In vizor

Cum reacționează Emil BOC când este criticat de cetățeni pentru EȘECUL colectării selective? Șterge urmele pentru a rămâne cu laudele

Edilul clujean, Emil BOC, cel care desfășoară o prodigioasă activitate virtuală, a fost criticat în termeni duri de cetățeni pentru modul dezastruos în care a implementat sistemul de colectare selectivă a deșeurilor de la 1 iulie 2019. Astfel, postarea recentă a edilului clujean, în care oferea lecții online în privința selecției deșeurilor, a adunat peste 800 de sesizări din partea clujenilor. Emil Boc a rezolvat nemulțumirile cetățenilor într-un mod cât de poate de liberal: a șters postarea în care era criticat. Pentru a mai atenua din dramatismul situației, Emil Boc s-a arătat „nemulțumit” de activitatea firmelor de salubritate, Brantner Veres și Rosal Grup – care incasează contracte grase din bani publici de ani de zile, devenind astfel firmele „de casă” ale municipalității clujene – cărora le-a adus o serie de critici în ședința de consiliu local. 

Concluzia este cât se poate de rușinoasă: Emil Boc preferă să adune doar laurii, dar nu suportă critica. Motiv pentru care a considerat necesar să șteargă postarea personală în care le atrăgea atenția cetățenilor în privința sistemului de colectare selectivă, deja „un succes” în Cluj-Napoca, dar care se poate lăsa cu amenzi pentru clujeni dacă aceștia nu adună selectiv gunoaiele. 

Întrucât cetățenii onești ai municipiului Cluj-Napoca l-au atenționat pe primar în privința disfuncționalității acestui proiect, semnalând lipsa de informare, precum și absența infrastructurii necesare: containere de gunoi lipsă, platforme subterane cu gunoiul adunat la suprafață, absența sacilor colorați pentru cele 4 fracții, Emil Boc a preferat să șteargă urmele. 

Astfel, în loc să se apuce de treabă, măcar într-al doisprezecelea ceas, tratând fiecare sesizare a clujenilor cu maximă seriozitate, primarul clujean a șters reclamațiile clujenilor, percepute drept critici insuportabile. 

În acest fel, Emil Boc a „rezolvat”, printr-un singur click, că tot este promotorul avansului tehnologic, doleanțele cetățenilor. 

Această „procedură” de soluționare a problemelor în privința eșecului colectării selective a fost surprinsă, totuși, de clujeni:

„Deoarece postarea primarului despre DESEURILE SELECTIVE de ieri a fost stearsa de pe Facebookul sau personal. (…).

Cele 841 de sesizari de mai jos reprezinta doar 5% din nemultumirile celorlati clujeni contribuabili, ce platesc taxe pentru ca administratia PNL sa aiba un minim de competenta-si-responsabilitate manageriala ceruta de un „SMART CITY” orientat spre cetatean. 

Nemultumirile puteau fi evitate de luni de zile daca erau pregatite si verificate de domnii Boc-Tarcea-Surubaru (toti de la PNL). Acum dupa ce s-a ratat startul si nu mai putem fi PRIMUL ORAS PE TARA (la asta chiar ne dorim si vrem), trebuie sa luati lectii banale de la simplii cetateni de bun simt-si-credinta, care va arata si exemple firesti din Italia, Elvetia… pe care oricine le stia dar se minuneaza acum de ce nu ati luat masurile necesare in ultimele 6 luni. 

Ati gasit vinovatii din PRIMARIE ? sau ii puneti pe „postacii-de-servici” sa va felicite… Nu asa se conduce Clujul, bolunzind oamenii!>> ”, notează membrii unui grup de socializare.

Între timp, colectarea „selectivă” continuă în Cluj-Napoca:

în imagine strada Emil Racoviță

Redăm mai jos câteva dintre neplăcerile sesizate de cetățeni, reclamații pe care Emil Boc a preferat să le ignore printr-un simplu DELETE.

CITEȘTE ȘIReportaj FOTO De ce reclama nu ține loc de colectare selectivă

„O alta masura adoptata pompieristic si cu mari carente…Dupa cum vedeti domnule primar Emil Boc sunt o multime de comentarii in care cetatenii va semnaleaza ca la asociatiile lor nu au ajuns nici containerele, nici sacii. Apoi, aceiasi cetateni va intreaba (si vad ca nu aveti un raspuns) cum o sa amendati asociatiile (fiindca la case e mai simplu) in conditiile in care la o ghena de gunoi sunt arondate mai multe asociatii ? Si ce ne facem cu cei care desi selecteaza selectiv stau in acelasi bloc cu persoane care nu fac asta? Amenda va veni pe asociatie (normal) iar de platit vor plati cu totii ? Inca un lucru demn de semnalat e faptul ca la recipientele de plastic si sticla cetatenii au OBLIGATIA sa clateasca aceste recipiente…Pe banii cui ? Sau altfel, a luat cineva in calcul macar pentru o clipa cam care ar fi costurile risipei de apa care pana una alta e cea mai importanta resursa naturala a planetei? Noi stim ca: Colectarea selectiva e importanta si totodata impusa in mod firesc de altfel de U.E. dar o vorba veche din batrani spune ca : „porcul nu il ingrasi inainte de ajun” Dar dvs cu toata parerea de rau asta incercati acum sa faceti. P.S. Nu astept un raspuns,deveniti deosebit de surd si opac cand va vin asemenea intrebari”.

„De ce ati stabilit amenzi exorbitante de aproape un salar minim pe economie fara sa aveti habar de impactul imediat? Doar sa mulgeti oamenii? Nu era mai omenesc si mai corect sa incepeti cu o perioada de acomodare , fiindca nu toti oamenii inteleg despre ce este vorba! vreau sa vad un pensionar de 70 de ani cum va face fata la o astfel de schimbare! Ii luati o pensie jumate fiindca a aruncat un carton de lapte in containerul cu reziduuri menajere? Unde este protectia sociala?!”

„Bine bine, dar pubelele adecvate unde sunt? Doar in anumite locuri?”

„Cred ca foarte putini se vor conforma dacă nu va exista supraveghere și sancțiuni pe măsură. Am vecini care ni se sinchisesc sa ridice capacul tomberonul și pus sacul de gunoi lângă container, după care vin alții, cred ca este plin și îl așează tot lângă”.

„Momentan este doar o justificare de a creste tarifele la firmele de colectare a deseurilor/gunoiului. Nu a fost creata o infrastructura de colectare selectiva”.

„Misto demers, insa comunicarea praf. Credeti ca toata lumea e pe Facebook, sa vada ce e nou? De ce nu ati facut o campanie de informare calumea, cu afise lipite pe blocuri/puncte de colectare cu informatiile scrise mai sus?”.

CITEȘTE ȘIVoi selectați, Voi plătiți taxe, Voi sunteți buni de amenzi. De ce clujenii vor plăti din buzunar eșecul colectării selective? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version