Justitie

Curtea de Apel a scapat Cluj-Napoca de o capusa a banului public, contractata de Primarie

Scris de 927

Curtea de Apel Cluj a anulat atribuirea de catre Primaria Cluj-Napoca a unui contract gras catre firma unui ”rege al spatiilor verzi”, ce apare in dosarele DNA in care sunt urmariti penal primarul Capitalei, Sorin Oprescu, viceprimarul si primarul din Miercurea Ciuc, arata clujust.ro.

Curtea de Apel Cluj a anulat atribuirea contractului pentru intretinerea spatiilor verzi din oras, in valoare de aproape 70 de milioane lei, catre firma Garden Center Grup din Ilfov, informatia fiind publicata in premiera de gazetadecluj.ro. In cadrul procesului, societatea Rosal Grup a atacat o decizie a Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), prin care ii era respinsa contestatia impotriva rezultatului licitatiei organizate de Primaria Cluj-Napoca, la sfarsitul anului trecut, pentru intretinerea spatiilor verzi.

Solutia pe scurt:

”Cu majoritate Admite in parte plangerea formulata de petenta SC Rosal Grup SA impotriva deciziei nr. 148/C2/2561, 2562/05.02.2016 emisa de CNSC pe care o modifica in parte in sensul ca admite in parte contestatia formulate de SC Rosal Grup SA in dosarele conexate 2561, 2562/2015 la CNSC pentru lotul I si II, respinge cererile de interventie formulate de SC Garden Center Grup SRL in cadrul fiecarei contestatii si dispune anularea raportului procedurii de atribuire lot I si lot II din cadrul procedurii de atribuire in vederea incheierii unui acord cadru de servicii pe o perioada de 4 ani avand ca obiect „Intretinerea si aranjare a zonelor verzi de pe raza Municipiului Cluj-Napoca, lot I si lot II si a adresei nr. 476452/23.12.2015 privind comunicarea rezultatului procedurii de atribuire pentru loturile sus indicate. Respinge restul plangerii privind anularea actelor subsecvente efectuate in cadrul procedurii de atribuire lot I si II si obligarea autoritatii contractante la reevaluare oferte si continuarea procedurii, mentinand celelalte dispozitii ale deciziei CNSC atacate.”

De la consiliera lui Iliescu la dosarul lui Oprescu

In decizia CNSC apare urmatorul paragraf, de la care vom incepe prezentarea CV-ului firmei Garden Center:

”S-a solicitat: „anularea rezultatului procedurii de atribuire prin care a fost declarata admisibila si castigatoare oferta GARDEN CENTER GRUP S.R.L.; anularea in parte a raportului procedurii de atribuire, in ceea ce priveste declararea ca admisibila si castigatoare a ofertei GARDEN CENTER GRUP S.R.L. (RO-VERDE LANDSCAPING S.R.L.-subcontractant)”

Firma RO Verde Landscaping castiga in 2013, potrivit ziarului Gandul, doua contracte in valoare totala de 53,4 milioane de lei cu Primaria sectorului 6, condusa de Rares Manescu (PNL). Societatea era detinuta atunci de Iuliana Madlen Lazar (90%) si de Marius Catalin Visan (10%). Iuliana Madlen Lazar a fost consilier prezidential in mandatul presedintelui Ion Iliescu, ea fiind chiar decorata de acesta, in 2002, cu Ordinul national Pentru Merit in grad de Cavaler, alaturi de alti consilieri din Administratia Prezidentiala.

Garden Center apare intr-un dosar DNA cu edilii de la Miercurea Ciuc. Potrivit Agerpres, Domokos Szoke, viceprimar al municipiului Miercurea Ciuc, a aprobat plata catre aceasta firma a unei sume supraevaluate de 100 de ori pentru indepartarea gunoaielor de pe un teren pe care nu se aflau deseuri. Informatia apare in referatul prin care procurorii DNA au solicitat arestarea preventiva a viceprimarului si a primarului Robert-Kalman Raduly.
Garden Center Grup SRL il are ca asociat unic pe Ion Olteanu, supranumit ”rege al spatiilor verzi”, care a preluat, potrivit datelor de la Registrul Comertului, partile sociale ale Iulianei Madlen Lazar din firma Ro-Verde Landscaping.

Iata ce a declarat la DNA principalul denuntator al primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, directorul de la Administratia Cimitirelor Bucuresti, Bogdan Popa:

”Sumele remise in anul 2013 proveneau in proportie de 80% din mita pe care o incasase de la denuntatori pentru contractele incheiate pentru asfaltarea aleilor de la Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului, iar o alta parte provenea de la un contract mentionat incheiat de aceeasi institutie cu SC Ro Verde SRL, condusa de Ionut Olteanu”. Mai multe despre afacerile lui Olteanu pe romaniacurata.ro.

Printre ”realizarile” firmelor Garden Center Grup si Ro-Verde Landscaping  se numara panselutele lui Andrei Chiliman (primarul suspendat al Sectorului 1 Bucuresti, urmarit penal de DNA), dar si dinozaurii si minerii din frunze aprobati de fostul prima Cristian Popescu Piedone in sectorul 4.ULTIMA ORĂ

 • Acum 29 mins Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 48 mins Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 1 hour Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 1 hour Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 2 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
 • Acum 2 hours In vizor
  “Krónika” consemnează declaraţia protopopului reformat al “Ţării Călatei”, István M. Vincze: “La noua grădiniţă din Huedin pot veni şi copiii români, dar limba de predare este limba maghiară”
 • Acum 5 hours Eveniment
  169 de inele de peste 6.500 de ani vechime au fost găsite de arheologi pe traseul Autostrăzii A3
 • Acum 6 hours Sport
  Clubul de fotbal Universitatea Cluj își ia rămas bun de la Nea Titi
 • Acum 7 hours Din oras
  Bunic lovit pe trecerea de pietoni. Ar fi trecut pe roșu
 • Acum 19 hours General
  NESIMȚIRE BUGETARĂ: Marinela Marc și-a propus să viziteze toată Europa, fără să scoată un leu din buzunar. Limba engleză ar fi singurul impediment
 • Acum 19 hours In vizor
  VINE BOC, SAU ARE SĂ-I PUTĂ? Khetane a invitat azi întreg Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca la festival
 • Acum 22 hours Sanatate
  Criză de VACCINURI pentru copii, la Cluj. Cel HEXAVALENT lipsește cu TOTUL. DSP Cluj așteaptă dozele de la minister
 • Acum 22 hours Analiza
  10 ani, 16 miniştri şi 942 de km de autostradă. 58,875 kilometri de autostradă pe cap de ministru. 5,9 kilometri pe an. 490,625 metri pe lună. Melci să fi fost şi se târau mai mult
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE