De cartier

DA pentru imobiliare, NU pentru extinderea arterei Constantin Brâncuși. Emil Boc: „Nu anul acesta… NEXT TIME”

Scris de 139

Extinderea străzii Constantin Brâncuși – așa-numita „lărgire” promisă de autoritățile locale din toamnă – se amână. Mai puțin ansamblurile imobiliare. Emil Boc a reiterat realizarea acestui obiectiv odată cu demararea lucrărilor la Centura metropolitană. Până atunci nu poate fi vorba de extinderea acestei artere sufocată zilnic de trafic: „Nu anul acesta… Next time”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții.

Viceprimarul Dan Tarcea a întărit decizia primarului:

„Odată cu centura, pana la strada Lacramioarelor, inclusa in proiectul cu centura metropolitana”, a adăugat și viceprimarul Tarcea. 

„Restul, spre oraș, next time”, a conchis Emil Boc. 

Acum, după încheierea campaniei electorale, primarul Emil Boc a confirmat – „Nu. Nu anul acesta” – că artera Constantin Brâncuși nu beneficiază de fonduri suplimentare pentru lucrări de extindere. 

„Este în PUG, da? 

Dar nu avem finanțare anul acesta”, a declarat Boc. 

Dan Tarcea, specialist în „lărgirea” bulevardului Brâncuși:

„Lărgirea Bulevardului Brâncuși este prins pe… odată cu centura, care va fi și lărgirea… se va face odată cu lărgirea intersecției Borhanci – Romul Ladea, și va fi până la strada Lăcrămioarelor.

De la Lăcrămioarelor până la conectarea cu Centura, este prins și se lucrează la PUZ. Odată cu PUZ-ul de la Centura metropolitană”, a adăugat și viceprimarul Dan Tarcea. 

Concluzia lui Emil Boc: „Restul părții spre oraș… NEXT TIME!”, a susținut primarul Boc. 

Recent, primarul Emil Boc a declarat că dezvoltatorii imobiliari sunt tot mai interesați de realizarea de noi construcții pe strada Constantin Brâncuși, arteră unde autoritățile promit lucrări de extindere de câțiva ani de zile. 

„Eu mă uit cu înfrigurare la strada Brâncuși. Păi dacă toți vor veni să îmi ceară P+6 așa cum s-a început. Fratele meu, degeaba mă străduiesc să fac centură. Am oprit construcția din Borhanci până se termină centura ocolitoare, dar totul va fi înghesuit aici, nu vom mai putea respira. Ce vom face? Când va putea ajunge la 18 m Brâncușiul când e în PUG (Planul Urbanistic General)? Când vom demola jumate din stradă, peste 50 de ani.

Aici cred eu că trebuie într-adevăr analizat și gândit astfel încât să nu scăpăm de sub control orașul și calitatea vieții”, a declarat, cu înfrigurare, Emil Boc, în cadrul dezbaterii recente privind dezvoltarea Clujului. 

Însemnătatea arterei Constantin Brâncuși este dată de conexiunea acesteia cu zona de centru (spre Piața Timotei Cipariu prin Bdul Nicolae Titulescu), dar și cu zona coloniei Borhanci ori Romul Ladea pe un sens, ori cu Calea Turzii prin strada Fagului și strada modernizată cu întârziere, Bună Ziua.

Deja strada C. Brâncuși este sufocată de trafic, iar ambuteiajele zilnice dau bătăi de cap conducătorilor auto din Cluj.

Practic, extinderea străzii Brâncuși este imperios necesară, altfel zona cartierului Bună Ziua, cu toate lucrările de modernizare ce au fost întreprinse, este compromisă prin gâtuirea traficului care urcă-coboară din/spre Brâncuși prin str. Fagului. 

CITEȘTE ȘIExtinderea arterei Constantin Brâncuși, amânată din cauza campaniilor electorale

CITEȘTE ȘILocuitorii din Borhanci, nevoiți să mai aștepte până la extinderea sensului giratoriu. Emil Boc: „O structură majoră de lărgire, conform proiectului care vine din Centura Metropolitană”

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 34 mins In vizor
  EXTRACALIFRAGILISTIC! Cică Boc nu a întrunit majoritatea necesară în Consiliul local controlat de el și astfel nu a cumpărat sediul BCR… Măi, să fie, l-au sfidat ”pinguinii” și ”focile” sale?
 • Acum 56 mins Politica
  Preşedintele Iohannis a semnat decretul care conferă atribuții sporite polițiștilor locali pe drumurile publice. Adică orice ”Pristanda” angajat pe cumetrie în banul public, cu școală ”de Rutieră” cât trenul, are dreptul să ne tragă pe dreapta?
 • Acum 2 hours Analiza
  #ȘMENGEN: Tabloul Împăratului  Franz Josef, din crâșma doamnei Mullerova, e în continuare plin de rahat mâncat cu polonicul
 • Acum 4 hours Rautacisme
  CÂȚI DINTRE DUMNEAVOASTRĂ, DRAGI CLUJENI, VĂ PUTEȚI PERMITE 9000 DE LEI SĂ BEȚI O CAFEA CU EMIL BOC? Excepție ăia pentru care certificare ISO anti-mită se oprește la ușa Urbanismului de Cumetrie
 • Acum 4 hours Politica
  IAR S-A FÂSÂIT ”ROMÂNIA EDUCATĂ”. Cu o alocare de numai 2,1% din PIB pentru Educație, studenții amenință ci proteste publice ”față de nepăsarea clasei politice”
 • Acum 6 hours Eveniment
  Investiție de 2,41 de miliarde de lei: CFR a semnat contractul pentru electrificarea lotului 4 al liniei Cluj – Episcopia Bihor. Cu un obiectiv de toată jena: 160 de kilometri pe oră pe 47 de kilometri de cale ferată
 • Acum 6 hours In vizor
  Un director de la Direcția Județeană de Finanțe Cluj acuzat că ia bani în parcul de la Avram Iancu. ”Nu este adevărat acest lucru. Acolo sunt camere”
 • Acum 8 hours Eveniment
  ÎNCĂ O PĂDURE DE HÂRȚOAGE (că ”mijloace electronice”, din părți): Din 1 ianuarie 2023, contractele de închiriere vor fi înregistrate, obligatoriu, la ANAF
 • Acum 9 hours Din oras
  CLUJ: Primul muzeu etnografic din România împlinește un secol de la deschidere
 • Acum 23 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 1 day Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 1 day Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE