Sport

Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost „sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze

Ziar de Cluj a dat în EXLUSIVITATE (asta spre ştiinţa presei de chitanţier) ştirea despre beţivăneala jucătorilor U Cluj de dinainte de meciul cu Petrolul. Antrenorul Eugen Neagoe a anunțat „sancțiuni drastice” pentru petrecăreți. „Noi trebuie să facem cinste acestui club” – a spus acesta în cadrul conferinţei de presă. Noi credem că dacă nu scriam despre aceşti beţivani, se muşamaliza totul. E o tradiţe la Cluj. Iar presa de chitanţier nici măcar nu a preluat ştirea atunci când a fost dată. O pomenesc acum ca şi cauzalitate, fără să citeze sursa.

CITEŞTE: Cum sa castige U Cluj la Petrolu’ cand Tescan, Gorcea si Fernandes au rupt barul de la crasma Caro cu doua zile inainte de meci si Ispas a “durmit” beat cu capul pe ruleta in cazino?

CUM SCRIE PRESA DE CHITANŢIER?

„După ce în spațiul public au apărut imagini cu jucători ai Universității Cluj care au petrecut într-un club din oraș în săptămâna meciului cu Petrolul, Eugen Neagoe a anunțat sancțiuni drastice. Cei patru implicați, Romario Pires, Ely Fernandes, Dragoș Tescan și Andrei Gorcea au fost amendați cu 1.000, iar brazilianului i-a fost retrasă banderola de căpitan.”

Sau;

„Fotbaliști din lotul „U” Cluj au fost surprinși săptămâna trecută petrecând până la o ora târzie într-un club din Cluj-Napoca. Astfel, aceștia au primit din partea clubului sancțiuni. Cei 4 jucători implicați, Romario Pires, Ely Fernandes, Dragoș Tescan și Andrei Gorcea au fost amendați cu câte 1.000 de euro fiecare. În plus, lui Romario Pires i s-a retras banderola de căpitan, aceasta urmând să fie alocată prin rotație lui Chipciu și Filip.”

Sau;

„După ce în presa locală au apărut imagini cu jucători ai Universității Cluj, care au petrecut într-un club din oraș în săptămâna meciului dezastruos cu Petrolul, Eugen Neagoe a anunțat sancțiuni drastice. Romario Pires, Ely Fernandes, Dragoș Tescan și Andrei Gorcea au fost amendați, iar brazilianului i-a fost retrasă banderola de căpitan.”

Felicitări „profesioniştilor de presă”! Bă, avem nume şi nu ne numim nici „spaţiul public”, nici „surprinşi în spaţiul public”, nici „presa locală”, ci Ziar de Cluj.

În fine, rămâne cum am stabilit, acum presa de chitanţier anunţă sancţiuni drastice pentru cei patru cheflii, dacă 1000 de euro reţinuţi din salariu e sancţiune drastică pentru o aşa mizerie, iar Romario nu mai căpitan.

Noi, recunoaştem, cu ruşinea de rigoare, că în materialul publicat (şi necitat) l-am ratat pe Pires Romario, care se vede clar în pozele cu beţivăneala de la Caro şi care, a doua zi, pur întâmplător, „s-a accidentat”.