Politica

Dacă-i pentru pelerinaj, se repară și drumul. CJ Cluj anunță că se va putea merge fără hopuri la Nicula

Consiliul Județean Cluj a finalizat niște lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean DJ 109T (DJ 109C) Nicula – Mănăstirea Nicula în vederea asigurării unor condiții de circulație normale, în deplină siguranță – așa că pac! cu comunicatul la presă. Fiind vorba despre accesul către Mănăstirea Nicula și apropiindu-se ziua de 15 august, zi în care toți politicienii (mai ales că e an preelectoral) își vor aduce aminte cât sunt de credincioși, am zis să tratăm cu respectul cuvenit această informație și să-i anunțăm pe adevărații credincioși că măcar vor avea saflat sub picioare, chiar dacă nu vor ajunge cu mașinile până ”sus” la Mănăstire, așa, ca domnii.

Lucrările de întreținere s-au realizat pe un sector de drum în lungime de peste 2,5 kilometri, între pozițiile kilometrice 0+000 și km 2+554.

”Am dorit îmbunătățirea urgentă a condițiilor de circulație pe acest sector de drum, știut fiind faptul că săptămâna viitoare, în data de 15 august, mănăstirea își serbează hramul, Adormirea Maicii Domnului, la care vor participa mii de pelerini”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Operațiunile au constat în frezarea zonelor deteriorate de carosabil, plombarea gropilor cu îmbrăcăminți asfaltice, tratarea burdușirilor și tasărilor, realizarea de rigole carosabile, completarea de acostamente, asigurarea scurgerii apelor din zona drumului prin curățarea și desfundarea șanțurilor și rigolelor, asigurarea esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului și asfaltarea zonelor deteriorate pe mari suprafețe.

De asemenea, au fost realizate marcaje rutiere, respectiv axiale, de separare a sensurilor de circulație, și marginale, de delimitare a părții carosabile și a spațiilor de parcare, dar și treceri de pietoni pe raza localității Nicula.