Justitie

CUM SĂ NU COLCĂIE ȚARA DE PEDOFILI ȘI DE PORNOGRAFIE INFANTILĂ, CÂND JUSTIȚIA SE JOACĂ DE-A JUSTIȚIA? 2 ani de închisoare… cu suspendare pentru relații sexuale întreținute cu un minor. ”Justiția” Judecătoriei Turda

Un dosar înregistrat pe rolul Judecătoriei Turda în data de 6 octombrie 2022 a primit rapid rezolvarea, pe data de 20 octombrie, când a fost dată sentința în cazul unui bărbat acuzat de act sexual cu un minor în formă continuată. 

  • Inculpatul nu și-a recunoscut fapta, arată portalul instanțelor, iar Judecătoria Turda l-a condamnat pe B.G.V. la 2 ani de închisoare, însă şi aceştia, cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 2 ani.

Sentinţa pune accentul mai ales pe faptul că inculpatului îi vor fi restricţionate drepturile legate de alegerea în funcţiile publice care implică exerciţiul autorităţii de stat, mai degrabă decât pe pedeapsa pentru actul sexual cu un minor în formă continuată.

Partea vătămată nu s-a constituit parte civilă în acest dosar, așa că inculpatul a scăpat doar cu plata sumei de 400 de lei, cheltuieli de judecată avansate de Stat, în condițiile în care doi avocați din oficiu, vor fi plătiți din fondul de rezervă al Ministerului Justiției, a transmis vineri turdanews.net.

În temeiul art. 396, alin. 2 şi 10 cod procedură penală condamnă pe inculpatul BGV la pedeapsa de: – 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată, prev. de art. 220 alin. 1 şi alin.4 lit.e Cod penal, cu aplicarea art.35 al.1 cod penal (8 acte materiale).

În temeiul art. 67 alin. 2 din Codul penal, raportat la art. 66, alin. 1, lit. a şi b din Codul penal, interzice inculpatului ca pedeapsă complementară dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani.

În temeiul art. 65 alin. 1 din Codul penal, raportat la art. 66, alin. 1, lit. a şi b din Codul penal, interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

În baza art.91 cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal.” – se arată în Hotărârea 418/2022 din 20.10.2022 a Judecătoriei Turda.