost la Vântu, mințiți și spuneți că ați fost acasă la nevastă». Am preferat să spun adevărul.” A învățat și Mircea Geaonă cum este să dai, nu doar să primești.

Apoi, să nu uităm faptul că tactica asumării/neasumării unor decizii la modul schizofrenic nu este invenția lui Ponta. În 2009, miniștri PSD erau de acord și în consens cât timp dura ședința de guvern. Mai pe seară ieșea Mircea Geoană, pe atunci președinte al PSD și al Senatului, pe la  teveuri, iar PSD nu mai era de acord cu nimic în Parlament. Vă sună cunoscut? Sub înțeleapta președinție a celui mai țopăitor candidat la Președinție pe care l-a dat PSD, s-a făcut opoziție chiar și la propria guvernare. Un şmecheraş politic, care va să zică – un golănaş.

În 2011, Geoană a fost azvârlit afară din PSD, după ce Direcția Națională Anticorupției a comunicat că ancheteză modul în care a fost finanțată campania sa electorală din 2009. Apăruseră și înregistrări video cu Mirciulică îndesând banii la plic primiți ca “donație” și ”sponsorizare” într-un sertar fără fund, fără chitanță și fără evidență. Chiar cei 40 de hoţi din din PSD îl acuzau că ar fi dus acasă la soacră-sa banii de campanie. DNA a precizat că ex-președintele de-o seară al României nu are calitate de învinuit în acest dosar. Potrivit anchetei, care i-a băgat pe alţii la judecată şi la condamnare, nu pe beneficiar, Bunea Stancu, pe atunci președintele pesedist al Consiliului Județean Brăila, i-ar fi cerut lui Ioan Niculae de la Interagro un milion de euro pentru campanie. În schimb, omul de afaceri ar fi urmat să-şi pună propriul ministru al Economiei şi directoraşii săi de Transgaz și Romgaz. Toată lumea știe că Ioan Niculae și-a făcut averea profitând de gazul ieftin pe care-l primea în calitate de “investitor strategic”. “Ți-am dat, dă-mi” – după cum se procedează în politica din România.

Până acum, Mister Dă Buleni a avut parte de două astfel de anchete, suspect de uitate din partea Direcției Naționale Anticorupție. Că pe Geoană l-au mai chemat la DNA și i-au zis că trebuie să dea ceasurile înapoi. “Dar le-am dat”, ar fi exclamat acesta vexat. Numai spre dimineață a priceput că e vorba despre cele primite „cadou“ de la Vanghelie.

Dar cum părerea americanilor contează, nu ar fi rău să răsfoim niște “telegrame diplomatice” scurse prin presa vremii. ”Un și mai mare mister este modul cum abordează Geoană Rusia. Geoană l-a criticat public pe Băsescu pentru o poziție prea dură față de Moscova, cu argumentul că Guvernul României trebuie să nu permită ca disputele din politica externă pe anumite subiecte să împiedice un dialog pe alte chestiuni. Deși Geoană se confruntă cu critici după dezvăluirea a două vizite secrete la Moscova în 2009, campania sa n-a fost afectată de subiect. Călătoria cea mai recent dezvaluită a implicat faptul că Geoană s-a dus la Moscova cu avionul oligarhului Sorin Ovidiu Vântu”, se arată într-o telegramă clasificată secret, transmisă de Ambasada SUA la București în 2009. Subiectul telegramei: ”Alegerile prezidențiale din România: Candidatul favorit Mircea Geoană – cu mare experiență în politica externă, dar puțină substanță”. Într-o altă telegramă, din 2008, oficialii americani citează o caracterizare într-un cuvânt făcută de colegii britanici lui Mircea Geoană: “Woobly”. În traducere: „instabil”. Dacă un “prostănac” “instabil” e bun pentru NATO, e bun și pentru România. “Licuriciul” să trăiască!

Și, gata!ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours Vocea ta
  Dragoș Damian taie avântul politicienilor: ”Muncitorilor din fabrici, șantiere și agricultură le datorăm revizuirea în sus a perspectivei de țară”
 • Acum 9 hours Din oras
  Celebra păruială din PSD CLUJ se termină în instanță
 • Acum 11 hours Eveniment
  Un bebeluș, descoperit spânzurat într-un apartament închiriat din Alba Iulia, împreună cu tatăl în grija căruia fusese lăsat. Proprietarul apartamentului care era din Turda nu le-a dat acordul polițiștilor să spargă ușa, aceștia fiind nevoiți să-l aștepte să se deplaseze în Alba Iulia
 • Acum 12 hours Sport
  HULIGANISM: ”PUMNI ȘI CAPETE ÎN GURĂ SUB TRICOLOR” între români la meciul cu Andorra
 • Acum 13 hours Eveniment
  SINDROMUL ”DALĂ A LA CLUJ” LOVEȘTE ȘI TURDA: Turdenii, speriați că li se betonează tot centrul și rămân fără spații verzi
 • Acum 1 day Sport
  Ambele echipe de baschet, din Cluj și Oradea, pedepsite după scandalul din ”Oradea Arena”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu, după anunțul Fitch privind îmbunătățirea perspectivei de ţară a României: ”Aceasta este diferenţa dintre actuala coaliţie şi dezastrul făcut de nişte gnomi guralivi de dreapta”
 • Acum 1 day Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 2 days Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 2 days Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 2 days Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 days Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 2 days Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
Citește și...
Editorial

REPUBLICA PRESCRISĂ ROMÂNIA

E cea mai bună perioadă pentru bandiții României. La cum funcționează justiția în țara asta, […]

Editorial

TOCĂTOARELE DE BANI

Se toacă la bani publici în țara asta mai ceva decât carnea. Dacă facem puțină […]

Editorial

ZBOARĂ, IOHANNIS, ZBOARĂ!

Ce știm noi despre președintele Iohannis? Că e mare fan al mișcării, practicând niște sporturi […]

Recomandările redacției
TOP CITITE