Rautacisme

Cum s-a facut astazi Clujul de rusine

Scris de 4,201

Clujul cultural, inima Transilvaniei, capitala Romaniei civilizate s-a transformat astazi intr-un Cluj marlan, orgolios si trufas, cand oficialii orasului s-au certat ca la usa cortului in fata presei incercand fiecare sa arate ca el este proprietar al terenului Iulius Parc.

Primarul Emil Boc si presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj Horea Uioreanu si-au aruncat replici veninoase unul altuia chiar la conferinta de presa prilejuita de inaugurarea Iulius Parc, sub blitzuri, mircofoane si camere de luat vederi.

Cel care a dat tonul galcevii a fost Uioreanu, care a sarit iritat la microfon imediat dupa discursul in care Boc dadea Iulius Mall ca exemplu de bune practici in implicarea investitorilor in comunitate, detalia cat de greu a trecut proiectul de Consiliul Local si a propus ca cei de al Iulius Mall sa il intretina in prima faza, urmand ca dupa o vreme sarcinile sa treaca in responsabilitatea primariei.

“Ne aflam pe terenul CJ, e buna si colaborarea cu primaria dar terenul e al CJ, deci hai sa fim corecti! La primavara o sa contribuim si noi cu hidrobiciclete si barci”, a spus Uioreanu.

“Autorizatia e emisa de Primaria Cluj-Napoca, care e inscrisa ca proprietar in cartea funciara. Nu e o chestiune de disputa, ci de realitate istorica!”, a replicat Boc.

“Sunt directorul general Univers T , iar Univers T detine 84% din terenul acestui parc, am semnat autorizatia de construire a acestui parc!”, a simtit nevoia sa intervina si Valentin Lungu.

Moderatorul Cristian Grindean a spus apoi exact ce ar fi trebuit sa intuiasca orice politician ca se cade sa remarce in acest context: ca adevaratii proprietari sunt clujenii, cei care vor folosi parcul.

Cei doi granzi ai Clujului si directorasul de la Univers T si-au aruncat replicile pe deasupra capului celui care tocmai a dat doua milioane de euro pentru amenajarea noului amplasament. Iulian Dascalu a stat in tot acest timp deoparte, modest, zambind politicos, fara sa intervina.

Inaugurarea Iulius Parc va fi pomenita multa vreme ca fiind momentul in care, dupa ani de implicare in politica, in cazul lui Boc pana la cel mai inalt nivel, politicienii Clujului au dovedit ca nu au invatat nimic. Nu stiu sa isi gestioneze propria imagine, nu stiu sa foloseasca un discurs abil si cuceritor, nici macar de ochii presei.

Cei doi au ratat un moment scanteietor, momentul in care puteau sa isi atraga un dram de simpatie aratand ca pot sta la aceeasi masa, politicosi, calmi si chiar curtenitori unii cu ceilalti. In schimb, au demonstrat intr-un mod care nu a fost nici macar amuzant, de le crapa obrazul de rusine jurnalistilor, ca nu le pasa. Nici de imaginea lor, nici de clujeni si nici de investitorul caruia i-au demonstrat ca a investit intr-un oras in care unul trage hais, si celalalt cea.ULTIMA ORĂ

 • Acum 17 hours Sport
  Primul şoc în Superliga: U Cluj vrea să îl dea afară pe Erik Lincar și negociază rezilierea contractului!
 • Acum 19 hours FOTOGRAFILA
  Chiar nimeni nu vede chixul “regazonării” de pe Cluj Arena, “orezăria” de acolo? Tișe: “Stadionul este pregătit pentru fotbal”. Doar că “maronul” de pe teren este la fel de vizibil ca şi cel din comunicat
 • Acum 20 hours Analiza
  În Cluj-Napoca există zi de Oser (“Osăr) şi zile de “OSĂ”: Boc dă asigurări că se face Aquapark la Cluj-Napoca. Săptămâna viitoare “OSĂ” anunţe “veștile bune”
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Concert de noapte la utilaj greu pe Clinicilor. Legea e facultativă la Cliuuuj
 • Acum 23 hours Politica
  Guvernul vrea mai multe femei în funcţii de conducere la companiile de stat. „Femeile au nevoie de această şansă”, spune Firea
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Nu trebuie să scoți pe gură cuvinte rasiste, e suficient să ai o atitudine de gen: La ora dezbaterii publice pe justiţie socială de la festivalul de la Pata Rât, primarul Emil Boc intra live pe Facebook cu perechi dansând tango în Cazino
 • Acum 1 day Politica
  O GROAZNICĂ LOVITURĂ PENTRU AGRAMAȚII DE PE REȚELELE DE SOCIALIZARE: Gramatica va deveni probă la “Bacalureat” (sic!)
 • Acum 1 day Eveniment
  Incendiu foarte puternic la un restaurant: focul se manifestă pe o suprafață de 2000 de metri pătrați
 • Acum 1 day In vizor
  Ia uite cum îi curta Partidul Comunist Chinez pe scuteciștii și uaseceriștii României…
 • Acum 2 days General
  Untold, Eco Garden și administrația publică locală își bat joc de U Cluj, de suporteri și de oraș. Priviți pe ce ”orezărie” sunt chemați jucătorii clujeni să se bată cu cei de la Sepsi
 • Acum 2 days Sanatate
  CLUJ: 2000 de cazuri depistate într-o săptămână. De ieri, până azi, încă aproape 400 de cazuri noi
 • Acum 2 days In vizor
  Podului Locomotivei ”OSĂ” fie modernizat ”în curând”. Deocamdată, după 5 ani de la demararea proiectului, mai sunt de obținut câteva avize
 • Acum 2 days PubliNews
  Muzică, film, teatru și bunătăți mediteraneene – surprizele din acest weekend în Iulius Parc
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE