Vocea ta

Cum se încarcă în camioane gunoi „mixat” la rampa RADP și ce se mai întâmplă la CMID

Scris de 59

Activistul de mediu Szakats Istvan a postat pe rețele de socializare un nou material video despre problemele de la rampa de gunoi a Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca. În imagini se observă cum se încarcă, în camioane, gunoi atât sortat cât și nesortat, mai exact într-un camion ajunge gunoi amestecat.

Redăm integral mesajul postat de activistul clujean de mediu:

Oau, Clujul a început să-și care gunoiul. Și la CMID. Dar nesortat. Ilegal penal, și cu steag roșu de la UE. V-au zis mai marii Clujului că totul e în regulă? V-au prostit la mare artă. Din nou.

Detalii. În 7 pași.

După un deceniu de tergiversări, cu dosare DNA, cu zeci de termene încălcate și răs-încălcate, cu inaugurări fake și un camion întreg de gunoi depus “de demo” la CMID pe care a și trebuit s-o și curețe apoi cu coada între picioare, iată, în sfârșit, Clujul a început să-și care gunoiul… la CMID.

Am observat activitatea acum câteva zile, și deci, normal, așteptam fanfara celestă – doar e ultima săptămână a campaniei electorale, și vorbim de “cea mai mare investiție a Clujului” – apud Alin Tișe. Dar n-a fost nimic. Nimic. Tăcere completă. Ca atare, am devenit suspicios. Ceva nu e în regulă. Cum să rateze mai marii Clujului EXACT această comunicare a gloriei ,“ne-am ținut de cuvânt”, “Clujul, pe următoarea treaptă”, și FIX pe tema care au fost beșteliți un deceniu întreg, din toate părțile? Așa că, m-am dus pe teren. Iată ce-am găsit.
De departe deja vizibil, o bulibășeală totală la depozitul RADP, cu perimetrul autorizat pentru depunerea gunoaielor depășit grosolan, în toate părțile. Dar asta ar fi cea mai mică problemă. Am mai sesizat-o pe asta și acum câțiva ani, la fel și Garda. Dar lucrurile cele mai interesante se relevă studiind imaginile în detaliu.

1. Un buldoexcavator bagă de zor, pe modelul o cupă din stânga (gunoi brut) o cupă din dreapta (gunoi “poate” sortat) în ditai camioanele care se duc în șir indian. La CMID. Sau la Oradea.

3. La Oradea?? Poi nu e deschis CMID-ul? Conform politicului, ba daaaa, desiguur, toată ziua. Conform realității în schimb, o parte din gunoiul Clujului DA, se duce în continuare la Oradea. Pe banii Clujului. Cu Centrul cică deschis. Mvai. Dar problema penală e alta.

4. Deci la Oradea?? Dacă pui gunoiul așa în camion, precum se vede – o cupă din stânga, o cupă din dreapta, deci în CEL MAI BUN CAZ gunoi mixat – de ce ai duce gunoi tratat la Oradea? E stupid, bașca ilegal. Locul lui e la CMID!

5. La CMID?? Poi dacă îl duci la CMID, ce caută gunoiul netratat la CMID? Pentru asta ar trebui suspendată DIRECT autorizația integrată de mediu. Alo, Garda de Mediu? Agenția pentru Protecția Mediului? Corpul de Control al Ministerului Mediului? UE? Domnul Pantelimon? Domnul Tișe? Domnul Boc? Alo? Vă autosesizați? Aha.

6. Bonus.Ca să obțină autorizația integrată de mediu, Pantelimon – directorul RADP – a dat-o în scris că are capacitatea necesară de-a prelucra deșeurile Clujului. Dar nu a orașului. A întreg județului. Vi se pare că pe banda transportatoare din imagine – așa firavă cum este și din când în când încărcată – tocmai trece gunoiul brut al întregului județ? Exact.

7. Bonus plus. Conform angajamentului (politic) tot muntele de gunoi RADP va fi transportat la CMID. În 2 ani. Pe banii municipiului. Dar, muntele ăsta de gunoi este gunoi brut. Care deci, conform legii, trebuie trecut TOT prin aceași bandă transportatoare. Când, tată? Că asta nu duce nici cât intră acum la RADP.

Șmecheria de cinci stele continuă.ULTIMA ORĂ

 • Acum 19 hours Sport
  Primul şoc în Superliga: U Cluj vrea să îl dea afară pe Erik Lincar și negociază rezilierea contractului!
 • Acum 21 hours FOTOGRAFILA
  Chiar nimeni nu vede chixul “regazonării” de pe Cluj Arena, “orezăria” de acolo? Tișe: “Stadionul este pregătit pentru fotbal”. Doar că “maronul” de pe teren este la fel de vizibil ca şi cel din comunicat
 • Acum 21 hours Analiza
  În Cluj-Napoca există zi de Oser (“Osăr) şi zile de “OSĂ”: Boc dă asigurări că se face Aquapark la Cluj-Napoca. Săptămâna viitoare “OSĂ” anunţe “veștile bune”
 • Acum 23 hours Vocea ta
  Concert de noapte la utilaj greu pe Clinicilor. Legea e facultativă la Cliuuuj
 • Acum 1 day Politica
  Guvernul vrea mai multe femei în funcţii de conducere la companiile de stat. „Femeile au nevoie de această şansă”, spune Firea
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Nu trebuie să scoți pe gură cuvinte rasiste, e suficient să ai o atitudine de gen: La ora dezbaterii publice pe justiţie socială de la festivalul de la Pata Rât, primarul Emil Boc intra live pe Facebook cu perechi dansând tango în Cazino
 • Acum 1 day Politica
  O GROAZNICĂ LOVITURĂ PENTRU AGRAMAȚII DE PE REȚELELE DE SOCIALIZARE: Gramatica va deveni probă la “Bacalureat” (sic!)
 • Acum 1 day Eveniment
  Incendiu foarte puternic la un restaurant: focul se manifestă pe o suprafață de 2000 de metri pătrați
 • Acum 2 days In vizor
  Ia uite cum îi curta Partidul Comunist Chinez pe scuteciștii și uaseceriștii României…
 • Acum 2 days General
  Untold, Eco Garden și administrația publică locală își bat joc de U Cluj, de suporteri și de oraș. Priviți pe ce ”orezărie” sunt chemați jucătorii clujeni să se bată cu cei de la Sepsi
 • Acum 2 days Sanatate
  CLUJ: 2000 de cazuri depistate într-o săptămână. De ieri, până azi, încă aproape 400 de cazuri noi
 • Acum 2 days In vizor
  Podului Locomotivei ”OSĂ” fie modernizat ”în curând”. Deocamdată, după 5 ani de la demararea proiectului, mai sunt de obținut câteva avize
 • Acum 2 days PubliNews
  Muzică, film, teatru și bunătăți mediteraneene – surprizele din acest weekend în Iulius Parc
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE