Rautacisme

Cum o freacă pe banii noștri deputatul clujean, Viorel Băltărețu, de la USR? Cere indicatoare rutiere în alfabetul chirilic pentru a „facilita tranzitul rutier al refugiaților ucraineni”

În lipsă de idei concrete pentru comunitate, cei de la SecUSR se agață de #Ucraina pentru a se reinventa – v-am mai semnalat acest lucru. În ultimii 32 de ani au intrat în Parlamentul României tot felul de papagali. Dar nici Dolănescu, nici Irina Loghin nu se agitau să ne arate că sunt în plus în forul suprem al țării. Tăceau din gură, să nu confirme ceea ce toată lumea știa, că sunt doar talent pe voce.

Hipsterii de la SecUSR nu numai că nu tac, dar își și zbiară prostia plenară. Deputatul USR PLUS Cluj, Viorel Băltărețu, a transmis către Primăria Cluj-Napoca și către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, printr-un video publicat pe pagina sa de Facebook, propunerea de a amplasa indicatoare cu litere chirilice pentru a le facilita tranzitul rutier  refugiaților ucraineni.

Mai întâi remarcăm modul pueril de comunicare făcut doar pentru like&share pe Facebook. De ce ar da cineva curs, în mod oficial, conform căror legi și căror alocări financiare, unei blă-blă-ieli făcute pe online? Îl și vedem pe Boc căutând idei tâmpițele pe pagina lui Băltărețu, când el le are pe ale lui.

Appoi, înțeleg că pentru acest deputat al hipsterilor, Waze sau Google Maps, disponibile în toate limbile pământului, nu mai există, nu mai sunt disponibile și nu le poate citi nici un refugiat ucrainean aflat în trafic.

Cine vine cu mașina peste graniță știe unde se duce, dacă nu vrea să rămână în România. Din ce am văzut până acum, majoritatea ucrainenilor știu limba engleză și sunt familiarizați cu alfabetul latin.

Dar a dat și Viorel cu bifa pe #Ucraina în băltăreț și consideră că și-a făcut datoria.

Cam care credeți că este activitatea lui Viorel ca deputat? În primele opt luni de mandat a deschis gura de două ori în Parlament, odată fiind ca să depună jurământul de învestire. În rest gargară pe Facebook.