Diete

Cura cu suc de morcovi

Pentru om, morcovul este unul dintre cele mai pretioase alimente. Desigur, trebuie cautati morcovii cultivati in conditii ecologice sau la tara – cei produsi de agricultura industrializata sunt destul de toxici pentru organismul uman.
 

Proprietati terapeutice. Morcovul comestibil se cultiva de aproximativ 2000 de ani, specia fiind originara din Asia Centrala. Morcovul are proprietati depurative, tonice, remineralizante, diuretice. Este foarte apreciat in digestie pentru actiunea sa regulatoare si antidiaretica, precum si pentru efectul sau cicatrizant asupra mucoasei iritate. Stomacul beneficiaza si el de aceasta actiune cicatrizanta si antiseptica. Morcovul fluidizeaza bila si tonifica ficatul. Este antianemic, intervenind astfel in procesul de crestere, dar si in cazul rahitismului si al demineralizarii. Creste nivelul globulelor rosii. Participa la intinerirea tesuturilor si a pielii, grabeste cicatrizarea ranilor si imbunatateste acuitatea vizuala. Prin continutul sau de levuloza si dextroza este recomandat diabeticilor.

 

 

Morcovul este deosebit de bogat in vitamina A si provitamina A (caroten), vitaminele B1, B2, B3 (PP), B5, B6, B9 (acid folic), C si E; de asemenea, mai contine minerale – fier, fosfor, calciu, sodiu, potasiu, magneziu, arsenic, mangan, sulf, cupru, brom -, caroten, asparagina si daucarina.

 

Monodieta cu suc de morcovi este indicata pentru luna noiembrie, cu precadere pentru virtutile tonice si remineralizante ale morcovilor, cat se poate de potrivite pentru aceasta perioada a anului, iar actiunea de intinerire a tesuturilor si continutului extrem de bogat in vitamina A si provitamina A (caroten) sunt proprietati deosebit de pretioase si indispensabile pentru protejarea pielii de apropierea frigului muscator al iernii.

 

 

Profita de aceasta cura pentru a conjuga efectele interne cu o infrumusetare a pielii, prin aplicarea de doua ori pe saptamana a unei masti facute dintr-o lingura de suc de morcovi amestecata cu o lingura de miere, care face pielea mai supla. In acest fel, in anotimpul rece, tenul va fi mai putin afectat de frig.

 

 

Efectuarea curei. Durata: o luna

 

 

Bea un pahar mare cu suc de morcovi proaspat extras:
pe stomacul gol;
inaintea mesei de pranz sau a cinei, dupa dorinta fiecaruia.

 

 

Bea incet, mestecand sucul  ca si cum ar fi un aliment solid, pentru a-l insaliva bine, eliberand astfel proprietatile morcovului.

 

 

Daca, din motive de ordin practice, nu poti prepara tu insuti sucul de morcovi, gasesti in magazinele de produse dietetice suc de morcovi la sticla, la pakuri mici de carton, la fiole (concentrate), iar unele marci sunt chiar imbogatite in betacarotene. Alege varianta care iti convine cel mai mult, pentru a beneficia intr-o mai mare masura de aceasta cura salvatoare.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *