General

Cum să nu, Maestre, la Cluj nu s-a prăbuşit nici un pod: Podul prăbușit din Neamț putea fi la Cluj. Boc: “Dacă nu tratam cu responsabilitate, se putea întâmpla”

Scris de 703

În 5 mai 2020, un pod care traversa râul Crişul Repede s-a prăbuşit chiar în timp ce muncitorii lucrau la consolidarea lui.

Nu mai departe de luna trecută, semnalam faptul că avem o gaură pe podul din Parcul Est care se mărește și se mărește.

CITEŞTE: ”Podul de pe Siret”, varianta Cluj-Napoca

Şi poate că Emil Boc crede că noi am uitat cum în august 2013, deşi i s-a tot atras atenţia că se va întâmpla, o porţiune din trotuarul podului Traian de peste râul Someş din Cluj-Napoca s-a surpat. Noroc că s-a întâmplat noaptea şi nu au fost victime, la fel ca în data de 15 aprilie , acelaşi an, când o femeie în vârstă de 83 de ani a fost rănită în urma unei căzături într-o groapă formată în asfalt ca urmare a degradării construcţiei. Soluţia de “atenţie” a primarului Emil Boc a fost restricţionarea circulaţiei pe acel trotuar.

Acum, sumeţit, nevoie mare, Emil Boc susține că, dacă administrația locală nu ar fi tratat „cu responsabilitate” problema zăcământului de sare de la Podul Porțelanului, acesta putea avea, peste câțiva ani, soarta celui din Neamț, care s-a prăbușit luna trecută.

Responsabilitatea cu care a tratat municipalitatea podului de pe Porţelanului a fost că a acceptat un proiect incomplet, făcut pe brânci, cu un singur studiu geologic făcut numai pe malul fără depozitul de sare. Dar aceeaşi responsabilitate a arătat-o municipalitatea lui Emil Boc şi când a acceptat un singur studiu geo la drumul de legătură către CREIC şi Buftea de Cluj. Şi acela s-a prăbuşit. Cum s-a prăbuşit ani de zile şi “Centura de Diamant”, inaugurată cu fast de Emil Boc. Şi, aşteptăm, cu interes să ne spună Emil Boc câtă responsabilitatea a îngropat în Parcul Tineretului, fostă Pădure a Clujenilor, care acum o ia cătinel la vale.

În aprilie, anul curent, Emil Boc ne spunea că habar nu are cine sunt cei care au câștigat contractul pentru podul Porțelanului, deși sunt aceleași firme care construiesc podul Oașului-Răsăritului, o lucrare începută de anul trecut. O ciudată lipsă de cunoștințe, mai ales că cele două poduri sunt situate în aceeași zonă, la mică distanță unul de celălalt, acum ne vorbeşte despre “responsabilitate”.

Ia să citim noi despre “responsabilitatea” lui Emil Boc: Lucrările la podul nefăcut Porțelanului, începute în aprilie 2019, ar putea reîncepe în aprilie 2022

La vremea respectivă, deși podul nefăcut Porțelanului era (mai este) o rușine a Clujului, sau poate tocmai din cauza aceasta, el a fost omis din lista priorităților Primăriei pentru anul 2022, listă publicată atât pe site-ul municipalității, cât și pe paginile electorale de Facebook ale edililor liberali. Podul nu a fost o prioritate nici în 2019, nici în 2020, nici în 2021 și, din câte se pare, nu e o prioritate nici în 2022. Lucru care a fost remarcat nu doar de presă, ci și de către clujeni.

„Podul Porțelanului nu a fost inclus în 2022?”, a fost o întrebare primită de Emil Boc la radio, din partea unui ascultător. 

Reacția primarului: un râs mieros-superior, patriarhal, și un răspuns rostit cu o tonalitate specifică părintelui care îi explică copilului său naiv că s-a julit, dar trece!

“E incluuus… și, dacă toate merg bine, depinde de licitație, cât va dura. Are bani acolo! Are 7 luni perioadă de realizare, depinde cât durează licitația. Că așa este prins podul Porțelanului, un obiectiv despre care am vorbit atâta, nu l-am mai subliniat încă o dată suplimentar! Este normal să existe, sunt acolo! Eu vă răspund același lucru, că 7 luni e perioada de realizare, după ce se adjudecă licitația!”, a șușotit radiofonic Emil Boc.

Anul trecut, la finalul lunii noiembrie, întrebat la un post de radio local când se reiau lucrările la podul Porțelanului, primarul Emil Boc a declarat că podul urmează a fi „în plină finalizare” în anul 2022.

“Vom vedea și graficul, pe care îl vom anunța odată cu elaborarea bugetului 2022, și la podul Porțelanului”, preciza edilul.

“Responsabilitate” nbumai după ce s-a văzut cu sacii în căruţă. Acum dă lecţii, fără jenă, deşi nu toată lumea e imbecilă să nu-şi aducă aminte despre ce e vorba în vorbele azvârlite de el în vânt!ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 2 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 4 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 5 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 6 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 7 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 8 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 8 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 9 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 11 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 22 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 23 hours FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE