Rautacisme

Dacă toate merg bine, podul Porțelanului va fi finalizat „cândva”, după 7 luni de lucrări, care nu se știe exact când vor începe

Scris de 137

Lucrările la podul Porțelanului din cartierul clujean Iris au început în aprilie  2019 și nu s-au încheiat nici până acum, deși ar fi trebuit să avem un nou pod rutier în zonă după un șantier de 12 luni.

Avem, în ianuarie 2022, doar vechiul pod comunist (care ar fi trebuit să devină exclusiv pietonal, după edificarea, lângă el, a unui nou pod rutier). Reabilitat în 2019, vechiul pod, pe care mașinile circulă pe un singur fir, semaforizat, a început deja să se carieze. Pietonii traversează periculos podul pe după stabilopozi din plastic, ce delimitează carosabilul de „trotuar”, stabilopozi loviți din când în când de autorisme. Aceasta este realitatea din Clujul care se împăunează cu veleități de metrou și cu autobuze fără șofer și cu hidrogen.


Deși podul nefăcut Porțelanului e o rușine a Clujului, sau poate tocmai din cauza aceasta, el a fost omis din lista priorităților Primăriei pentru anul 2022, listă publicată atât pe site-ul municipalității, cât și pe paginile electorale de Facebook ale edililor liberali.

Podul nu a fost o prioritate nici în 2019, nici în 2020, nici în 2021 și, din câte se pare, nu e o prioritate nici în 2022. Lucru care a fost remarcat nu doar de presă, ci și de către clujeni.

„Podul Porțelanului nu a fost inclus în 2022?”, a fost o întrebare primită de Emil Boc la radio, din partea unui ascultător. 

Reacția primarului: un râs mieros-superior, patriarhal, și un răspuns rostit cu o tonalitate specifică părintelui care îi explică copilului său naiv că s-a julit, dar trece!

„E incluuus… și, dacă toate merg bine, depinde de licitație, cât va dura. Are bani acolo! Are 7 luni perioadă de realizare, depinde cât durează licitația. Că așa este prins podul Porțelanului, un obiectiv despre care am vorbit atâta, nu l-am mai subliniat încă o dată suplimentar! Este normal să existe, sunt acolo! Eu vă răspund același lucru, că 7 luni e perioada de realizare, după ce se adjudecă licitația!”, a șușotit radiofonic Emil Boc.

Anul trecut, la finalul lunii noiembrie, întrebat la un post de radio local când se reiau lucrările la podul Porțelanului, primarul Emil Boc a declarat că podul urmează a fi „în plină finalizare” în anul 2022.

„Vom vedea și graficul, pe care îl vom anunța odată cu elaborarea bugetului 2022, și la podul Porțelanului”, preciza edilul.

Proiectul de buget există, graficul exact nu. Podul Porțelanului va fi realizat în 7 luni, dar nu se știe exact 7 luni, de când. Practic, în momentul acesta, cel mai realist termen de finalizare e: „cândva”. Asta, dacă toate merg bine. ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours PubliNews
  Prima finantare blue IFC sprijina, prin BT, folosirea sustenabila a apei
 • Acum 11 hours Din oras
  Fiindcă de peste un deceniu cablurile din Cluj-Napoca nu au fost integral îngropate, un clujean cere prin bugetarea participativă măcar înălțarea cablurilor care pot fi atinse cu mâna
 • Acum 11 hours Politica
  #ECHIPA_CÂȘTIGĂTOARE a pierdut și președinția Sectorului 3 București. Așteptăm, cu interes, ziua ejectării din fruntea Senatului
 • Acum 12 hours In vizor
  Hop și Boc să se lipească de imaginea celor 8 bacalaureați de nota 10 din acest an! Ar trebui să ne fie rușine, nu să ne felicităm!
 • Acum 12 hours Politica
  Guvernul, măciucă la buzunarele românilor: Crește impozitul pe dividende de la 5% la 8% începând de anul viitor. Cresc accizele la alcool și tutun, cresc impozitele la jocurile de noroc, TVA pentru băuturile cu zahăr crește la 19%
 • Acum 13 hours Sanatate
  În două săptămâni, numărul clujenilor internați cu COVID-19 s-a dublat. N-am scăpat de pandemie
 • Acum 13 hours Politica
  PSD declanșează alegeri în organizațiile care au câștigat alegerile locale din 2020, iar în celelalte organizații începe ”reorganizarea”. Filiala Cluj a ”înfrânt” pe linie
 • Acum 13 hours Din oras
  Încă un ”rând” de amânare de termen pentru licitația de proiectare și execuție a metroului din Cluj
 • Acum 13 hours Din oras
  Accident pe Regele Ferdinand, în față la Central: șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar
 • Acum 14 hours Politica
  S-A DAT COMANDA: REPER, Dacian Cioloș, în barca noului partid, ADUNAREA! Încă trei parlamentari au părăsit azi USR
 • Acum 14 hours PubliNews
  Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass
 • Acum 15 hours Din oras
  „Modernizarea locurilor de joacă” părăginite din Cluj-Napoca, solicitată prin procesul de bugetare participativă: „Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp”
 • Acum 15 hours In vizor
  Sindicaliștii din Penitenciarul Gherla aduc acuze grave actualului șef al Secției Exterioare de femei Cluj-Napoca: ”Probleme cu alcoolul. Înjură subordonații. Nu a fost sancționat”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE