Eveniment

Dacă a funcționat protestul la Casa de Asigurări de Sănătate, se urnesc și sindicaliștii de la Casele de Pensii și Direcțiile de Sănătate Publică

Angajați de la direcțiile de sănătate publică din Giurgiu, Ialomița, Sibiu, Vâlcea și Argeș protestează, miercuri dimineață, cerând majorarea salariilor, potrivit Sindicatului Național „Forța Legii”.  Tpt azi, mai mulţi angajaţi ai Casei de Pensii Timiş au întrerupt lucrul, miercuri dimineaţă. Ei au ieşit în faţa instituţiei afişând pancarte cu mesaje în care cer ca munca lor să fie apreciată, relatează News.ro. Cu aceleași doleanțe salariale au ieșit la protest și peste 100 de angajați ai Casei de Pensii, ai Agenției Județene pentru Plăți și Inspecţie Socială și ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Cluj în curtea instituției. Toți funcționarii sunt nemulțumiți de salarii și de faptul că sunt prea puțini pentru a face față volumului de muncă.
”Vrem alinierea salariilor”, ”Fără discriminare în salarizarea funcţionarilor publici”, ”Muncă egală şi salarii egale”, ”Profesioniştii merită respect şi condiţii de muncă adecvate”, ”Munca să ne fie apreciată”, sunt doar câteva dintre mesajele afişate de protestatari.

Protestatarii nu cer doar salarii mai mari, ci și asigurarea unui mediu de lucru sănătos și sigur și resurse suficiente pentru a-și desfășura munca într-un mod eficient.

La acțiunea de protest au participat și angajați ai Casei de Pensii din Dej și Turda.

„Ajunge!” este mesajul protestatarilor. Aceștia spun că nu vor să mai fie tratați discriminatoriu.

În ceea ce-i privește pe funcționarii nemulțumiți ai Direcțiilor de Sănătate Publică aceștia au comunicat că:

„Camera Deputaților a votat marți, în calitate de Cameră decizională, proiectul de lege privind aprobarea OG nr. 21/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 96/2006 privind reforma în domeniul sănătății (PL-x nr. 172/2023). Prin noua lege, Parlamentul i-a aprobat personalului din Casele de asigurări de sănătate (CAS) să beneficieze de salariu și celelalte drepturi la nivelul maxim în plată aferent funcțiilor din aparatul de lucru al Guvernului. În schimb, lucrătorii din Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) județene și a municipiului București nu se bucură de același tratament salarial prin noua lege”.

Când funcționarii Țării se mișcă, guvernanții doar trebuie să se scobească după bani prin portofelele sectorului particular.