Din orasFOTOGRAFILA

CUM ȘTII CĂ S-A DESCHIS UN NOU ȘANTIER LA CLUJ? S-a dus Boc să se tragă-n poză cu acesta și deja raportează procentele realizate

S-a dus Emil Boc să se tragă-n chip cu o unealtă în mână, mimând cele 30 de procente de realizare realizată pe șantierul de pe strada Mihai Kogălniceanu, viitoarea pietonală a municipiului Cluj-Napoca.

”Astăzi (vineri – n. red), am efectuat o vizită de lucru pe unul dintre șantierele din centrul orașului – zona urbană Strada Mihail Kogălniceanu. Lucrările sunt în grafic, stadiul fizic fiind de 30%. Se lucrează în prezent la rețelele edilitare, infrastructură și iluminat public. După finalizarea proiectului, clujenii vor avea la dispoziție încă un spațiu modern, realizat în baza conceptului de «shared space» accentul fiind pe mobilitatea pietonilor și a utilizatorilor de biciclete și trotinete”, a transmis primarul Emil Boc.

Pardon, am greșit fotografia, asta este de la momentul în care, fix ca la Turnul Pompierilor, sau la Baza La Terenuri, sau orice altă lucrare din oropsitul acesta de municipiu care numai de mincinoși cu ”spor de osânză” are parte de 32 de ani, Boc se va fotogafia cu cele 99,999999999 procente aproape gata din lucrare, cândva în viitor, odată cu inaugurarea primului tronson de metrou. Care la 99,9999999% va rămâne pe vecie, cu o dală lipsă, un capac de canalizare neadus la cotă, cu transformarea în lac la fiecare ploicică, cu o bordură neînchisă, chestii neesențiale, dar plătite.

De imediat 20 de ani centrul Cluj-Napoca numai într-un șantier o ține, doar să ne arate Emil Boc cum știe mânui orice: de la coasă la sucitor de mămăligă, la baros și lopată. În nici un caz nu poate mânui administrația (altfel decât că-i face pe fraieri din vorbe). Ne întrebăm de ce nu spală parbrize în intersecții, să se facă cu adevărat util?

Între timp, pe același șantier, muncitorii care au făcut săpături în parcarea de pe strada Universității, colț cu Kogălniceanu au redescoperit vestigiile istorice îngropate la nici jumătate de metru sub asfaltul parcării. Arheologii adună acum date despre ruinele găsite în parcarea de pe strada Universității, ceea ce înseamnă descărcare de sarcină arheologică, ceea ce înseamnă întârziere lucrări. De altfel tot centrul Cluj-Napoca e înțesat cu vestigii istorice. Suntem curioși cum le va ocoli metroul lui Boc. Cam în câți ani? Sau se speră pe descoperirea între timp a tehnologiei ”găurii de vierme” și a teleportării?