Diete

Cura de revitalizare a iernii

La inceputul iernii Pamantul se odihneste, iar noi ne-am spori vitalitatea daca am face ca el. Anotimp in cursul caruia este important sa-ti economisesti energia pentru a profita de aceasta perioada de acalmie, redescoperind reflectia si meditatia, iarna este cea mai indicata perioada pentru practicarea unei cure de revitalizare interioara ce ne-ar putea ajuta sa facem fata cat mai bine frigului care se apropie.

 

 

 

Iarna este o perioada in cursul careia organismul – care deja trebuie sa depuna un efort suplimentar pentru a face fata scaderii temperaturii – accepta in mica masura excesele. Pentru a sprijini organismul in lupta sa, ideal ar fi sa regasim gustul placut al supelor de odinioara, a caror aroma este de ajuns sa ne faca sa uitam de timpul cenusiu. Primind un asemenea ajutor pretios, corpul isi va regasi voiosia.

 

 

Cura de revitalizare ne ajuta sa facem fata figului, sa ne tonificam intestinele pentru ca acestea sa-si indeplineasca cu o mai mare eficienta functia de asimilare, luptand asfel impotriva infectiilor, mai frecvente in aceasta perioada a anului.

 

 

Momentul ideal este inceputul lunii decembrie, chiar inainte de cea mai rece peioada a anului. Efectuarea curiei:

 

 

Ziua 1: La trezire, pe stomacul gol – un pahar mare de suc de mere si un mar. La ora 10 – un pahar mare cu suc proaspat de fructe: portocala, grepfrut, mar, para – un singur fruct odata, fara zahar, cu putina apa minerala. Intre 12 si 13 – un pahar mare cu suc de morcovi; un bol sau o farfurie mare de “supa revigoranta” – se mananca fara graba, mestecand fiecare lingura ca si cum ar fi un aliment solid. Ora 16 – un pahar mare cu suc de fructe: un singur fruct odata, pe cat posibil altul decat cel de la ora 10. Evita sucurile citrice la aceasta ora. Intre orele 19 si 20 – un bol sau o farfurie mare de “supa revigoranta”. Inainte de culcare – o cana de infuzie de portocal-tei-levantica, pentru un somn linistit.

 

 

Ziua 2: La trezire, pe stomacul gol – un pahar mare cu suc de pere si o para. La ora 10 – un pahar mare cu cu suc proaspat de fructe: portocala, grepfrut, mar, para – un singur fruct odata, fara zahar, cu putina apa minerala. Intre orele 12 si 13 – un pahar mare cu suc de sfecla; un bol sau o farfurie mare de “supa revigoranta”. La ora 16 – un pahar mare cu suc de fructe: un singur fruct odata, pe cat posibil altul decat cel de dimineata. Evita sucurile de citrice la aceasta ora. Intre orele 19 si 20 – un bol sau o farfurie mare de “supa revigoranta”. Inainte de culcare – o cana de infuzie de portocal – tei – levantica, pentru un somn linistit.

 

 

Ziua 3: La trezire, pe stomacul gol – un pahar mare cu suc de portocale si o portocala – in loc de portocala poti lua un grepfrut. La ora 10 – un pahar mare cu suc proaspat de fructe: mar sau para, fara zahar, cu putina apa minerala. Intre orele 12 si 13 – un pahar mare cu suc de ridiche neagra (cei carora le displace gustul de ridiche neagra pot adauga si suc de morcovi); un bol sau o farfurie mare de “supa revigoranta”. La ora 16 – un pahar mare cu suc proaspat de fructe, altul decat cel de dimineata, fara zahar. Evita sucurile citrice la aceasta ora. Intre orele 19 si 20 – un bol sau o farfurie mare de “supa revigoranta”. Inainte de culcare – o cana cu infuzie de portocal – tei- levantica, pentru un somn linistit.

 

 

Intre mese, bea un litru de “licoare de viata lunga” fara zahar. Incepand din a patra zi te alimentezi normal, evitand totusi consumul de proteine animale pana in ziua a opta.

 

 

Retete pentru gurmanzi: “Supa revigoranta”. Pentru doua farfurii mari: 0,5 l de apa minerala, doi morcovi frumosi, un nap, doi praji mici, o ceapa mare impanata cu doua cuisoare, trei catei de usturoi, o ramura de telina, o felie mica de dovleac. Curata si spala toate legumele, taie-le bucati mici si fierbe-le in apa, la foc mic, fara a da in clocot, timp de 15 minute. Amesteca supa, care trebuie sa fie mai consistenta, si presara in fiecare farfurie o lingura de patrunjel si una de frunze de telina, taiate marunt.

 

 

“Licoare de viata lunga”.Aceasta potiune magica dateaza din perioada dinastiei Ming; amesteca in parti egale doua bucati de scortisoara, radacina de lemn-dulce, izma-buna, caprifoi si flori de crizanteme chinezesti (gasite in magazine sub denumirea de You Hua). Pune putin din acest amestec la o cana de apa si lasa la fiert, la foc mic, timp de cinci minute. Lasa la infuzat tot cinci minute, strecoara si serveste aceasta bautura delicioasa.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version