Justitie

“Curajosul” Dan Tămaș, expulzat de judecători de la șefia DGASPC pentru incompetență, se ascunde după concedii medicale abuzive. Ce doctori le emit? Se lasă cu plângeri!

Președintele Consiliul Județean Cluj, Alin Tișe, a formulat o sesizare la CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE A JUDEȚULUI CLUJ, cerându-le acestora să efectueze un control cu privire la modul în care fostul director al DGASPC Cluj, Daniel Tămaș, și-a primit concediile medicale în ultimii trei ani, fix când urma instanța să se pronunțe pe revocarea sa din funcție. Potrivit acestuia, Tămaș a beneficiat de un număr substanțial de zile de concediu medical, pe care le bănuiește că au fost acordate fără o bază medicală.

„În perioada ianuarie-mai 2020 dl. Tămaș Claudiu-Daniel a beneficiat de 61 de zile de concediu medical, dintre care 10 zile nelucrătoare, respectiv a prestat muncă în 22 de zile din totalul de 90 de zile lucrătoare. Numărul mare de zile de concediu medical acordate, frecvența acordării, precum și situația litigioasă mai sus expusă naște bănuiala legitimă că există nereguli la acordarea concediilor medicale în favoarea dlui. Tămaș Claudiu-Daniel”, explică Tișe în sesizare formulată în calitate de președinte al CJ Cluj. 

 

TIșe vrea controle la medicii care i-au dat concedii medicale lui Tămaș

Solicitarea președintelui CJ atrage atenția către medicii care i-au semnat lui Daniel Tămaș concediile medicale și i-au stabilit acestuia diagnosticul în baza cărora el avea nevoie de repaos. Mai mult, Tișe are intenția de a depune și o plângere penală împotriva ex-directorului DGASPC Cluj. 

„Prin prezenta vă solicităm să efectuați acțiuni de control care să vizeze modul de acordare de a concediilor medicale și de eliberare a certificatelor de concediu medical în favoarea dlui. Tămaș Claudiu-Daniel în perioada aprilie 2017-prezent.

În cazul constatării nerespectării prevederilor legale în materia acordării concediilor medicale și eliberării certificatelor de concediu medical aferente, vă punem în vedere să sesizați comisia de disciplină din cadrul colegiului medicilor de la nivel de județ”, se mai arată în solicitarea transmisă celor de la CAS Cluj.

Ipoteza lansată de liderul instituției județene este că Daniel Tămaș a beneficiat de concediu medical de fiecare dată când instanța urma să se pronunțe cu privire la legalitatea Hotărârii CJ de a-l revoca din funcție. Solicitarea a fost transmisă celor de la CAS Cluj în urmă cu două zile, fiind însoțită de copii după toate concediile medicale depuse de Tămaș la DGASPC Cluj, instituție subordonată Consiliul Județean Cluj. 

Daniel Tămaș trebuia să plece de la Conducerea DGASPC Cluj după ce Curtea de Apel Cluj a decis că HCJ-ul prin care a fost revocat în 2017 a fost legal., însă se află în concediu medical. Din nou. Soluția a fost pronunțată la începutul lunii octombrie, fiind definitivă și irevocabilă. Astfel că după expirarea termenului din concediul medical, este revocat în totalitate, fiind valabil raportul în care acesta a fost declarat incompetent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *