De cartier

DA pentru imobiliare, NU pentru extinderea arterei Constantin Brâncuși. Emil Boc: „Nu anul acesta… NEXT TIME”

Extinderea străzii Constantin Brâncuși – așa-numita „lărgire” promisă de autoritățile locale din toamnă – se amână. Mai puțin ansamblurile imobiliare. Emil Boc a reiterat realizarea acestui obiectiv odată cu demararea lucrărilor la Centura metropolitană. Până atunci nu poate fi vorba de extinderea acestei artere sufocată zilnic de trafic: „Nu anul acesta… Next time”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții.

Viceprimarul Dan Tarcea a întărit decizia primarului:

„Odată cu centura, pana la strada Lacramioarelor, inclusa in proiectul cu centura metropolitana”, a adăugat și viceprimarul Tarcea. 

„Restul, spre oraș, next time”, a conchis Emil Boc. 

Acum, după încheierea campaniei electorale, primarul Emil Boc a confirmat – „Nu. Nu anul acesta” – că artera Constantin Brâncuși nu beneficiază de fonduri suplimentare pentru lucrări de extindere. 

„Este în PUG, da? 

Dar nu avem finanțare anul acesta”, a declarat Boc. 

Dan Tarcea, specialist în „lărgirea” bulevardului Brâncuși:

„Lărgirea Bulevardului Brâncuși este prins pe… odată cu centura, care va fi și lărgirea… se va face odată cu lărgirea intersecției Borhanci – Romul Ladea, și va fi până la strada Lăcrămioarelor.

De la Lăcrămioarelor până la conectarea cu Centura, este prins și se lucrează la PUZ. Odată cu PUZ-ul de la Centura metropolitană”, a adăugat și viceprimarul Dan Tarcea. 

Concluzia lui Emil Boc: „Restul părții spre oraș… NEXT TIME!”, a susținut primarul Boc. 

Recent, primarul Emil Boc a declarat că dezvoltatorii imobiliari sunt tot mai interesați de realizarea de noi construcții pe strada Constantin Brâncuși, arteră unde autoritățile promit lucrări de extindere de câțiva ani de zile. 

„Eu mă uit cu înfrigurare la strada Brâncuși. Păi dacă toți vor veni să îmi ceară P+6 așa cum s-a început. Fratele meu, degeaba mă străduiesc să fac centură. Am oprit construcția din Borhanci până se termină centura ocolitoare, dar totul va fi înghesuit aici, nu vom mai putea respira. Ce vom face? Când va putea ajunge la 18 m Brâncușiul când e în PUG (Planul Urbanistic General)? Când vom demola jumate din stradă, peste 50 de ani.

Aici cred eu că trebuie într-adevăr analizat și gândit astfel încât să nu scăpăm de sub control orașul și calitatea vieții”, a declarat, cu înfrigurare, Emil Boc, în cadrul dezbaterii recente privind dezvoltarea Clujului. 

Însemnătatea arterei Constantin Brâncuși este dată de conexiunea acesteia cu zona de centru (spre Piața Timotei Cipariu prin Bdul Nicolae Titulescu), dar și cu zona coloniei Borhanci ori Romul Ladea pe un sens, ori cu Calea Turzii prin strada Fagului și strada modernizată cu întârziere, Bună Ziua.

Deja strada C. Brâncuși este sufocată de trafic, iar ambuteiajele zilnice dau bătăi de cap conducătorilor auto din Cluj.

Practic, extinderea străzii Brâncuși este imperios necesară, altfel zona cartierului Bună Ziua, cu toate lucrările de modernizare ce au fost întreprinse, este compromisă prin gâtuirea traficului care urcă-coboară din/spre Brâncuși prin str. Fagului. 

CITEȘTE ȘIExtinderea arterei Constantin Brâncuși, amânată din cauza campaniilor electorale

CITEȘTE ȘILocuitorii din Borhanci, nevoiți să mai aștepte până la extinderea sensului giratoriu. Emil Boc: „O structură majoră de lărgire, conform proiectului care vine din Centura Metropolitană”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *