De cartier

Dacă festivalul Untold s-ar fi desfășurat în zona La Terenuri, investiția de la baza sportivă din Mănăștur ar fi fost încheiată la termen: „Nivelul de finalizare este departe de ceea ce noi ne-am dori acolo”

Scris de 326

Printre puținele obiective de investiții realizate la termen de administrația locală s-a regăsit și proiectul de modernizare a străzilor din zona Parcului Mare, unde Regia Autonomă a Domeniului Public din subordinea Primăriei Cluj-Napoca a executat lucrările într-un ritm susținut, totul pentru desfășurarea festivalului promovat intens chiar de edilul Emil Boc, pentru Untold. Așa se face că o lucrare de modernizare încheiată la termen s-a transformat în motiv de laudă pentru administrația locală, chiar dacă frizează bunul-simț. 

Celelalte obiective, precum modernizarea Podului Porțelanului, modernizarea Turnului Pompierilor ori lucrările de la baza sportivă La Terenuri sunt cu termene de finalizare depășite. 

CITEȘTE ȘITurnul Pompierilor stârnește „dezamăgire”. Șantierul intră în conservare până la anul

„Trebuie să recunosc faptul că investitorul de la baza sportivă La Terenuri nu s-a încadrat în termenul de 16 octombrie, când avea termenul de finalizare, iar după această dată vom percepe penalizări de întârziere. Fără discuție. 

Vom aștepta un grafic refăcut, pentru că graficul contractual este 16 octombrie, iar nivelul de finalizare este departe de ceea ce noi ne-am dori acolo. 

Dar va plăti ca popa toate penalitățile de întârziere pentru lucrarea nerealizată”, a explicat edilul Emil Boc în cadrul unei intervenții la postul regional al televiziunii publice. 

În iunie 2021, întreaga echipă administrativă a Primăriei Cluj-Napoca, coordonată de primarul Emil Boc și viceprimarul Dan Tarcea, efectua o vizită anunțată la baza sportivă La Terenuri. 

Termenul inițial de finalizareseptembrie 2021 a fost prelungit până în octombrie 2021. Ulterior, chiar reprezentanții Primăriei își exprimau îngrijorarea că aceste lucrări vor fi finalizate până la finalul anului. 

Acum, lucrările bat pasul pe loc, iar edilul anunță că nu este mulțumit de ritmul lucrărilor. 

Dacă festivalul Untold ar fi fost desfășurat în cartierul Mănăștur, în zona La Terenuri, cu siguranță lucrările ar fi fost finalizate la termen.

Altfel, acest obiectiv de investiții va fi inaugurat foarte probabil la un viitor ciclu electoral. 

CITEȘTE ȘI: Încă un obiectiv cu termen de realizare ratat: „Sunt încă întârzieri acolo – 42,6% realizat la Baza Sportivă LA TERENURI. Privesc cu oarecare îndoială că va fi gata până la sfârșitul anului”

Lucrările de la Baza Sportivă La Terenuri sunt executate de asocierea formată din SC RoVerde Landscaping SRL Petrești, jud. Ilfov – SC Open Trans SRL Sfântu Ilie, jud. Suceava – SC Electrogrup SA Cluj-Napoca – SC Cris Garden SRL București – SC Prospect Dream SRL.

Contractul a fost semnat în 2020, la sfârșitul lunii aprilie și are valoarea de 5,5 milioane euro, fără TVA.

În aceste condiții, „anul cartierelor” s-ar putea încheia fără mari realizări pentru cartierele clujene, precum este cazul Mănășturului. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 2 hours Sanatate
  Crește numărul spitalizărilor: 35 de copii sunt internați cu COVID-19. Au fost depistate 162 de noi cazuri de COVID-19 la Cluj.
 • Acum 5 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 6 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 8 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 8 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 9 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 10 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 11 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 11 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 12 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE