In vizor

CURIOZITATEA A PIERDUT MOTANUL. Dragnea admite că juca tenis pe terenul de lângă mall Băneasa cu Maior, Coldea și Ponta: ”Aveam o foarte mare curiozitate”

Fostul lider PSD, ,Liviu Dragnea, a admis, joi seara, la B1 TV, că a jucat tenis la terenurile de lângă mall Băneasa cu foștii șefi ai SRI,  George Maior și Florian Coldea, dar susține că a ăspuns invitației fostului premier Victor Ponta. Jurnalistul Silviu Mânăstire l-a întrebat în repetate rânduri ce sens au avut aceste socializări, în contextul acuzațiilor lansate de Dragnea împotriva ”statului paralel”.

Fostul lider PSD susține că a mers din curiozitate, dar că n-ar mai fi participat la astfel de partide de tenis începând cu 2015, după alegerea președintelui Iohannis. Pe de altă partă, Dragnea a mai sus că înainte de propunerea ca Gabriel Vlase să conducă Serviciul de informații externe, un trimis al Cotroceniului i-ar fi propus ca PSD să îl susțină pe Vasile Dâncă pentru această funcție, însă Dragnea susține că a refuzat.

Declarații pe scurt:

 • Am fost vaccinat la Rahova. Nu mi s-a dat posibilitatea să decid, așa cum nu s-a dat nimănui din sistem. Dacă nu te vaccinai, erai scos de la muncă.
 • Am primit în închisoare o disctincție de la Nunțiul Papal. N-a putut să vină ca un ambasador Nunțiul Papal, într-o vizită cât de cât oficială. A trebuit să-l trec pe monsenior pe lista de persoane care mă pot vizita, a venit la cușetă.
 • Am luat o decizie, să nu mai stau încărcat cu nici un fel de informație, de nici un fel de natură, Voi răspunde la absolut la orice întrebare.
 • Nu e Sorin Grindeanu omul SRI. Greșeala pe care a făcut-o atunci, greșelile, au fost câteva. După OUG 13, s-a dus la Klaus Iohannis acasă împreună cu soția la Sibiu, a fost o discuție despre care n-a spus nimănui. Acolo au convenit câteva lucruri. Gestul ăsta m-a scârbit foarte mult.
 • De atunci s-a schimbat. Și greșeala care l-a îndepărtat de tot e că s-a lăsat păcălit de Eduard Helvig, care îi tot spunea că vrem să-l schimbăm, că nu mai are susținere. L-a făcut pe Sorin să nu mai aibă încredere în absolut nimeni.
 • Am trecut și peste cuvintele urâte spuse despre mine și l-am sprijinit la ANCOM.
 • Am avut o discuție cu Klaus Iohannis despre mai multe variante de prim-miniștri, într-o duminică la telefon. Singura propunere cu care a fost de acord a fost Mihai Tudose, fiind una din variantele pe care am adus-o în discuție.  A insistat pentru domnul Tudose. Prima dată a zis nu.
 • Relația lui cu partidul în ansamblu și cu mine s-a răcit cu fiecare zi care a trecut de la numire. În decembrie 2017 a ajuns la o percepție destul de negativă.
 • A venit o cunoștință comună care m-a întrebat dacă nu-l accept pe Vasile Dâncu șef la SIE. Am spus că sub nici o formă nu pot face lucrul ăsta. Eu nu vorbisem cu Vasile Dâncu despre acest subiect. Am avut o discuție în ianuarie 2017 la Sinaia cu Gabriel Vlase în care i-am spus că PSD o să-l susțină pentru funcția de director la SIE. Eu i-am spus că singura propunere va fi Gabriel Vlase.
 • A doua zi m-a sunat Gabriel Vlase și mi-a spus că a fost sunat de la Cotroceni să meargă să se vadă cu Iohannis. Asta am transmis că e singurul pe care-l vom susține. E o persoană apropiată de Klaus Iohannis, nu e politician. I-am spus atunci lui Gabi Vlase că după vot n-o să mai aibă nici o comunicare cu mine, ceea ce s-a și întâmplat. N-a mai dat nici un telefon sau mesaj până în ziua de azi. El a zis ca nu, că…
 • Eu n -am mai vorbit cu Iohannis din …ultima întâlnire a fost după ce a fost votată Viorica Dăncilă de Parlament. Cred că a doua zi ne-a invitat la Cotroceni să avem o primă discuție, cum să colaboreze. Aia a fost ultima întâlnire și ultima discuție.

Reporter: Ați jucat tenis lîngă mall-ul de la Băneasa cu domnul Coldea, cu domnul Maior?

Dragnea: Eu am jucat cu Ponta.

Rep: Și Coldea cu Maior? Dragnea: Când Coldea cu Maior când Maior cu Dâncu. Doamna Kovesi n-a fost la nici un joc de tenis.

Rep: Eu știu că a fost.

Dragnea: Poate când n-am jucat eu. (..) Și Victor juca bine.

Aș vrea să avem o discuție din care să iasă lucruri adevărate nu lucruri amestecate. Binomul nu a avut nici un politician în componență niciodată. Acum îl are pe Iohannis.

Toate planurile, listele, acțiunile, nu erau făcute de față cu politiceni sau din discuții cu politiceini. Nu, Victor Ponta n-a fost băgat niciodată în sistem. A fost amenințat de multe ori.

Victor Ponta n-a fost consultat sau întrebat vreodată sau s-a ținut cont de părerea lui.

Rep: Ce rost aveau socializările astea?

Dragnea: Ponta mi-a zis că ar fi bine să merg la aceste întâlniri de socializare. Că acolo mai putem discuta de chestiuni de siguranță națională. Din păcate, în 2015 deja, am înțeles că nu vor discuta cu noi lucrurile astea, cam prim vara lui 2015 au fost foarte rare aceste…

În schimb, din păcate și acum există această ocultă, politico – securistă. Iohannis crede că o conduce, nu-l conduce.

Planul a fost să nu fie Victor Ponta și să iasă Klaus Iohannis. Gabi Oprea a crezut până în ziua alegerilor că cei doi îl sprijină pe Victor Ponta.

Victor i-a spus-o destul de sincer lui Coldea, că dacă va ajunge președinte îl va demite pe Coldea.

Locul lui Coldea, care conducea executiv acest sistem, nu Maior. Peste decizia lui Coldea nu putea să treacă. Acum locul lui Coldea e luat de Pahonțu. Cam la un an după ce a fost demis Florian Coldea.

În mod efectiv, prim-adjunctul de la SRI, Ionescu Răzvan.

L-a denunțat domnul Helvig pe protocolul din 2009, dar n-a zis nimic despre cel din 2016.

Rep: Pahonțu e mai influent decât Helvig?

Dragnea: Categoric. L-a convins pe Iohannis că el este cel care trebuie să coordoneze acest sistem ocult, să ia locul lui Coldea. Acum e doar o bărfă, aud că s-au împrietenit Coldea cu Pahonțu.

Nu puteam fi de acord cu modul în care acest om vedea funcționarea justiției în România, funcționarea SRI. Lui i se părea firesc ca SRI-ul să fie infiltrat în toate partidele, să influențeze decizii, în Parlament.

Rep: De ce ați socializat cu ei?

Dragnea: Nu m-a luat de guler Ponta să mă duc acolo. Aveam o foarte mare curiozitate să văd cât e de adevărat din legenda din jurul SRI. Florian Coldea avea următoarele principii: în primul rând tot ce ne spun americanii trebuie să executăm fără ezitare, ulterior ce ne spun și ceilalți aliați.

Rep: Să încheiem capitolul dedicat statului parlalel. Ați spus că domnul Coldea v-a sunat în 2016 să vă spună că îl vor lua pe Constantin Niță și să nu-l puneți la Consiliul Național al PSD. Procuratura l-a luat, el v-a dezvăluit atunci declarații clasificate, secrete.

Dragnea: A spus simplu, dacă Niță ajunge președintele Consiliului Național îl vor lua.La Constantin Niță așa s-a întâmplat.

Rep: E adevărat că a existat o listă cu 14 lideri PSD? Știți de o asemenea listă?

Dragnea: Nu am văzut nici o listă, dar sunt convins că a fost. Sigur a fost.

Rep: revenind la lista asta. Erau mai mulți baroni locali. Dvs când mergeați însediul din Kiseleff, în 2014, ce gândeați când vă uitați la televizor că jucați tenis cu ei?

Dragnea: Nu mai prea jucam tenis cu ei. Era în 2015.

Rep: Se întâmpla și în 2014.

Dragnea: Eu sunt sigur că Victor s-a certat foarte mult cu ei, dar n-a avut nici un fel de sorți de izbândă. Și acum e la fel.

M-au sunat să mă amenință că nu prind Crăciunul. Au păstrat aceleași metode. Cât de proști pot fi?

Noi acum asistăm la lupta între două grupuri, grupul de la Cluj, Vasile Dâncu, Emil Boc, Rareș Bogdan, domnul Varga, Călin Mitică, și grupul de la Sălaj, cu Cioloș, Helvig, Lucian Bode.

Rep: Văd că reluați informațiile domnului Orban.

Dragnea: Grupul de la Cluj în care e și Coldea e format din cei care au condus SRI-ul.

Rep: Ați spus ieri la DC News că puteați să nu faceți pușcărie. Ce trebuia să faceți?

Dragnea: Să amanetez România. Să fac legea off shore, gazele din Marea Neagră să nu se vândă în țară ci în exterior. Nu puneam plafonarea la prețuri la energie și nu s-ar mai fi supărat o parte importantă din multinaționale.

Nu am nici o funcție în nici un partid. Încă nu sunt membru de partid în Alianța Pentru Patrie. Este un partid care crește foarte mult, a crescut în două săptămâni cu toate atacurile informatice asupra site-ului partidului. S-a spart parola de vreo 20 de ori. Am sărit de 80 de mii de membri, sunt deja 35 de organizații constituite, 17 țări APP constituite.

Cred foarte mult în acest partid, le voi pune la dispoziție un manifest politic, bazat pe patriotism economic.

Despre PSD și negocierile pentru noula guvern:

 • Arată ca o cacelama politică, o lipsă de asumare a responsabilității. Când dai jos un guvern, nu-l dai jos să spui nu știm ce să facem după aia. Te duci la Cotroceni și ceri guvernarea, îți asumi guvernarea. Când ceri alegeri anticipate și propui un guvern de specialiști, guvern de tranziție de câteva luni care trebuie să ia decizii cruciale pentru România.
 • Acum unii spun că vor la guvernare, dar cu condiții, PSD vorbește de alegeri anticipate. Am mai auzit teoria că PSD nu mai are majoritate. De un an de zile țipă că Iohannis nu le-a dat primul ministru. Păi nici atunci nu aveau majoritate.
 • Nu aș intra, aș prelua guvernarea. Dacă îmi dă primul ministru președintele, fac un program, caut susținere în Paralment. Nu găsesc susținere, e altceva.
 • E o abordare sută la sută cinică, toate declarațiile sforăitoare despre grija față de acest popor. Iohannis a lăsat o săptămână până să se întâlnească cu partidele. Nu era ceva foarte grav? De ce nu se întâlnesc mâine?

În legătură cu noile dosare:

În legătură cu dosarul privind vizita în SUA la inaugurarea lui Donald Trump, Liviu Dragnea a precizat că  nu știe nimic despre acuzațiile procurorilor.

“Nu am fost de acord ca președinte al partidului să ajung în vreo țară pe baza activității de lobby a cuiva. Al doilea aspect, nu am cerut nimănui să plătească o firmă de lobby pentru a merge acolo. Am avut invitații în SUA mai multe pentru care nu am putut să dau curs. Ca și în alte țări.  Ceea ce voi avea de spus voi spune în instanță. Ce vă pot spune, va fi interesant”, a declarat Liviu Dragnea.

În legătură cu dosarul Teldrum, Dragnea a negat prejudiciul reclamat de procurori.

“Nu m-au mai chemat procurorii. Se vorbea despre un prejudiciu acolo care de fapt este format din valoarea acelor drumuri. Acele drumuri există și au fost făcute, verificate și făcute foarte bine. Dacă acele drumuri există unde este prejudiciu de peste 20 de milioane de euro? Au fost bani europeni folosiți să se facă acele drumuri. Nu există nicio declarație a cuiva care să zică că eu l-am împins să facă ceva”, a mai precizat Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *