Rautacisme

Cum se explică dotarea Loganurilor Poliției din Florești cu anvelope similare celor utilizate în circuitul Le Mans

Scris de 129

Ziar de Cluj v-a arătat, în urmă cu două săptămâni, un Logan al Poliției naționale care a fost fotografiat în localitatea clujeană Florești, dotat cu anvelope similare celor utilizate în circuitul auto Le Mans:

Ziar de Cluj a solicitat IPJ Cluj să ne informeze câte mașini are în dotare Inspectoratul Județean și numărul de anvelope achiziționate în ultimii 10 ani pentru dotarea acestora, pentru a afla dacă anvelopele din imaginile de mai sus sunt o regulă pentru mașinile Poliției din județ sau doar o excepție.

Ca urmare a solicitării Ziar de Cluj, IPJ Cluj ne-a  comunicat următoarele:

„În privinţa numărului total de autospeciale aflate în dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, vă comunicăm că această informaţie se exceptează de la liberul acces al cetăţenilor, conform art. 12, alin. (1) din Legea 544/2001. 

În privinţa numărului de anvelope, vă informăm că în ultimii 10 ani au fost achiziționate un număr de 5.256 de bucăţi. 

Pentru numărul total de autospeciale aflate în dotarea şi administrarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi care sunt în stare de funcţionare, au fost achiziționate şi distribuite anual anvelope (vară/iarnă) în funcţie de uzura acestora. 

Anvelopele se înlocuiesc la solicitarea conducătorului auto, exploatarea anvelopelor se reabilitează  cu respectarea prevederilor furnizorului şi a limitelor de uzură stabilite. 

Cu privire la fotografiile ataşate la solicitarea dumneavoastră, vă informăm despre faptul că acestea au fost realizate în curtea Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti, autospeciala în cauză aflându-se în staţionare.”

Nu am aflat, așadar, câte mașini are IPJ Cluj, dar dacă împărțim la 4 numărul de anvelope achiziționate în ultimul deceniu, aflăm că au fost cumpărate 1 314 seturi de anvelope noi. Dacă împărțim acest număr la 2 (anvelope vară/iarnă), putem concluziona că 657 autoturisme au primit cauciucuri noi de vară și de iarnă, în decurs de 10 ani.

Conform anvelope.ro, marea majoritate a producătorilor recomandă înlocuirea anvelopelor la 10 ani de la data de fabricație, chiar dacă anvelopele par a fi intacte și nu au atins limitele de uzură. În condiții de exploatare intensă însă durata de viață a cauciucurilor poate fi de numai 2-5 ani.

Dacă anvelopele autoturismelor Poliției ar fi schimbate la 5 ani, 328 de mașini ar fi putut primi un set complet de cauciucuri vară/iarnă. La 3 ani, în jur de 200. Poate astfel se explică de ce cauciuciurile mașinii de Poliție fotografiate în Florești arată ca unele de căruță. Autospeciala în cauză poate fi în staționare, în curtea Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti, așa cum ne-a informat IPJ Cluj, însă caroseria nu ne arată un autovehicul mâncat de rugină, bun de casat, ci unul aflat într-o stare decentă, cu excepția anvelopelor.ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 9 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 9 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 9 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 9 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 10 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 10 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 11 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 11 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 11 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 13 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 13 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE