Din oras

Curțile școlilor rămân închise. Amenințările cu demisia ale primarului Boc nu i-au speriat pe directori

În ciuda asigurărilor și amenințărilor primarului Emil Boc, curțile unor școli din Cluj-Napoca rămân în continuare închise în afara orelor de curs.

„La scoala Colegiul Tehnic de Constructii Anghel Saligny, nu suntem lasati sa intram in curtea scolii in weekenduri, pentru a se da copiii cu bicicletele/trotinetele sau sa ne jucam cu mingea. Portarul ne-a mentionat ca directoarea scolii nu ne permite accesul”.

„Noi stăm fix lângă școala și de multe ori am fi vrut sa mergem cu băiețelul cu trotineta sau bicicleta și era închisă poarta. Într-o după-masă am văzut poarta deschisă și am vrut sa intrăm, atunci ieșea o angajată a scolii cu mașina și ne-a zis că nu se poate intra , poarta se va închide și nu va fi nimeni sa ne deschidă”.

„Școală “Liviu Rebreanu” clasele 0-4 nu se respectă această regulă ,e închisă curtea școlii”, au sesizat părinții.

 

 

 Amenințările primarului nu au speriat pe nimeni

 

Primarul a aprobat o hotărâre de Consiliu Local, a amenințat directorii cu repercursiuni, însă unii dintre acești directori au rămas de neclintit: curțile școlilor rămân închise.

„Voi avea o listă a ruşinii cu directorii care nu deschid curţile şcolilor, cu probe. Să se ştie cine joacă cu comunitate şi cine împotriva ei. Sunt plătiţi din bani publici”, spunea Boc, în  2021.

Edilul declara şi în anii trecuţi, însă fără succes, că directorii de școli care nu vor respecta Hotărârea de Consiliu Local vor fi demiși.

Evident nimic nu s-a schimbat, niciun director nu a fost demis și Primărie nu a găsit încă modalitatea prin care să îi oblige să mențină deschise curțile școlilor.

Primăria Cluj-Napoca a aprobat prin Hotărârea nr. 464/06.10.2009 accesul liber al elevilor pe terenurile de sport din incinta unităţilor de învăţământ preuniversitare de pe raza municipiului, amenajate de Primărie, după un anumit program în afara orelor de curs.

Curtea de Conturi a declarat neconstituțională lege care permitea folosirea curților școlilor și în afara programului de studiu.

Degeaba a transmis Primăria că decizia Curții nu se referă la elevi ci la terțe persoane, decizia CCR le-a dat un motiv directorilor să mențină închise curțile școlilor. Motivarea acestora este că nu are cine să supravegheze copiii care fie se pot accidenta, fie pot produce mizerie și daune pe care tot școala va trebui să le remedieze din fonduri proprii. Astfel că directorii preferă să evite astfel de situații, ia portarii au primit indicații să nu deschidă poarta.

Exit mobile version